Τα Πρότυπα Βιοαγροκτήματα Ζαργάνης Α.Ε., τα οποία βρίσκονται στο Μανδράκι του δήμου Κύμης Αλιβερίου, χαρακτηρίζονται ως ένα πολύ σημαντικό σημείο ενδιαφέροντος για όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης καθώς η γνώση για την διατροφή του ανθρώπου είναι επιβεβλημένη από την αρχή της ζωής του και δεν σταματάει ποτέ καθώς την παρακολουθεί μεγαλώνοντας και αργότερα ως ενήλικας, που πρέπει να καλλιεργήσει για να εξασφαλίσει ένα μέρος της διατροφής αυτής, καθώς και ως επιστήμονας που μελετά την εξέλιξη στις καλλιέργειες και στην εκτροφή ζώων.

Έτσι, τα Βιολογικά Αγροκτήματα Ζαργάνη και οι εναλλακτικοί τρόποι παραγωγής εξαιρετικών βιολογικών προϊόντων αποτελούν μια μοναδική πηγή πληροφοριών.

Όλοι οι χώροι των αγροκτημάτων Ζαργάνη δίνουν την δυνατότητα στους μαθητές των σχολείων να τους επισκεφτούν, να δουν και να εκπαιδευτούν με διαδραστικό τρόπο, από που και πως ξεκινάει το πρώτο στάδιο για την υγιεινή διατροφή, που είναι η παραγωγή της πρώτης ύλης. Στα πλαίσια της εκπαιδευτικής εκδρομής τα παιδιά του σχολείου Νεοχωρίου ξεναγήθηκαν στα αγροκτήματα και απόλαυσαν τα προϊόντα όπως έχουν κάνει αρκετά σχολεία από τον οικείο δήμο, την Εύβοια ευρύτερα αλλά και από μακρινότερες περιοχές και νομούς.

Τα βιοαγροκτήματα Ζαργάνη έχουν επίσης επισκεφτεί Πανεπιστημιακά τμήματα, οικονομικοί και άλλοι φορείς , αλλά και κορυφαία ονόματα από τον χώρο της γαστρονομίας, όπως ο Άκης Πετρετζίκης.

MAYEVO-2-2
MAYEVO-1-1
EDFEF156-82E9-4F6F-AE22-F15E6BCDF0BA
EBAC1236-B435-42E3-9CE6-F72725169F16
previous arrow
next arrow

Από eXpressEvia