Στην Ημερίδα με θέμα «Πρωτογενής τομέας – Εφαλτήριο ανάπτυξης για την Εύβοια», παραβρέθηκε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Εύβοιας κ. Γιάννης Γεροντίτης, εκπροσωπώντας το Φορέα.
Κατά τις εργασίες της Ημερίδας, που διοργάνωσε το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων την Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου στο αμφιθέατρο της Π.Ε. Εύβοιας, ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, κ. Σίμος Κεδίκογλου ανέπτυξε τις σημαντικές δράσεις και πρωτοβουλίες που ανέλαβε από την πρώτη ημέρα ανάληψης του χαρτοφυλακίου του. Ο Υφυπουργός ανέπτυξε επίσης το έργο που επιτελείται βάση του σχεδίου του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης για την ανασυγκρότηση της Εύβοιας και την ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα. Παράλληλα έθεσε τους στόχους, όπως έργα υποδομής, αξιοποίηση της νέας προγραμματικής περιόδου ΕΣΠΑ και στήριξη των νέων αγροτών.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, μεταξύ άλλων ο Υπ.Α.Α.Τ. κ. Γιώργος Γεωργαντάς και η Γ. Γ. του Υπ.Α.Α.Τ κα. Χριστιάνα Καλογήρου.
Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου στο σύντομο χαιρετισμό του, συνεχάρη την υπογραφή των τροποποιητικών αποφάσεων – με τη προσωπική συμβολή του κ. Σ. Κεδίκογλου – δημόσιας δαπάνης 510 εκατ. Ευρώ του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για τα υποέργα, που θα υλοποιηθούν στο πλαίσιο χρηματοδότησης από το ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.

MAYEVO-2-2
MAYEVO-1-1
EDFEF156-82E9-4F6F-AE22-F15E6BCDF0BA
EBAC1236-B435-42E3-9CE6-F72725169F16
previous arrow
next arrow

Ο Γιάννης Γεροντίτης τονίζοντας ότι η Εύβοια διαθέτει πολύ σημαντικά πλεονεκτήματα στον τομέα της αγροδιατροφής, τα οποία πρέπει να αξιοποιηθούν με στόχο την παραγωγή πλέον ποιοτικών και ανταγωνιστικών προϊόντων υψηλής διατροφικής αξίας, επικρότησε τις πρωτοβουλίες του Υφυπουργού προς αυτή την κατεύθυνση.

Από eXpressEvia