Το Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη με το πρόγραμμα ΑΝΑ-ΠΝΟΗ, βρέθηκε για μία ακόμη φορά κοντά στους κατοίκους της Βόρειας Εύβοιας και κυρίως κοντά στα παιδιά που επλήγησαν από τις πυρκαγιές του Αυγούστου του 2021.
Μια ομάδα του Ιδρύματος Λασκαρίδη μετά από συνεχείς επισκέψεις που πραγματοποιούνται στις πυρόπληκτες περιοχές κατέγραψαν τις αυξημένες ανάγκες των κτηνοτρόφων και ταξίδεψαν στους Δήμους Λίμνης-Μαντουδίου-Αγ. Άννας και Ιστιαίας-Αιδηψού για να προσφέρουν 11 τόνους ζωοτροφών.
Επίσης υλοτόμοι και δασεργάτες παρέλαβαν αλυσοπρίονα και άλλα χρήσιμα εργαλεία για να προετοιμαστούν για τις δύσκολες ημέρες του χειμώνα. Επιπλέον, παραδόθηκε νέος υλικοτεχνικός εξοπλισμός σε σχολεία των περιοχών αυτών.

Ιδιαίτερη παροχή στήριξης προσφέρθηκε σε φοιτητές από την περιοχή της Κοκκινομηλιάς.
Το Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη οργάνωσε δύο μεγάλες γιορτές με εκπαιδευτικές και ψυχαγωγικές δραστηριότητες, προσφέροντας στα παιδιά των δήμων στιγμές χαράς και ξεγνοιασιάς. Την Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκε γιορτή στην κεντρική πλατεία των Κεχριών, με δραστηριότητες από τους La petite marguerite, Ονειροδρόμιο και Imaginary Rooms και έκλεισε με τραγούδια από τους Burger Project. Την Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου, τα παιδιά των περιοχών του Δήμου Ιστιαίας -Αιδηψού διασκέδασαν και αυτά με τη σειρά τους στην κεντρική πλατεία Ιστιαίας.

Ακολουθησε πολύ μεγάλη δωρεά υλικοτεχνικού εξοπλισμού, τον οποίο προσέφερε η ΑΝΑ-ΠΝΟΗ στα σχολεία της Β. Εύβοιας, ενώ το προσεχές διάστημα το Ίδρυμα θα πραγματοποιήσει δωρεάν εκπαιδευτικά προγράμματα σε όλα τα σχολεία της Β. Εύβοιας και της Αρχ. Ολυμπίας.
Η ΑΝΑ-ΠΝΟΗ δημιουργήθηκε το 2021 αμέσως μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές του Αυγούστου, με πρωτοβουλία του Προέδρου του Ιδρύματος Αικατερίνης Λασκαρίδη κ. Πάνου Λασκαρίδη και ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ του Ιδρύματος.
Δωρεά ύψους 1.100.000 € διατέθηκε στο πρόγραμμα ΑΝΑ-ΠΝΟΗ, με μοναδικό στόχο τη στήριξη των προσπαθειών ανασυγκρότησης, αναδημιουργίας και ανάπλασης των πληγεισών περιοχών Αρχαίας Ολυμπίας και Β. Εύβοιας. Από εκεί πήρε και το όνομα ΑΝΑ-ΠΝΟΗ.
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα ΑΝΑ-ΠΝΟΗ, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα ana-pnoi.laskaridisfoundation.org.

ΠΗΓΗ news-ta.gr

MAYEVO-2-2
MAYEVO-1-1
EDFEF156-82E9-4F6F-AE22-F15E6BCDF0BA
EBAC1236-B435-42E3-9CE6-F72725169F16
previous arrow
next arrow

Από eXpressEvia