Μέσα σε εόρτιο  κλίμα  εορτάστηκε  η μνήμη του Οσίου και Θεοφόρου πατρός ημών Γερασίμου του εν Κεφαλληνία του οποίου η ιερά μνήμη τιμήθηκε  το εσπέρας της Τετάρτης 19 Οκτωβρίου  στον ιερό ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης ενορίας  Θεολόγου Διρφύων με την τέλεση της ιεράς αγρυπνίας στην οποία ιερούργησαν ο εορτάζων εφημέριος της ενορίας Πρεσβύτερος Γεράσιμος Βασιλόπουλος με τον Πρεσβύτερο Αθανάσιο Σάλλιαρη εφημεριο Κάτω Στενής Διρφύων ο οποίος και ομίλησε για τον βίο του Αγίου Γερασίμου.

Επίσης την εορτή τίμησαν συμπροσευχόμενοι οι Πανοσ Αρχιμ Δαμασκηνός Παπακωνσταντίνου εφημέριος ιεροϋ ναού Ευβοέων Αγίων Χαλκίδος Ιερόθεος Παπαγρηγορίου εφημέριος ιερού ναού Αγίου Γεωργίου Βατώντος ο Πρωτοπρεσβύτερος Νικόλαος Κούβαρης εφημεριος ιερού ναού Υψώσεως Τιμίου Σταυρού Κυνοσάργους εκ της Αρχιεπισκοπής Αθηνών ο Πρεσβύτερος Δημήτριος Κορόζης εφημέριος ιερού ναού Αγίου Αθανασίου Μίστρου Διρφύων και οι πιστοί της ενορίας του Θεολόγου αλλά  και την ευρύτερη περιοχή των Διρφύων να ευχηθούν στον π Γεράσιμο τον οποίο κατά την απόλυση τον προσφώνησε και ευχήθηκε και ο π. Δαμασκηνός.

Τους ύμνους απέδωσαν ο Διδάσκαλος Ιεροψάλτης  ιερού ναού Αγίου Αθανασίου Μίστρου κ. Δημήτριος Δομέτιος με τον Ιεροψάλτη ιερού ναού Αγίου Νικολάου Ερέτριας κ. Δημήτριο Πετρογιάννη.

Φωτογραφίες Βασίλειος Μπενίσης Δημήτριος Πετρογιάννης.

MAYEVO-2-2
MAYEVO-1-1
EDFEF156-82E9-4F6F-AE22-F15E6BCDF0BA
EBAC1236-B435-42E3-9CE6-F72725169F16
previous arrow
next arrow

Από eXpressEvia