Διαμαρτυρία- καταγγελία καταθέτει στο δημοτικό συμβούλιο του δήμου Κύμης Αλιβερίου σήμερα Τρίτη 11 Οκτωβρίου η κοινότητα Οξυλίθου και η πρόεδρος κα Κλαίρη Κατσαρή, για τις ξαφνικές και απροειδοποίητες διακοπές υδροδότησης ιδιοκτησιών λόγω ληξιπρόθεσμων οφειλών.

Σε επιστολή προς τον Πρόεδρο κ. Γεώργιο Ζέρβα την οποία υπογράφει η πρόεδρος κα Κατσαρή αναφέρεται :

Αξιότιμε κ. Πρόεδρε 

Παρακαλώ όπως στο αποψινό  Δημοτικό Συμβούλιο της 11ης Οκτωβρίου  και πριν την έναρξη της Συνεδριάσεως όπως διαβαστεί η επιστολή διαμαρτυρίας – καταγγελίας της Κοινότητας Οξυλίθου, που αφορά τις διακοπές υδροδότησης ιδιοκτησιών λόγω οφειλών.

Ένα οικογενειακό θέμα μου στερεί τη δυνατότητα να παρευρεθώ στο Συμβούλιο σας.

Σήμερα το μεσημέρι και εντελώς τυχαία από μέλος του Συμβουλίου του Πολιτιστικού μας Συλλόγου ενημερώθηκα πως συνεργείο της ΔΕΥΑΚΑ προέβη σήμερα  σε διακοπές υδροδότησης σε συγχωριανούς μας που έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές νερού.

Ως Κοινότητα Οξυλίθου διαμαρτυρόμαστε έντονα και καταγγέλλουμε αυτή την ενέργεια.

Και αυτό γιατί:

1) Ποτέ ως Κοινότητα δεν λάβαμε από τη Διοίκηση της ΔΕΥΑΚΑ επισήμως όπως οφείλε  να πράξει  την σχετική απόφαση του Συμβουλίου της, προκειμένου να την επικοινωνήσουμε και να ενημερώσουμε  τους συγχωριανούς μας.

Μόνο προφορικά και άτυπα είχαμε ενημέρωση.

Κανείς δεν γνώριζε το χρόνο αυτής της διακοπής.

2) Θεωρούμε πως οι διακοπές υδροδότησης δεν  θα έπρεπε να γίνονται ποτέ απροειδοποίητα  και ξαφνικά .

Θα έπρεπε να είχε προηγηθεί τουλάχιστον μία ειδική ταχυδρομική επιστολή στους καταναλωτές, ή μέσω email η με μήνυμα στο κινητό τους.

Οφείλουμε να δώσουμε το χρονικό περιθώριο στους δημότες μας να προβούν σε ρύθμιση των οφειλών τους σε μια περίοδο μεγάλης οικονομικής κρίσης.

Και όχι να γίνεται η διακοπή , και  εκ των υστέρων να τους καλούμε για ρύθμιση.

Γιατί δεν προηγήθηκε αυτό ; Και γιατί  γίνεται κατόπιν; Άρα ήταν εφικτό να γίνει έγκαιρα.

3) Είναι γνωστό πως οι Κοινότητες της Δ.Ε. Κύμης πληρώνουν το πιο ακριβό πάγιο σε σχέση με τις άλλες Δημοτικές Ενότητες του Δήμου .

Και αυτός είναι ένας άλλος σοβαρός  λόγος για να είμαστε  πιο ελαστικοί στους καταναλωτές αυτούς.

4) Σε περίοδο υγειονομικής κρίσης του κορονοϊού το νερό αποτελεί βασικό σύμμαχο για την υγεία μας.

Γνωρίζουμε και συμμεριζόμαστε  το μεγάλο οικονομικό πρόβλημα του ταμείου της ΔΕΥΑΚΑ και από αυτές τις οφειλές καταναλωτών.

Έλλειμμα που γίνεται μεγαλύτερο κάθε μέρα όχι μόνο από τους καταναλωτές που οφείλουν αλλά και από τη Διοίκηση της ΔΕΥΑΚΑ που δεν μέριμνα εγκαίρως να προβεί σε εργασίες αποκατάστασης βλαβών , επεμβαίνουμε δύο και τρεις φορές στην ίδια βλάβη, πληρώνουμε το σκαπτικό μηχάνημα δύο και τρεις φορές για την ίδια βλάβη , χάνουμε καθημερινά πολλά κυβικά νερό από καθυστερούμενες αποκαταστάσεις  βλαβών,  ελλιπείς και η συντήρηση των αντλιοστασίων κ.α.

Όλα αυτά αυξάνουν τα έξοδα του ταμείου του φορέα .

Σε κάθε περίπτωση ο καταναλωτής είναι αυτός που ” πληρώνει” όλα τα παραπάνω. Είτε με διακοπές υδροδότησης λόγω βλαβών είτε γιατί δεν μπόρεσε να ανταπεξέλθει σε αυτη την  υποχρέωση του .

Η Κοινότητα Οξυλίθου ζητά να σταματήσουν οι διακοπές υδροδότησης, και να προβεί η Διοίκηση της ΔΕΥΑΚΑ  στην ενημέρωση των οφειλετών με τους τρόπους που έχουμε αναφέρει παραπάνω η όποιο άλλο θεωρεί δόκιμο,  προκειμένου να έχουν ένα χρονικό περιθώριο ρύθμισης των οφειλών τους οι συγχωριανοί μας.

Επίσης ζητάμε να μας σταλεί η σχετική απόφαση της Διοίκησης.

Όλοι θέλουμε μια υγιής ΔΕΥΑΚΑ, και να μας ανταποδίδονται  οι υπηρεσίες της.

Θέλουμε όμως και μια αλληλεγγύη ΔΕΥΑΚΑ, προς το Δημότη ειδικά στη δεδομένη χρονική περίοδο.

                        Με Τιμή

Η Πρόεδρος Κοινότητας Οξυλίθου

                   Κατσαρή Κλειώ.

MAYEVO-2-2
MAYEVO-1-1
EDFEF156-82E9-4F6F-AE22-F15E6BCDF0BA
EBAC1236-B435-42E3-9CE6-F72725169F16
previous arrow
next arrow

Από eXpressEvia