“ΜΠΡΙΝΙΑΣ!!! Στις παλιές εγκαταστάσεις!!!” βρέθηκε ακόμη ένας φωτογραφικός φακός, αυτός της κας Λέλας Τσακλάρη, απαθανατίζοντας την σημερινή εικόνα από έναν ιστορικό χώρο που σε αλλοτινές εποχές έσφυζε από ζωή, δράση και δημιουργία. Αφήνοντας μια σπουδαία κληρονομιά για το μέλλον αυτού του τόπου, σε πολλά επίπεδα.

Αυτό το ξέρουν πολύ καλά όλοι οι ντόπιοι πολίτες της ευρύτερης περιοχής κι όπως εύστοχα σχολιάζει η συντοπίτισσα φωτογράφος κα Τσακλάρη “Θέλει κότσια να μπεις εκεί μέσα…. πολλά τα συναισθήματα!!!!”

Οι Aναμνήσεις και η Οργή πλημμυρίζουν εδώ και πολλά χρόνια τον απλό κόσμο και κάποιους φορείς που προσπαθούν άδοξα να αφυπνίσουν τους κατέχοντες εξουσία αλλά και περίσσια αδιαφορία γι αυτό το πολύτιμο κειμήλιο και τη μοναδική ιστορία του που χάνεται στο πέρασμα και στη φθορά του χρόνου . Έτσι ακριβώς όπως το αναφέρει η κα Τσακλάρη δίνοντας φωνή και λόγο στις φωτογραφίες της. σχολιάζει :

Θέλει κότσια να μπεις εκεί μέσα…. πολλά τα συναισθήματα!!!! 1ον ΑΝΑΜΝΗΣΕΙΣ!!!! Εκεί που δούλευαν οι πατεράδες μας για να εξασφαλίσουν το ψωμί της οικογένειας τους κατεβαίνοντας 200 μ κάτω απ τη γη!!!

2ον ΟΡΓΉ Που όλα αυτά σαπίζουν και δεν έχουν μπει σε ένα μουσείο… που να θυμίζει ότι πρώτη η περιοχή μας έδωσε τον λιγνίτη που κινούσε το εργοστάσιο… δίνοντας ρεύμα σε πολλές περιοχές της Ελλάδας!!!

MAYEVO-2-2
MAYEVO-1-1
EDFEF156-82E9-4F6F-AE22-F15E6BCDF0BA
EBAC1236-B435-42E3-9CE6-F72725169F16
previous arrow
next arrow

Από eXpressEvia