Συνεδρίασε σήμερα Τρίτη 13, Δεκεμβρίου η Σχολική Επιτροπή Α/βάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Κύμης Αλιβερίου, με θέμα την έγκριση των εκθέσεων του ορκωτού λογιστή για τις χρήσεις των ετών 2012 και 2013.

Όπως προέκυψε από αυτά που ειπώθηκαν κατά την διάρκεια της συνεδρίασης, κάποια εταιρεία που προμήθευσε το 2013 πλαστικό χλοοτάπητα για το γήπεδο του σχολείου του Καδίου, εμφανιζόταν στην προηγούμενη συνεδρίαση του ΔΣ της Α/βάθμιας να έχει αποστείλει έγγραφο προς τον κ. Χρήστο Σαμαρά, στο οποίο δηλώνει ότι δεν είχε εισπράξει τα χρήματα των 5.600€ περίπου, βάσει του τιμολογίου που είχε τότε εκδώσει όταν ήταν πρόεδρος στην Σχολική Α/θμια Επιτροπή ο κ. Γεώργιος Κόκκος.

Με πρόσφατη επιστολή της, η ίδια η εταιρεία αποκαθιστά την αλήθεια, παραδεχόμενη ότι πρόκειται για “λάθος” και ότι τα χρήματα έχουν εισπραχθεί, εκθέτοντας ανεπανόρθωτα τον κ. Σαμαρά και τον ορκωτό λογιστή για την κρίση τους, καθώς δεν φρόντισαν πριν την σύνταξη των εκθέσεων να καλέσουν τον κ. Γεώργιο Κόκκο να εκθέσει τις απόψεις του, όπως όφειλαν.

Επιπλέον στην εν λόγω συνεδρίαση του συμβούλιου, αναγνώστηκε μέρος της έκθεσης του ορκωτού λογιστή ο οποίος αναφέρει αποδείξεις είσπραξης προμηθευτών οι οποίες φέρουν μία μονογραφή χωρίς σφραγίδα.

Στην συνεδρίαση όμως παριστάμενος προμηθευτής του οποίου το όνομα αναφέρεται στην έκθεση του ορκωτού λογιστή, δήλωσε πως στις αποδείξεις είσπραξης δεν χρειάζεται η σφραγίδα, διαβεβαιώνοντας παράλληλα ότι ο ίδιος έχει εισπράξει τα χρήματα των τιμολογίων του στο ακέραιο.

Καταλυτικό όμως ήταν και το ερώτημα που έθεσε ο αρχηγός της αντιπολίτευσης κ. Θωμάς. “Γιατί τοποθέτησε ορκωτό λογιστή η Α/βάθμια σχολική επιτροπή στην οποία πρόεδρος είναι ο κ. Σαμαράς Χρήστος ενώ η Β/βάθμια επιτροπή όπου πρόεδρος είναι ο κ. Δήμας Κωνσταντίνος δεν όρισε ορκωτό λογιστή ;

Ξοδεύοντας μάλιστα, όπως ειπώθηκε, περίπου το ποσό των 6.000€ για αμοιβή του ορκωτού.

Καμία σαφή απάντηση δεν δόθηκε στο ερώτημα του κ. Θωμά, ο οποίος έριξε μομφή κατά των κ.κ Χρήστου Σαμαρά και Νίκου Μπαράκου, γι αυτή τους την ενέργεια, η οποία “εκπνέει εμπάθεια και αναλγησία” όπως σχολίασε χαρακτηριστικά ο κ. Θωμάς.

Το ΔΣ όρισε νέα ημερομηνία συνεδρίασης την 30-1-2023 όπου θα μπορέσει ο κ. Κόκκος να παρευρεθεί ή να απαντήσει εγγράφως, για τα όσα του καταλογίζουν.

MAYEVO-2-2
MAYEVO-1-1
EDFEF156-82E9-4F6F-AE22-F15E6BCDF0BA
EBAC1236-B435-42E3-9CE6-F72725169F16
previous arrow
next arrow

Από eXpressEvia