Δύσκολες ώρες πέρασε η κοινότητα Οξυλίθου καθώς οι κάτοικοι είδαν πρανές οικοπέδων να πέφτουν στους δρόμους, τοιχία να καταρρέουν επάνω σε ΙΧ αυτοκίνητα, φερτά υλικά να κλείνουν επικίνδυνα τους δρόμους.

Αναλυτικά περιγράφει την κατάσταση η πρόεδρος της κοινότητας Οξυλίθου κα Κλαίρη Κατσαρή.

“Η σημερινή μεσημεριανή καταρρακτώδη και συνεχή για πολύ ώρα βροχή η οποία διήρκεσε μέχρι νωρίς το απόγευμα δημιούργησε προβλήματα και στο χωριό μας. Πρανές οικοπέδων έπεσαν με αποτέλεσμα τα χώματα να βουλλώσουν σχάρες και ρείθρα ομβρίων υδάτων, και δρόμοι να κλείσουν .Τοιχία κατέρρευσαν κλείνοντας δρόμους. Τα φερτά υλικά βγήκαν στο οδόστρωμα κάνοντας επικίνδυνους τους δρόμους.

Ωστόσο η πρόεδρος δεν άφησε να χαθεί χρόνος και με συντονισμένες ενέργειες, χάρη της άμεσης ανταπόκρισης του αντιπεριφερειάρχη κου Γεώργιου Κελαϊδίτη, προχώρησαν τάχιστα στην αποκατάσταση των ζημιών.

Συγκεκριμένα η κα Κατσαρή ανέφερε, ευχαριστώντας μεταξύ άλλων όσους συνέβαλαν :

Μεγάλη επιχείρηση στήθηκε στο κέντρο του χωριού μας προκειμένου να απεγκλωβίσουμε δύο οχήματα σταθμευμένα συγχωριανών μας από τοιχίο που κατέρρευσε.

Ευχαριστούμε πολύ τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Ευβοίας κ. Κελαϊδίτη Γιώργο που ανταποκρίθηκε άμεσα στο αίτημα μας προκειμένου να μισθωθούν μηχανήματα και γρήγορα να απεγκλωβιστούν τα οχήματα πριν αυτά υποστούν μεγαλύτερη ζημιά. Ευχαριστούμε και το συγχωριανό μας χωματουργό κ. Χρήστος Κουλουρίδης που αφού έλαβε από τον Αντιπεριφερειάρχη την εντολή ενήργησε αστραπιαία και χωρίς να χαθεί καθόλου χρόνος. Ευχαριστούμε και τα παιδιά από το συνεργείο του κ. Νίκου Κασομούλη αλλά και παιδιά του χωριού μας που βοήθησαν στην απεγκλώβιση.”

“Ευτυχώς όλα πήγαν καλά.!!! Με μεγάλη προσοχή και λεπτούς χειρισμούς απελευθέρωσε τα οχήματα.

Αύριο περιμένουμε τον αρμόδιο της Πολιτικής Προστασίας του δήμου προκειμένου να γίνει αυτοψία και καταγραφή των ζημιών. Τέλος καλό ! “ τόνισε η κα Κατσαρή ενώ συνέστησε ιδιαίτερη προσοχή.

“Συνιστούμε προσοχή στους δρόμους και στις μετακινήσεις γιατί η λάσπη δημιουργεί προβλήματα καθώς υπάρχει και κίνδυνος νέων καταρρεύσεων και κατολισθήσεων.”

VelisariouText
Banos
Fafoutis
Dourmas
Georgiou
Gikas
Kiousis
Kotis
Kousoula
Labrou
Lathouras
Levedi
Markou
Megaritis
Mexi
Mirotsos
NKiousis
Rigos
Stamou
Thalassinou
Thomas
Zervas
Sakelaraki
Tsaklari
Tsokani
Vathi
Zervas
Agelou
Aidini
Baka
Betas
Damianos
Dariveri
Giamarelos
Gianakaras
Kabouri
Karvounis
Katsos
Kodou
Makarona
Mastradona
Nikolaou
Rogas
Epimenoume
Falidas
Gerokostantis
Koukouzas
Lamprou
Pnevmatikos
Triadafilou
Afrati
Mekra
Paleologou
Spirou
Tsamaris
Zarganis
Agelopoulou
Amerikanou
Batsa
Charmadas
Gournis
Lagos
Lamprou
Marinaki
Papoutsi
Petraki
Retsas
Sispirosi
Stoupi
Thalassinos
Thalassinou
Thomas
Zacharias
previous arrow
next arrow
Exif_JPEG_420
Exif_JPEG_420
MAYEVO-2-2
MAYEVO-1-1
EDFEF156-82E9-4F6F-AE22-F15E6BCDF0BA
EBAC1236-B435-42E3-9CE6-F72725169F16
previous arrow
next arrow

Από eXpressEvia