Σεισμική δόνηση των 4,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στην Εύβοια, περίπου στις 5:30 το απόγευμα, με επίκεντρο στο θαλάσσιο χώρο 8 χλμ. ΝΑ των Ζαράκων Ευβοίας και το εστιακό βάθος υπολογίζεται στα 5 χλμ. κι έγινε αισθητή και στην Αττική. Μεγάλη ανησυχία προκλήθηκε στους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής, από το νέο σεισμό, μετά από μια μικρή παύση που μεσολάβησε από την έντονη σεισμική δραστηριότητα που σημειώθηκε στα τέλη Νοεμβρίου και στις αρχές του Δεκέμβρη.

Οι κάτοικοι στα χωριά Ζάρακες, Μεσοχώρια, Τσακαίους, Ραπταίους, έχουν βγει στους δρόμους, ενώ ακολούθησαν μετασεισμοί από 1,8 έως 2,7 Ρίχτερ.

Οι τέσσερις φορείς συγκρότησης του Ενιαίου Εθνικού Σεισμολογικού Δικτύου, το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών ανακοίνωσαν ότι στις 17:28 ώρα Ελλάδος, το σεισμολογικό δίκτυο κατέγραψε ασθενή σεισμική δόνηση με μέγεθος 4,3 στην κλίμακα Ρίχτερ σε απόσταση 57 χλμ. Α-ΒΑ των Αθηνών, ενώ το Ευρωπαϊκό Μεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο κάνει λόγο για δόνηση των 4,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.

Σύμφωνα με τον σεισμολόγο Γεράσιμο Παπαδόπουλο που μίλησε στη Δημόσια Τηλεόραση «Ο σεισμός έχει μέγεθος 4,3 Ρίχτερ και το επίκεντρο εντοπίζεται στη Νέα Στύρα της Νότιας Εύβοιας, δηλαδή στην περιοχή που είχε ενεργοποιηθεί στα τέλη Νοεμβρίου. Από τότε συνεχίζονται οι μετασεισμοί» είπε και πρόσθεσε: «Έχω λοιπόν τη γνώμη ότι και ο σημερινός εντάσσεται στη μετασεισμική ακολουθία του ισχυρού σεισμού μεγέθους 5 Ρίχτερ που έγινε το βράδυ στις 29 Νοεμβρίου στην ίδια περιοχή. Δεν πρέπει να υπάρχει ιδιαίτερος λόγος ανησυχίας».

Διαβάστε περισσότερα …. efsyn.gr

MAYEVO-2-2
MAYEVO-1-1
EDFEF156-82E9-4F6F-AE22-F15E6BCDF0BA
EBAC1236-B435-42E3-9CE6-F72725169F16
previous arrow
next arrow

Από eXpressEvia