Την ενίσχυση των Τομέων ΕΚΑΒ σε Αλιβέρι, Κάρυστο και Κύμη με μόνιμο προσωπικό ζητά με Ερώτηση προς τον αρμόδιο Υπουργό Υγείας κ. Θάνο Πλεύρη ο Βουλευτής Ευβοίας κ. Θανάσης Ζεμπίλης. Ο Βουλευτής Ευβοίας έχει επανειλημμένα επιδείξει ενδιαφέρον για την ενίσχυση των υπηρεσιών υγείας, ιδιαίτερα σε επαρχιακές και δυσπρόσιτες περιοχές.
Ειδικότερα, η με αρ. πρωτ. 1042/24.11.2022 Ερώτηση του Βουλευτή Ευβοίας
αναφέρει τα εξής:
 «Το Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Καρύστου  καλύπτει μία μεγάλη γεωγραφική έκταση που εκτείνεται από τον Καφηρέα μέχρι τον Αλμυροπόταμο. Δεδομένου μάλιστα ότι ο Δήμος Καρύστου είναι ένας τουριστικός δήμος που κατά τους θερινούς μήνες ο κόσμος στην περιοχή υπερδιπλασιάζεται, εκ των πραγμάτων συνεπάγεται ότι οι ανάγκες για παροχές
υγείας, καθώς και ο αριθμός των διακομιδών αυξάνονται κατακόρυφα.

Στον Τομέα ΕΚΑΒ Καρύστου προβλέπονται 11 θέσεις μόνιμου προσωπικού. Τη δεδομένη στιγμή
υπηρετούν 5 μόνιμοι υπάλληλοι και 1 επιπλέον άτομο ως επικουρικό προσωπικό.  Τα συγκεκριμένα άτομα δεν επαρκούν για να καλύψουν τις αυξανόμενες ανάγκες της περιοχής και η υπηρεσία χρειάζεται επειγόντως ενίσχυση. 
Αντίστοιχη περίπτωση αποτελεί ο νεοσύστατος Τομέας ΕΚΑΒ Αλιβερίου, στον οποίο, αν και έχουν προβλεφθεί 10 θέσεις για μόνιμο προσωπικό, λειτουργεί μόνο με 4 άτομα, τα οποία έρχονται από την Αθήνα και εναλλάσσονται κάθε μήνα.

Ο νεοσυσταθής Τομέας χρήζει άμεσης στελέχωσης, καθώς δεν δύναται να εξυπηρετήσει τις ανάγκες διακομιδής των πολιτών.  
Επιπλέον, ο Τομέας ΕΚΑΒ Κύμης αντιμετωπίζει έλλειψη προσωπικού, καθώς από τις προβλεπόμενες θέσεις μονίμου προσωπικού λείπουν δύο εργαζόμενοι. 
 Συνολικά, οι Τομείς ΕΚΑΒ στη Νότια Εύβοια, και δη στους δήμους Καρύστου και Κύμης – Αλιβερίου, αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα υποστελέχωσης και λειτουργίας. Η Πολιτεία οφείλει να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να ενισχύσει με μόνιμο προσωπικό τους Τομείς ΕΚΑΒ σε Αλιβέρι, Κάρυστο και Κύμη.
 Με βάση τα παραπάνω, ερωτάται ως εποπτεύων, ο Υπουργός Υγείας κ. Θάνος
Πλεύρης, ” Σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προβεί προκειμένου να ενισχυθούν με μόνιμο
προσωπικό οι Τομείς ΕΚΑΒ σε Αλιβέρι,  Κάρυστο και Κύμη;”.

MAYEVO-2-2
MAYEVO-1-1
EDFEF156-82E9-4F6F-AE22-F15E6BCDF0BA
EBAC1236-B435-42E3-9CE6-F72725169F16
previous arrow
next arrow

Από eXpressEvia