Ο Δήμος Κύμης Αλιβερίου, μετά τις τελευταίες εξελίξεις στην διαδικασία της εκδίκασης του Θωμά και πέντε ακόμη συγκατηγορούμενων του, που έχουν κάτσει στο “σκαμνί”, εξέδωσε ένα “μνημειώδες” Δελτίο Τύπου, τo οποίο αποτελεί ολοφάνερα ωμή παρέμβαση στο ρόλο της δικαιοσύνης αλλά και καθοδήγηση της κοινής γνώμης.

Το θέμα που απασχολεί τον Δήμο Κύμης Αλιβερίου, είναι το αίτημα των συνηγόρων υπεράσπισης, που τέθηκε πριν την έναρξη της ακροαματικής διαδικασίας της δίκης και ζητά, τα αδικήματα για τα οποία κατηγορείται ο Δημήτρης Θωμάς και οι συγκατηγορούμενοί του, να εξεταστούν ως έχοντα μορφή πλημμεληματικού χαρακτήρα, για τους λόγους που στοιχειοθετήθηκαν και συνεπώς έχουν παραγραφεί.

Ο Δήμος Κύμης – Αλιβερίου σε επίσημη ανακοίνωσή του-Δελτίο Τύπου, την οποία δημοσιεύει μόνο σε ενημερωτικά μέσα της αρεσκείας του, ασκεί κριτική και χλευάζει τα αιτήματα που υποβλήθηκαν από τους συνηγόρους υπεράσπισης του Δημήτρη Θωμά και των πέντε (5) συγκατηγορουμένων του, στο πλαίσιο των νομίμων δικαιωμάτων των κατηγορούμενων, τα οποία ο δήμος χαρακτηρίζει “τερτίπια” , ενώ οι δικαστές νόμιμα δέχτηκαν να τα εξετάσουν και να αποφανθούν.

Ο Δήμος Κύμης Αλιβερίου ο οποίος είναι ο κατήγορος της υπόθεσης, προτρέχει δημόσια χωρίς κανέναν δισταγμό και σεβασμό στο ρόλο της δικαιοσύνης και εξισώνει, την τυχόν αποδοχή του νομίμου αιτήματος των κατηγορουμένων, με δήθεν νομιμοποίηση της παρανομίας και με το σκοτάδι που θα προκαλέσει η δικαστική αρχή με μια τέτοια απόφαση.

Επίσημα και παράλληλα, ο Δήμος Κύμης Αλιβερίου εκφράζει την ανησυχία του, για το ότι, εάν αθωωθεί ο πρώην δήμαρχος Θωμάς και οι συγκατηγορούμενοι του, αυτομάτως θα καταδικαστούν για συκοφαντική δυσφήμιση όσοι τον έχουν ήδη “καταδικάσει” στο έπακρο, όλα αυτά τα χρόνια, με αφορμή την ποινική υπόθεση που εκκρεμεί σε βάρος του ίδιου και συγκατηγορούμενων του.

Πρόκειται για ένα δελτίο τύπου – “Μνημείο” στα πολιτικά και δικαστικά χρονικά, το οποίο επισφραγίζει, ότι ο Δήμος Κύμης – Αλιβερίου και η παράταξη της Συμπολιτείας, έχουν “επενδύσει” στην καταδίκη του Δημήτρη Θωμά και των πέντε (5) ακόμη ανθρώπων, αιρετών και απλών εργαζομένων του δήμου.

Άλλωστε είναι πασιφανές στο σύνολο των δημοτών, σε όποια παράταξη και να ανήκει ο καθένας, ότι μόνο με αυτό ασχολείται επί 8 συνεχόμενα χρόνια η δημοτική αρχή, η οποία ξεχνά παντελώς το τεκμήριο της αθωότητας που δικαιούται ο κάθε άνθρωπος πάνω στη γη και αντιθέτως κάνει συνεχή προπαγάνδα εναντίον του Θωμά, με θεμιτά και αθέμιτα μέσα.

Να σημειωθεί πως και αν δεν γίνει δεκτή η ένσταση της υπεράσπισης, υπάρχει η ακροαματική διαδικασία στην συνέχεια, η οποία πρέπει να γίνει σεβαστή, ώστε οι μάρτυρες (των οποίων τα ονόματα είδαμε έκθαμβοι, πρόσφατα να δημοσιεύονται με επίσημο δικαστικό έγγραφο σε προσκείμενο στη δημοτική αρχή site) να μπορέσουν να καταθέσουν αμερόληπτα, οι κατηγορούμενοι να απολογηθούν και οι δικαστές να αποφασίσουν.

