Με τις καλύτερες εντυπώσεις και με μια συνολικά πλούσια απολαυστική βιωματική εμπειρία στις ΄΄αποσκευές΄΄ τους, αποχώρησαν από την νήσο Σκύρο οι δημοσιογράφοι που συμμετείχαν στο δημοσιογραφικό ταξίδι εξοικείωσης (Press Τrip), που συνδιοργάνωσαν από 30 Σεπτεμβρίου έως και 2 Οκτωβρίου 2022, το Επιμελητήριο Εύβοιας και ο Δήμος Σκύρου. 

Σκοπός της από κοινού πρωτοβουλίας ήταν οι εν λόγω δημοσιογράφοι μετά την 3μερή περιήγηση τους, να μεταφέρουν και να μετατρέψουν κάθε βιωματική τους εμπειρία – με πολλαπλές δημοσιεύσεις (άρθρα, ρεπορτάζ, εικόνες) – σε μια έντονη επιθυμία κάθε δυνητικού επισκέπτη να γνωρίσει και να απολαύσει από κοντά την αυθεντική Σκύρο. 

Οι δημοσιογράφοι που εκπροσωπούσαν πολύ διακεκριμένα ΜΜΕ, [ IEFIMERIDA, ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ, real.grURBANGURU.GR, Tourismtoday.gr , ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ, ALPHA 989, www.bankingnews.gr, ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ (TRAVEL.GR), INSIDER – READER, ΔΙΑΚΟΠΕΣ, IN2LIFE ], έζησαν ένα ξεχωριστό οδοιπορικό στην ατόφια, ανεμωδέα Σκύρο, ΄΄ερχόμενοι  σε επαφή΄΄ με σπάνιες γοητευτικές αντιθέσεις. 

Το πρόγραμμα περιήγησης εμπεριείχε μεταξύ άλλων, επίσκεψη στα Μαγαζιά, στο Μώλο, στο Τραχύ στον Ασπούς, στο Αχίλλι στην Ατσίτσα, στους υγρότοπους όπως την Καλαμίτσα και το Παλαμάρι, στο Αρχαιολογικό Μουσείο, στο Λαογραφικό Μουσείο, στο Μουσείο του Μάνου Φαλτάϊτς, στο Κάστρο και στην πανέμορφη πλατεία στη Χώρα, αφιερωμένη στον φιλέλληνα Άγγλο ποιητή Ρούπερτ Μπρουκ και στην αιώνια ποίηση. Έτσι οι δημοσιογράφοι,  σε κάθε τους βήμα γνώρισαν σιγά σιγά την πλούσια ιστορία και τον πολιτισμό του νησιού, τις τέχνες, τις παραδόσεις, τα ήθη και τα έθιμα του, απόλαυσαν τις φυσικές ομορφιές του, τα μοναδικά του αξιοθέατα, την παραδοσιακή αρμονική και ευρηματική αρχιτεκτονική του, τα ξεχωριστά τοπικά προϊόντα του, γης και θάλασσας, τη γευστικότατη γαστρονομία του και τα ξακουστά σκυριανά αλογάκια, για να το αποχαιρετίσουν στο τέλος με την υπόσχεση πως θα ΄΄ ξανάρθουν ΄΄ . 

VelisariouText
Banos
Fafoutis
Dourmas
Georgiou
Gikas
Kiousis
Kotis
Kousoula
Labrou
Lathouras
Levedi
Markou
Megaritis
Mexi
Mirotsos
NKiousis
Rigos
Stamou
Thalassinou
Thomas
Zervas
Sakelaraki
Tsaklari
Tsokani
Vathi
Zervas
Agelou
Aidini
Baka
Betas
Damianos
Dariveri
Giamarelos
Gianakaras
Kabouri
Karvounis
Katsos
Kodou
Makarona
Mastradona
Nikolaou
Rogas
Epimenoume
Falidas
Gerokostantis
Koukouzas
Lamprou
Pnevmatikos
Triadafilou
Afrati
Mekra
Paleologou
Spirou
Tsamaris
Zarganis
previous arrow
next arrow

Την όλη πρωτοβουλία συντόνισε από πλευράς του Επιμελητηρίου ο Α΄ Αντιπρόεδρος κ. Νικόλαος Μώρος, ο οποίος την υποστήριξε και με την παρουσία του, μαζί με τους κ.κ. Ιωάννη Μαραγκό Γενικό Γραμματέα και Νικόλαο Φωκίτη Μέλος του ΔΣ. ενώ από πλευράς του Δήμου Σκύρου, ο Δήμαρχος κ. Νικόλαος Μαυρίκος καθώς και Μέλη του ΔΣ.  

Το Επιμελητήριο Εύβοιας και ο Δήμος Σκύρου, ευχαριστούν θερμά τους επαγγελματίες και τους επιχειρηματίες του νησιού που στήριξαν και στάθηκαν αρωγοί σε αυτή την συλλογική και στοχευμένη προσπάθεια για την ποιοτική ενίσχυση ενός διακριτού χαρακτήρα της τουριστικής ταυτότητας της Σκύρου. 

MAYEVO-2-2
MAYEVO-1-1
EDFEF156-82E9-4F6F-AE22-F15E6BCDF0BA
EBAC1236-B435-42E3-9CE6-F72725169F16
previous arrow
next arrow

Από eXpressEvia