Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας υποστηρίζει ο σεισμολόγος Γεράσιμος Παπαδόπουλος, τονίζοντας ότι δεν αποκλείεται κι άλλος δυνατός μετασεισμός τις επόμενες μέρες., μετά τον νέο σεισμό σήμερα που «ταρακούνησε» την Εύβοια και έγινε ιδιαίτερα αισθητός στην Αθήνα, ενώ ακολούθησαν μετασεισμοί από 1,8 έως 2,7 Ρίχτερ. Οι κάτοικοι στα χωριά Ζάρακες, Μεσοχώρια, Τσακαίους, Ραπταίους, έχουν βγει στους δρόμους

Σύμφωνα με την αναθεωρημένη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, η δόνηση ήταν μεγέθους 4,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και το επίκεντρο του σεισμού εντοπίστηκε στα 8 Χλμ. ΝΑ των Ζαράκων του δήμου Κύμης Αλιβερίου Ευβοίας, με εστιακό βάθος ήταν 13,5 χλμ.

Από την πλευρά του ο σεισμολόγος Ευθύμης Λέκκας, προσθέτει ότι είναι θετικό να έχουμε τέτοια μεγέθη σεισμών στην περιοχή.

«Ο σεισμός είναι στα πλαίσια της μετασεισμικής δραστηριότητας» είπε μιλώντας στην ΕΡΤ ο σεισμολόγος Γεράσιμος Παπαδόπουλος.

«Ο σεισμός έχει ένα μέγεθος 4,3 Ρίχτερ και το επίκεντρο εντοπίζεται στη Νέα Στύρα της Νότιας Εύβοιας δηλαδή στην περιοχή που είχε ενεργοποιηθεί στα τέλη Νοεμβρίου. Από τότε συνεχίζονται οι μετασεισμοί, έχω λοιπόν την γνώμη ότι και ο σημερινός εντάσσεται στη μετασεισμική ακολουθία του ισχυρού σεισμού μεγέθους 5 Ρίχτερ όπου έγινε το βράδυ στις 29 Νοεμβρίου στην ίδια περιοχή. Δεν πρέπει να υπάρχει ιδιαίτερος λόγος ανησυχίας».

Ακόμα πρόσθεσε: «Από τις 29 Νοεμβρίου μέχρι και σήμερα δεν έπαψαν οι μετασεισμοί με μικρότερα μεγέθη. Θα συνεχιστεί η σεισμική ακολουθία και μπορεί να λάβει μεγέθη και πάνω από τα 4 Ρίχτερ όπως ακριβώς έγινε και σήμερα.Δεν αποκλείεται αυτό το ενδεχόμενο, να γίνει κι άλλος μετασεισμός τις επόμενες μέρες με αισθητό μέγεθος».

«Μπαίνουμε σε μια περίοδο κανονικότητας στην περιοχή, είναι θετικό να έχουμε τέτοια μεγέθη», επισήμανε μιλώντας στην ΕΡΤ ο σεισμολόγος Ευθύμης Λέκκας, σε συνέχεια της νέας σεισμικής δόνησης των 4,3 ρίχτερ που σημειώθηκε το απόγευμα, με επίκεντρο πάλι την Εύβοια.

MAYEVO-2-2
MAYEVO-1-1
EDFEF156-82E9-4F6F-AE22-F15E6BCDF0BA
EBAC1236-B435-42E3-9CE6-F72725169F16
previous arrow
next arrow

Από eXpressEvia