Αποδοκιμάστηκε “άγρια” ο δήμαρχος της Καρύστου κ. Λευτέρης Ραβιόλος, στην Πανευβοϊκή εξέγερση που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 13 Νοεμβρίου στην παραλία της Χαλκίδας, με στόχο να ηχήσει δυνατά το αίσθημα της αγανάκτησης του Ευβοϊκού λαού και το μήνυμα της στερεμένης ανέχειας της κοινωνίας απέναντι στην υπερβολική και ασταμάτητη εγκατάσταση αιολικών πάρκων στο νησί.

Η αδειοδότηση νέων αιολικών πάρκων στην Εύβοια και την Σκύρο, καθώς και η καταπάτηση δασών natura βρίσκει τα δύο νησιά Εύβοια και Σκύρο, αποφασισμένα να σταματήσουν με κάθε τρόπο την συμφορά που νιώθουν οι ντόπιοι, ζώντας σε όλο της το μεγαλείο την παραβίαση και την ανελέητη αλλαγή χρήσης της γης τους. Στην μεγαλειώδη συγκέντρωση συμμετείχε αμέτρητο πλήθος κόσμου από ολόκληρη την Εύβοια και την Σκύρο, Δήμαρχοι της Εύβοιας, Σύλλογοι Περιβαλλοντικοί, Πολιτιστικοί και Εμπορικοί και φορείς.

Ο δήμαρχος Καρύστου Ραβιόλος αντιμετώπισε με ψυχραιμία την κατακραυγή του πλήθους για την αιολική “λεηλασία” που καταγράφεται στην Κάρυστο καθώς ο ίδιος και ολόκληρη η Καρυστία συντάσσεται πλέον στον μεγάλο αγώνα που θέλει να κλείσει τον δρόμο νέων ανεμογεννητριών σε Εύβοια και Σκύρο.

Όπως άλλωστε ήταν και το κεντρικό μήνυμα της πρώτης Πανευβοϊκής συγκέντρωσης διαμαρτυρίας:

“Ο αγώνας για την υπεράσπιση της φύσης και των ζώων μας είναι κοινός ”

ΒΙΝΤΕΟ ΟΜΙΛΙΑΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΛΕΥΤΕΡΗ ΡΑΒΙΟΛΟΥ ΑΠO ΤΟ EVIATIME

https://www.facebook.com/stamatoula.levedi/videos/1316402979107016
MAYEVO-2-2
MAYEVO-1-1
EDFEF156-82E9-4F6F-AE22-F15E6BCDF0BA
EBAC1236-B435-42E3-9CE6-F72725169F16
previous arrow
next arrow

Από eXpressEvia