Δύσκολες ώρες πέρασε η κοινότητα Οξυλίθου καθώς οι κάτοικοι είδαν πρανές οικοπέδων να πέφτουν στους δρόμους, τοιχία να καταρρέουν επάνω σε ΙΧ αυτοκίνητα, φερτά υλικά να κλείνουν επικίνδυνα τους δρόμους.

Αναλυτικά περιγράφει την κατάσταση η πρόεδρος της κοινότητας Οξυλίθου κα Κλαίρη Κατσαρή.

“Η σημερινή μεσημεριανή καταρρακτώδη και συνεχή για πολύ ώρα βροχή η οποία διήρκεσε μέχρι νωρίς το απόγευμα δημιούργησε προβλήματα και στο χωριό μας. Πρανές οικοπέδων έπεσαν με αποτέλεσμα τα χώματα να βουλλώσουν σχάρες και ρείθρα ομβρίων υδάτων, και δρόμοι να κλείσουν .Τοιχία κατέρρευσαν κλείνοντας δρόμους. Τα φερτά υλικά βγήκαν στο οδόστρωμα κάνοντας επικίνδυνους τους δρόμους.

Ωστόσο η πρόεδρος δεν άφησε να χαθεί χρόνος και με συντονισμένες ενέργειες, χάρη της άμεσης ανταπόκρισης του αντιπεριφερειάρχη κου Γεώργιου Κελαϊδίτη, προχώρησαν τάχιστα στην αποκατάσταση των ζημιών.

Συγκεκριμένα η κα Κατσαρή ανέφερε, ευχαριστώντας μεταξύ άλλων όσους συνέβαλαν :

Μεγάλη επιχείρηση στήθηκε στο κέντρο του χωριού μας προκειμένου να απεγκλωβίσουμε δύο οχήματα σταθμευμένα συγχωριανών μας από τοιχίο που κατέρρευσε.

Ευχαριστούμε πολύ τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Ευβοίας κ. Κελαϊδίτη Γιώργο που ανταποκρίθηκε άμεσα στο αίτημα μας προκειμένου να μισθωθούν μηχανήματα και γρήγορα να απεγκλωβιστούν τα οχήματα πριν αυτά υποστούν μεγαλύτερη ζημιά. Ευχαριστούμε και το συγχωριανό μας χωματουργό κ. Χρήστος Κουλουρίδης που αφού έλαβε από τον Αντιπεριφερειάρχη την εντολή ενήργησε αστραπιαία και χωρίς να χαθεί καθόλου χρόνος. Ευχαριστούμε και τα παιδιά από το συνεργείο του κ. Νίκου Κασομούλη αλλά και παιδιά του χωριού μας που βοήθησαν στην απεγκλώβιση.”

“Ευτυχώς όλα πήγαν καλά.!!! Με μεγάλη προσοχή και λεπτούς χειρισμούς απελευθέρωσε τα οχήματα.

Αύριο περιμένουμε τον αρμόδιο της Πολιτικής Προστασίας του δήμου προκειμένου να γίνει αυτοψία και καταγραφή των ζημιών. Τέλος καλό ! “ τόνισε η κα Κατσαρή ενώ συνέστησε ιδιαίτερη προσοχή.

“Συνιστούμε προσοχή στους δρόμους και στις μετακινήσεις γιατί η λάσπη δημιουργεί προβλήματα καθώς υπάρχει και κίνδυνος νέων καταρρεύσεων και κατολισθήσεων.”

Exif_JPEG_420
Exif_JPEG_420
MAYEVO-2-2
MAYEVO-1-1
EDFEF156-82E9-4F6F-AE22-F15E6BCDF0BA
EBAC1236-B435-42E3-9CE6-F72725169F16
previous arrow
next arrow

Από eXpressEvia