Μεγάλη αναστάτωση έχει δημιουργήσει στην τοπική κοινωνία το μεγάλο έργο που εκπονεί η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, προκειμένου να δοθεί μια οριστική λύση στο χρόνιο και επικίνδυνο πρόβλημα των κατολισθήσεων στον δρόμο του Στομίου.

“Κανείς που δεν ζει εδώ, δεν μπορεί να καταλάβει πόσο μεγάλο είναι το πρόβλημα όσων, ζούμε εδώ, με το να είναι κλειστός ο δρόμος που μας εξυπηρετεί στην καθημερινότητά μας. Ένας δρόμος στον οποίο κινούνταν εκατοντάδες οχήματα και επιβάτες κάθε μέρα. Αν το ακούς απλά δεν μπορείς από μακριά να νιώσεις την τεράστια ταλαιπωρία και τι χάνουμε από την ζωή μας, εμείς. Ο κόσμος έχει απηυδήσει ” λέει κάτοικος της περιοχής.

Η αναστάτωση αυτή, έχει εκτιναχθεί στα ύψη τον τελευταίο καιρό, καθώς οι κάτοικοι παρατηρούν πως σταμάτησαν οι εργασίες για το έργο ενώ οι φήμες περί απλήρωτου εργολάβου έχουν εξαπλωθεί και συζητιέται με ένταση.

Το expressevia.com απευθύνθηκε στον καθ ύλην αρμόδιο για να εξασφαλίσει μια έγκυρη απάντηση. “Έχει σταματήσει το έργο στο Στόμιο γιατί είναι απλήρωτος ο εργολάβος ;” ρωτήσαμε τον αντιπεριφερειάρχη κ. Γιώργο Κελαϊδίτη, ο οποίος απάντησε αναλυτικά:

“Το μεγάλο έργο προστασίας και αναβάθμισης της οδικής αρτηρίας Στόμιο-Πλατάνα το οποίο εκτελείται από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας με συνολικό προϋπολογισμό €15.320.000, βρίσκεται σε εξέλιξη παρά τη σημαντική υστέρηση των αναγκαίων πιστώσεων από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων. Η εκτέλεση σημαντικών εργασιών σε εντατικούς ρυθμούς κατά τη διάρκεια των προηγούμενων μηνών, κρατούν εφικτό τον αρχικό σχεδιασμό μας για παράδοση του δρόμου στην κυκλοφορία μέχρι τις αρχές του προσεχούς καλοκαιριού. Είμαστε σε διαρκή επαφή τόσο με το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων όσο και με την ανάδοχο εταιρεία, και μεριμνούμε για την απρόσκοπτη συνέχιση του σπουδαίου αυτού έργου.

Υπενθυμίζουμε τους συμπολίτες μας πως μέσα από τη συγκεκριμένη εργολαβία έχουν ήδη εκτελεσθεί οι παρακάτω εργασίες:

Όσον αφορά την κατάντη πλευρά του δρόμου ολοκληρώθηκε η κατασκευή όλων των φρεατοπασσάλων στο σύνολο τους συμπεριλαμβανομένων και αυτών στο lane cover, 650 τμχ μέσου βάθους 15μ, περίπου 10.000μ φρεατοπασσάλων δηλαδή στα 2 χλμ κατασκευαστικού μετώπου. Ολοκληρώθηκε η κατασκευή του κεφαλόδεσμου μήκους 650μ. Επίσης, έχουν κατασκευαστεί 10 κολώνες που αποτελούν τμήμα της κατασκευής του lane cover. Όσον αφορά την ανάντη πλευρά και τα κατασκευαστικά έργα αντιστήριξης του πρανούς βάσει της τροποποιημένης μελέτης, έχει ολοκληρωθεί η κατασκευή των συνολικών φρεατοπασσάλων 213 τμχ μέσου βάθους 11μ και έχει κατασκευαστεί κεφαλόδεσμος 183 μ. Έχουν επίσης κατασκευαστεί τοιχία μήκους 117μ διαστάσεων.

Ποιες είναι οι επόμενες εργασίες που θα ακολουθήσουν, μας περιέγραψε ο αντιπεριφερειάρχης ολοκληρώνοντας την ενημέρωσή μας :

Στην ανάντη πλευρά θα εκτελεστούν το επόμενο διάστημα, εργασίες κατασκευής αναβαθμών, κεφαλόδεσμου, τοίχων αντιστήριξης, αποστραγγιστικά έργα, μεταλλικοί φράχτες συγκράτησης ροών κορημάτων κ.α.

MAYEVO-2-2
MAYEVO-1-1
EDFEF156-82E9-4F6F-AE22-F15E6BCDF0BA
EBAC1236-B435-42E3-9CE6-F72725169F16
previous arrow
next arrow

Από eXpressEvia

ΣΑΣ ΞΕΦΥΓΕ