Μέσα σε πανηγυρικό κλίμα τιμήθηκε η Σύναξις των Παμμεγίστων Ταξιαρχών Μιχαήλ και Γαβριήλ και πασών των επουρανίων δυνάμεων στην οποία άγει τα σεπτά του ονομαστήρια ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης Μητροπολίτης Καρυστίας και Σκύρου κ. Σεραφείμ τα οποία εόρτασε ο Σεβασμιώτατος κ. Σεραφείμ στον φερώνυμο ιερό ναό της Κύμης της έδρας της Ιεράς Μητροπόλεως Καρυστίας και Σκύρου με την τέλεση του Αρχιερατικού Εσπερινού στον οποίο χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ειρηνουπόλεως Οικουμενικού Πατριαρχείου κ. Νίκανδρος με συνχοροστατούντα τον εορτάζοντα Μητροπολίτη Καρυστίας και Σκύρου κ. Σεραφείμ πλαισιούμενοι απο τον Πρωτοσύγκελλο Πανοσ Αρχιμ Νικόδημο Πόγκα τον Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο Πρωτοπρ Ελευθέριο Σταμπέλο  τον Ηγούμενο της Ιεράς Μονής Τιμίου Προδρόμου Καρυών – Αχλαδερής χορεία ιερέων ώμορων ενοριών Κύμης και Αλιβερίου και των Διακόνων.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος κ. Νίκανδρος ο οποίος αναφέρθηκε στα λειτουργικά πρόσωπα των φωτοειδών αρχαγγέλων τα οποία αποτελούν αγγέλους επουράνιους και παρίστανται στην αναίμακτο ιερουργία  και επ’ ονόματι αυτών συνεορτάζει και ο άγων την ονομαστική εορτή του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Σεραφείμ ο οποίος ποιμαίνει και καθοδηγεί το ποίμνιο της ιεράς μητροπόλεως του έως και σήμερα ακούραστος λειτουργός και επίγειος άγγελος του επίγειου θυσιαστηρίου.

Την δε κυριώνυμο ημέρα της λατρευτικής συνάξεως της λαμπράς εορτής των Παμμεγίστων Ταξιαρχών στον προαναφερθέντα φερώνυμο ιερό ναό χοροστάτησε του όρθρου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος Ιστιαίας και Βορείων Σποράδων κ. Χρυσόστομος και συνεχεία έλαβε χώρα το Αρχιερατικό Συλλείτουργο προεξάρχοντος του εορτάζοντος Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καρυστίας και Σκύρου κ. Σεραφείμ μετα των συλλειτουργων Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Ειρηνουπόλεως κ. Νικάδρου και Χαλκίδος με συλλειτουργούς τους Πανοσ Αρχιμ  Πρωτοσυγκέλλους Νικόδημο Ευσταθίου Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος Νικοδήμου Πόγκα Ιεράς Μητροπόλεως Καρυστίας τον Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο Πρωτοπρ Ελευθέριο Σταμπέλο μετά πλειάδος πολλών ιερέων και των Διακόνων.

Κατά την διάρκεια του Κοινωνικού κήρυξε τον θείο και εμπνευσμένο  λόγο του  ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος  όπως και αναφέρθηκε στην κοινή προσευχή την οποια ο ιερός Χρυσόστομος την ονομάζει σύμφωνη διότι υπάρχει η ενότητα μέσα στην λειτουργική παράδοση της εκκλησίας μας την οποία μας την δίνει ο ένας Κύριος μας είναι η μία πίστις είναι το ένα βάπτισμα τα οποία μας ετίμησε και μας κάλεσε ζωή αιώνια η αγια μας εκκλησία.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Χρυσόστομος μέσα απο την σημερινή εωθινή ευαγγελική περικοπή ανέπτυξε  την υπόσχεση που δίνει ο Χριστός η οποία  ευρίσκεται μεταξύ δύο η τριών μαρτύρων και δίνει την ενότητα προς όλους τους χριστιανούς μέσα στην λειτουργική σύναξη στην εκκλησία όπου αποτελεί η παρουσία του Κυριου μας Ιησού Χριστού δορυφορούμενος οπως τον παρουσιάζει ο Χερουβικός Ύμνιος συνοδευόμενος με του επουράνιους λειτουργούς του οι οποίοι συλλειτουργούν μαζί μας και δοξάζουν μαζί μας την αγαθότητα του θεού.

Τέλος ο Σεβασμιώτατος κ. Χρυσόστομος αναφέρθηκε στην  θεία λειτουργία η οποία συνδέει τον ουρανό και την γή και η αίσθηση του κάθε πιστού αναγενάται με την σημερινή εορτή των αγίων αγγέλων και αρχαγγέλων στον πάνσεπτο τούτο ιερό ναό του οποίου φέρει του όνομα ο προεξάρχων της σημερινής λειτουργικής συνάξεως ο θεοπρόβλητος Σεβασμιώτατος  Μητροπολίτης Καρυστίας και Σκύρου κ. Σεραφείμ τον οποίο κατέχει η  λειτουργική παράσταση του στο ιερό θυσιαστήριο επι 54 έτη όχι μόνο  στην τοπική εκκκλησία αλλά σε κάθε απομακρυσμένο χωριό να αποτελεί ευλογία για την εκκλησία την πατρίδα μας αλλά και όλη την νησο της Εύβοιας.

Κατά την αντιφώνηση του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καρυστίας και Σκύρου κ. Σεραφείμ ευχαρίστησε τους Σεβασμιωτάτους Μητροπολίτες Ειρηνουπόλεως κ. Νίκανδρο και Χαλκίδος κ. Χρυσόστομο για την λειτουργική παρουσία τους καθώς και άπαντες τους πιστούς που συμμετείχαν εις λαμπρή εορτή με την παρουσία τους συμπροσευχόμενοι

Επίσης εορτή τίμησαν ο Βουλευτής Ευβοίας κ. Αθανάσιος Ζεμπίλης ο Αντιδήμαρχος Κύμης κ. Αλέξανδρος Θεοδώρου ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητος Κύμης κ. Άγγελος Μαργέλης  τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου τοπικοί σύμβουλοι εκπρόσωποι του λιμενικού και αστυνομικού τμήματος Κύμης  μοναστικές αδελφότητες εκ των ιερών μονών της ιεράς μητροπόλεως καθώς επίσης  και το χριστεπώνυμο πλήρωμα της ιερας μητροπόλεως όπου προσήλθαν να ευχηθούν εόρτια στο Σεβασμιώτατο.

Τους ύμνους απέδωσαν χορός ιεροψαλτών με την διεύθυνση  του Πρωτοπρεσβύτερου Σωτηρίου  Τσούγκα  Διευθυντή της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως Καρυστίας με έδρα την πόλη της Καρύστου.

Ανταπόκριση Δημήτριος Πετρογιάννης.

Φωτογραφίες Ευάγγελος Στάμου.

Μαρία Βυζανιάρη.

MAYEVO-2-2
MAYEVO-1-1
EDFEF156-82E9-4F6F-AE22-F15E6BCDF0BA
EBAC1236-B435-42E3-9CE6-F72725169F16
previous arrow
next arrow

Από eXpressEvia

ΣΑΣ ΞΕΦΥΓΕ