Με ξεχωριστή λαμπρότητα και κατάνυξη πραγματοποιήθηκαν οι Λατρευτικές εκδηλώσεις για την εορτή του Αγίου Πρωτομάρτυρος και Πρωτοδιακόνου Στεφάνου στον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Περιβολίων της Ιεράς Μητροπόλεως Καρυστίας και Σκύρου, του Δήμου Κύμης – Αλιβερίου η οποία έχει οριστεί ως ιερή ημέρα μνήμης για την ενορία καθώς τελείται το Ιερό Κτιτορικό Μνημόσυνο υπέρ των αοιδίμων κτιτόρων και των Ιερέων της Ενορίας.

Την παραμονή της εορτής έγινε η υποδοχή αποτμήματος Ιερού Λειψάνου των σφαγιασθέντων νηπίων όπως κάθε χρόνο και στην συνέχεια τελέσθηκε ο Πανηγυρικός Εσπερινός μετά της Αρτοκλασίας και του Θείου Κηρύγματος ιερουργούντος του Πανοσιολογιώτατου Αρχιμανδρίτου π. Νεκτάριου Καπενή. Ανήμερα της εορτής έγινε η υποδοχή αποτμήματος Ιερού Λειψάνου και πέτρας από τον τόπο του λιθοβολισμού του Αγίου Στεφάνου και στην συνέχεια τελέσθηκε ο Όρθρος και η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Πανοσιολογιώτατου Αρχιμανδρίτου π. Νικοδήμου Τσιμόγιαννη Ιεροκήρυκος της Ιεράς Μητροπόλεως Καρυστίας και Σκύρου πλαισιωμένος από τον πρωτοπρεσβύτερο π. Παύλο Κουντούρη, πρωτοπρεσβύτερο π. Γεώργιο Γιαννούλη, πρωτοπρεσβύτερο π. Αντώνιο Γκίκα, πρωτοπρεσβύτερο π. Αριστείδη Ρούσσο, πρεσβύτερο π. Ιωάννη της Ιεράς Μητροπόλεως Γλυφάδας, πρεσβύτερο π. Σταμάτιο Νόννα, πρεσβύτερο και εφημέριο της Ενορίας π. Παναγιώτη Καρακίτσο και τον Διάκονο π. Απόστολο Μπάκουλη.

Το Θείο κήρυγμα εκφώνησε προς το πολυπληθές εκκλησίασμα ο ιεροκήρυκας π. Νικόδημος αναφερόμενος σε τρία σκέλη αρχίζοντας με το νόημα της εορτής των Χριστουγέννων, στην συνέχεια για το μαρτύριο του Αγίου Στεφάνου επεξηγώντας της έννοια του Διακόνου και τέλος αναφέρθηκε στην ζωή του αείμνηστου Στεφάνου τον οποίο είχε γνωρίσει και προσωπικά και στην αναγνώριση του Ιεραποστολικού του έργου.

Στην συνέχεια τελέστηκε το Ιερό κτιτορικό μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των αοιδίμων κτιτόρων και των διατελέσαντων εφημερίων της Ενορίας Περιβολίων, μεταξύ εκ των οποίων ήταν και ο Αρχιμανδρίτου Στέφανος Κοκκίνης όπου όταν ήταν εν ζωή εόρταζε τα ονομαστήρια του με πανηγυρική Θεία Λειτουργία στην Ενορία Περιβολίων στην οποία ήταν προϊστάμενος.

Στο τέλος της Λειτουργίας, ο π. Νικόδημος αναφέρθηκε και ευχήθηκε με εγκάρδιες πατρικές ευχές στον Ιεροψάλτη Αναστάσιο Ρέτσα με την ευκαιρία του επετειακού γεγονότος της χειροθεσίας εις Αναγνώστη, πριν 4 έτη, από τον Μητροπολίτη Καρυστίας και Σκύρου κ.κ. Σεραφείμ Ρόρρη.

Κατακλείοντας την πανηγυρική λατρευτική σύναξη, ο έχων αναλάβει την όλη διοργάνωση Αναστάσιος Ρέτσας ευχαρίστησε θερμά τον πολυσέβαστο π. Νικόδημο και όλους τους Ιερείς που συλλειτούργησαν και ως “ταχυδρόμοι του νεογέννητου Χριστού” μετέφεραν την αγάπη τους, στους αείμνηστους πατέρες όλων, τις αρχές και τον ευσεβή λαό της περιοχής, που και τις δύο ημέρες κατέκλυσε τον ναό. Το Ιερό αναλόγιο διακόνησε ο κ. Χρήστος Ραμαντανάκης Πρωτοψάλτης του Ιερού Ναού Παναγίας Παραβουνιώτισσας Ερέτριας της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος με αρκετούς άλλους Ιεροψάλτες.

MAYEVO-2-2
MAYEVO-1-1
EDFEF156-82E9-4F6F-AE22-F15E6BCDF0BA
EBAC1236-B435-42E3-9CE6-F72725169F16
BF95E030-2B14-47AF-A835-415BC42F3584
C48F6475-B1EC-475F-94FC-227226DC0549
72A3FFAA-19DC-41DB-BE84-1B956A60C87C
previous arrow
next arrow

Στην συνέχεια ο Πολιτιστικός Σύλλογος Περιβολίων “Το Όραμα” στην αίθουσα Γούναρη, παρέθεσε εόρτιο κέρασμα με γεύμα σε όλους και όλοι μαζί τραγούδησαν κάλαντα από διάφορες περιοχές. Παρόν έδωσαν οι Αντιδήμαρχοι κ. Μαστροκώστας Νίκος και κ. Κότσαρης Γεώργιος και ο πρώην πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Αχλαδερής κ. Χαρλαύτης Λεωνίδας.

Από eXpressEvia