Ο Δήμος Κύμης Αλιβερίου αποδεικνύει για πολλοστή φορά, ότι έχει ήδη εκδώσει τη δική του “καταδικαστική απόφαση” , την οποία επιχειρεί να επιβάλλει στους δικαστές αλλά και στην κοινή γνώμη , ξεχνώντας φυσικά, ότι στις δημοτικές εκλογές του 2019, ο Δημήτρης Θωμάς και η παράταξή του, με την ταμπέλα του “υπόδικου” εκείνος και του “κλέφτη” όλοι όσοι τον ακολούθησαν και διεκδίκησαν τον δήμο, κατάφεραν να πάρουν ποσοστό 49,7% και μέσα στην Κύμη ποσοστό 65%, ενώ έχασαν τελικά τις εκλογές για μόλις ελάχιστους ψήφους διαφορά .

Κι επειδή το Δελτίο Τύπου του Δήμου Κύμης Αλιβερίου καταχρηστικά και αναπόδεικτα χρησιμοποιεί το τι θέλουν και τι επιζητούν οι δημότες… δίκαιο θα ήταν να διενεργηθεί ένα γκάλοπ. Διότι όσοι κινούνται σε δημόσιους χώρους, βγαίνοντας από το γραφείο τους ή από τον μικρόκοσμό τους, διαπιστώνουν ότι οι δημότες στην συντριπτική πλειοψηφία τους, επιζητούν ηρεμία και έργα ουσίας, που θα κάνουν τις καθημερινές πλέον μεγάλες δυσκολίες που αντιμετωπίζουν και την ζωή τους όσο το δυνατό πιο εύκολη και όμορφη.

Οι δημότες έχουν εμπιστοσύνη στην δικαιοσύνη, στης οποίας τα χέρια καλώς βρίσκεται αυτή η υπόθεση, όπως και άλλες πολλές παρόμοιες που κατέληξαν κάπου, ανάλογα με το σύνολο των δεδομένων και όχι με προσωπικές ή των ολίγων, προσδοκίες και φιλοδοξίες.

Αρκετές είναι οι περιπτώσεις, όπου “ελλείματα” -κατά την άποψη ορισμένων- οικονομικά και άλλα, δεν καταδικάστηκαν ποτέ, γιατί βάσει δικονομίας τα στοιχεία δεν ήταν αρκετά …εκεί άλλωστε ποντάρουν κι όσοι νυχθημερόν βρίζουν, συκοφαντούν, ασκούν bullying, κάνουν επίδειξη δύναμης, κάνουν κατάχρηση εξουσίας και άλλα πολλά ακόμη, εις βάρος μεμονομένων ατόμων ή της κοινωνίας.

Χωρίς το δικαστήριο να έχει μπει καν στην ουσία της υπόθεσης, εξετάζοντας τα στοιχεία, ένας δήμος-κατήγορος, που έχει θεσμικό ρόλο, δεν δικαιούται να προσπαθεί να προκαταλάβει την απόφαση του δικαστηρίου, θέτοντας πλάγια ερωτήματα και ευθεία διλλήματα, παραδεχόμενος ότι είναι μέλημα του δήμου να διασώσει τους προβοκάτορες και συκοφάντες από το αδίκημα που ίσως εκείνοι διαπράττουν, καταδικάζοντας ανελέητα τον πρώην Δήμαρχο, τους αιρετούς του δήμου και τους εργαζόμενους, οι οποίοι είναι όλοι οικογενειάρχες και ευυπόληπτοι πολίτες.

Είναι κατανοητοί οι λόγοι για τους οποίους ο δήμαρχος Θανάσης Μπουραντάς και οι συνεργάτες του, θα ήθελαν να είναι εκείνοι που θα δικάσουν τον Θωμά και να τον καταδικάσουν επιβάλλοντάς του, τη μεγαλύτερη ποινή. Επειδή όμως εκείνοι δεν είναι δικαστές, προσπαθούν να ωθήσουν τους δικαστές στη δική τους άποψη; Ως γνωστό, αυτό κάνουν δημόσια επί 8 συνεχή χρόνια, στοχοποιώντας και διασύροντας όποιον τολμήσει να έχει στο ελάχιστο, διαφορετική άποψη από το δική τους.

Το Δελτίο Τύπου, το οποίο απεστάλη σε επιλεγμένα μέσα ενημέρωσης από το Δήμο Κύμης Αλιβερίου και δεν αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του, σας παραθέτει το expressevia.com., το οποίο δεν επιθυμεί να λάβει θέση υπέρ ή κατά προσώπων, αλλά επικεντρώνει το ενδιαφέρον του, στον σεβασμό των κανόνων ενός κράτους δικαίου.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Παρά την συντονισμένη προσπάθεια των δικηγόρων του ο κατηγορούμενος για σοβαρότατα οικονομικά ελλείματα του δήμου Κύμης Αλιβερίου την περίοδο που ήταν δήμαρχος δεν κατάφερε να αποκλείσει τους δικηγόρους του Δήμου Κύμης Αλιβερίου, από την δική βάσει του βουλεύματος 69 / 2018 του συμβουλίου εφετών Ευβοίας.

