Με επικεφαλής τον Πρόεδρο της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας κ. Αναστάσιο Βελισσαρίου και με την συμμέτοχη παραγωγών και φορέων ΠΟΠ προϊόντων πραγματοποιήθηκε ένα ταξίδι κατάρτισης των συμμετασχόντων κι επικοινωνίας με τις επιχειρήσεις εισαγωγής και διανομής προϊόντων, με στόχο την ένταξη των ΠΟΠ προϊόντων της Στεροελλαδίτικης γης και την προώθηση τους στην τεράστια αγορά των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και στη Σαουδική Αραβία.

Στην αποστολή συμμετείχαν η κα. Ρούλα Κεχρή, Ειδική Συνεργάτης του Περιφερειάρχη κου. Φάνη Σπανού με αρμοδιότητα τα Ευρωπαϊκά Προγράμματα & τις Διεθνείς Σχέσεις, ο επίσης Ειδικός Συνεργάτης του Περιφερειάρχη στον τομέα Επιχειρηματικότητας κ. Πέτρος Γίγας. Στο επίκεντρο της δράσης βρέθηκαν παραγωγοί και φορείς ΠΟΠ προϊόντων όπως ο κ.Δανιάς και η κα.Καρύκα με Φορμαέλα και Φέτα από Λειβαδιά και Κάρυστο, ο κ.Αυγέρης με τις Κονσερβοελιές Ροβιών, με τα σύκα Κύμης οι παραγωγοί Καραβασίλης, Λάμπρου και Σάρλης, ο κ. Σεβαστόπουλος με το κελυφωτό φυστίκι και ο κ. Γαβριήλ από την Κύπρο με λουκούμι γεροσκήπου.

Όπως δηλώνει η κα Ρούλα Κεχρή σε σχετική ανάρτηση στο διαδίκτυο, “Ένα μεγάλο μέρος της επιτυχίας πιστώνεται στην άρτια οργάνωση του ανάδοχου “Οικονομοτεχνική” και στην υπεύθυνη υλοποίησης του έργου από την κα. Ζωή Σφίρικλα.”

Παράλληλα η κα Κεχρή παρουσιάζει ενδεικτικά τι περιλάμβανε το πρόγραμμα της δράσης αναφέροντας : “special event με top αγοραστές, εισαγωγείς και δίκτυα λιανικής, live cooking show, εκπρόσωποι ΜΜΕ, διανομείς & top σεφ στα Αραβικά Εμιράτα. Ενημερωτική συνάντηση /κατάρτιση των μελών της επιχειρηματικής αποστολής μας από τον Εμπορικό Ακόλουθο της Πρεσβείας μας κ. Β. Θωμόπουλο & από τον έμπειρο επιχειρηματία κ. Παντελή Σκαρλάτο. Επίσης διοργανώθηκαν συναντήσεις Β2Β ενώ τα ΠΟΠ/ΠΓΕ προϊόντα μας δοκιμάζονταν μεμονωμένα & ως βασικό υλικό σε έναν τεράστιο μπουφέ με φαγητά & γλυκά στο Radisson Blu Hotel! Τα μέλη της αποστολής & η διατροφολόγος κα. Tipper κάναμε παρουσιάσεις όπου συμμετείχαν και οι επιχειρηματίες μας. Το επιτυχημένο σχήμα δράσεων υποστηρίχθηκε από τη συμμετοχή του EUnique στην 3ημερη έκθεση Speciality Dubai.

Και αυτή ήταν μόνο η αρχή….

Αυτή ήταν η πρώτη δέσμη δράσεων από το ευρωπαϊκό πρόγραμμα EUnique (προϋπ/σμού 1.300.000 €) που θα κάνει αισθητή την παρουσία των ΠΟΠ της Περιφέρειας μας με ένα πλήθος δράσεων στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα & στη Σαουδική Αραβία ώστε να μας γνωρίσουν οι καταναλωτές (π.χ. δειγματισμός/διανομή προϊόντων μας στα μεγαλύτερα σουπερμάρκετ της αραβικής Χερσονήσου δύο φορές το χρόνο για 10 μέρες κάθε φορά για 3 χρόνια) και οι επιχειρήσεις εισαγωγής, διανομής, λιανικής & HORECA, με στοχευμένες δράσεις σε βάθος τριετίας που θα επαναλαμβάνονται ξανά & ξανά αλλά και με ειδικό site, με social media, με παραγωγή ταινίας, με συνταγές στο youtube, με έντυπα κλπ.” αναφέρει η κα Κεχρή ενώ υπογραμμίζει πως όλα τα προϊόντα που χρησιμοποιούνται για δειγματισμό στις εκθέσεις & τα σημεία πώλησης, αγοράζονται και πληρώνονται μέσω του προγράμματος.

MAYEVO-2-2
MAYEVO-1-1
EDFEF156-82E9-4F6F-AE22-F15E6BCDF0BA
EBAC1236-B435-42E3-9CE6-F72725169F16
previous arrow
next arrow

Από eXpressEvia