Οι δικηγόροι του Δήμου και των νομικών του προσώπων (κατά αλφαβητική σειρά) Δημήτρης Ανδρέου, Νίκος Ζέρβας, Παναγιώτης Περάκης με σοβαρά νομικά επιχειρήματα αντέκρουσαν τις αντιρρήσεις των κατηγορουμένων για αποπομπή των δικηγόρων μας για την δίκη και πέτυχαν την εκπροσώπηση μας στο τριμελές Εφετείο κακουργημάτων.

Το καινούργιο νομικό τερτίπι των δικηγόρων της άλλης πλευράς είναι να μη δικαστούν οι κατηγορούμενοι για κακούργημα αλλά βάσει του νέου ποινικού κώδικα να θεωρηθεί ότι χάθηκαν μεν τα χρήματα αλλά λίγα λίγα…
Δεν διατυπώθηκε η κατηγορία με τέτοιο τρόπο ώστε να εκληφθούν ως έλλειμμα στο σύνολό τους αλλά ως ξεχωριστά ποσά..
Δηλαδή πέρα από τα νομικά επιχειρήματα και τον τύπο του νόμου στην κοινωνία περνάει το μήνυμα πως αν τα χρήματα του Δημοσίου “φύγουν” λίγα λίγα είναι πλημμέλημα και επειδή έχει περάσει πολύς καιρός το πλημμέλημα παραγράφεται.
Ο -καθαρός- κύριος πρώην δήμαρχος επιζητεί να μην αποδοθεί το όνομα του καθαρό στην κοινωνία αλλά να απαλλαγεί χωρίς δίκη;
Και στο τέλος αυτή που επιδίωκαν την προστασία του δημοσίου συμφέροντος να βρεθούν και κατηγορούμενοι για συκοφαντική δυσφήμιση από τις μηνύσεις που τους έχει καταθέσει;
Θα το δεχτούν αυτό οι εκπρόσωποι της δικαιοσύνης;
Απαλλαγή του κατηγορουμένου για σοβαρότατα οικονομικά ελλείματα χωρίς δική ;
Ο πρώην δήμαρχος που διατυμπανίζει την αθωότητα του επιθυμεί να μη δικαστεί καθόλου αφού πρώτα επιδίωξε την αποπομπή των δικηγόρων του Δήμου Κύμης Αλιβερίου;
Ο -καθαρός ουρανός- προσπαθεί να γλιτώσει την απολογία του ενώπιον των δικαστικών αρχών;
Εάν είναι αθώος όπως διατυμπανίζει γιατί δεν έρχεται αντιμέτωπος με τις συνέπειες των πράξεών του αλλά προσπαθεί να βρει πατήματα στους τύπους παρακάμπτοντας την ουσία;
Είναι πρωτάκουστο κάποιος να διατυμπανίζει την αθωότητά του και να μην επιζητεί να την ακούσει στο δικαστήριο αλλά αντιθέτως να προσπαθεί με κάθε τρόπο να μην εκδικαστεί υπόθεσή του.
Ο Δήμος Κύμης Αλιβερίου δεν πρόκειται να υποχωρήσει από την υπεράσπιση των συμφερόντων του Δήμου και του ελληνικού δημοσίου και θα αγωνιστεί σε όλα τα επίπεδα και σε όλες τις βαθμίδες της δικαιοσύνης μέχρι και των ευρωπαϊκών δικαστηρίων προκειμένου να διασφαλίσει τα συμφέροντα των δημοτών και το δημόσιο χρήμα.
Οι δημότες επιζητούν να λάμψει η αλήθεια να αποδοθεί δικαιοσύνη και η δημοτική αρχή να δώσει όρκο να είναι πιστή στο Σύνταγμα και τους νόμους και να εκπληρώνει τίμια και ευσυνείδητα τα καθήκοντά της.
Δεν έχει προσωπικές αντιδικίες με κανέναν και ούτε εκδικητικές συμπεριφορές.
Βάσει αυτού του όρκου πορευόμαστε και στα καθήκοντά μας είναι η προστασία του δημοσίου συμφέροντος και των δημοτών μας!
Καλούμε τον πρώην δήμαρχο να έρθει και να αποδείξει στο δικαστήριο την αθωότητα του βγάζοντας την ρετσινιά του κακού δημάρχου και του κακές του διαχειριστή δημοσίου χρήματος από πάνω του μέσα από μια δίκαιη δίκη και μια ακροαματική διαδικασία στην οποία όπως αρέσκεται να λέει για λαϊκή κατανάλωση “θα λάμψει η αλήθεια”.
Διαφορετικά θα μείνει με την ρετσινιά και με τις κατηγορίες να πλανώνται στην τοπική κοινωνία που ζητά να πέσει άπλετο φως στην περίοδο της δημαρχίας του.

Το δίλημμα είναι ξεκάθαρο… Θα νικήσει το φως της ακροαματικής διαδικασίας ή το σκοτάδι της παραγραφής των αδικημάτων;

MAYEVO-2-2
MAYEVO-1-1
EDFEF156-82E9-4F6F-AE22-F15E6BCDF0BA
EBAC1236-B435-42E3-9CE6-F72725169F16
previous arrow
next arrow

Από eXpressEvia