Δήλωση του Βαγγέλη Αποστόλου, Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ και πρώην Υπουργού, με αφορμή την απόρριψη της προσφυγής της χώρας μας κατά της απόφασης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής από το Γενικό Δικαστήριο της Ε.Ε., με την οποία κρίθηκαν παράνομα τα μέτρα που πάρθηκαν το 2007:

«Η εποποιία, κατά τον πρώην Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Λιβανό, ήταν ο χαρακτηρισμός της κυνικής ομολογίας του Δημάρχου Σπάρτης κ. Δούκα, στελέχους της Ν.Δ. και πρώην Υπουργού, ότι με το μοίρασμα των χρημάτων παραμονές των εκλογών γύρισαν το παιχνίδι.


Ασφαλώς και έπρεπε να στηριχτούν οι πληγέντες από τις πυρκαγιές, όμως οι διαδικασίες που ακολουθήθηκαν δεν στοιχειοθέτησαν αυτή την αναγκαιότητα, με αποτέλεσμα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή με νέα απόφασή της ( 2020/394 της 7ης Οκτωβρίου 2019) να μην εγκρίνει τα μέτρα που εφάρμοσε η χώρα μας, με τη μορφή επιδοτήσεων επιτοκίου και εγγυήσεων που συνδέονται με τις πυρκαγιές του 2007.

Για την απόφαση αυτή η Ελληνική Δημοκρατία ζήτησε την ακύρωση της, αλλά με, πρόσφατη απόφασή του στις 19/10/2022 το Γενικό Δικαστήριο απέρριψε την προσφυγή.

Αναμενόμενο το αποτέλεσμα αφού όλοι γνωρίζουμε ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εφαρμόζει τα τελευταία χρόνια την αρχή Deggendorf με πιο συστηματικό τρόπο. Κάθε αποδέκτης οφείλει να επιστρέψει όποια παράνομη και ασυμβίβαστη ενίσχυση έχει λάβει. Μάλιστα για αυτούς τους αποδέκτες το κάθε μέλος κράτος οφείλει να αναστείλει την καταβολή νέας ενίσχυσης.

VelisariouText
Banos
Fafoutis
Dourmas
Georgiou
Gikas
Kiousis
Kotis
Kousoula
Labrou
Lathouras
Levedi
Markou
Megaritis
Mexi
Mirotsos
NKiousis
Rigos
Stamou
Thalassinou
Thomas
Zervas
Sakelaraki
Tsaklari
Tsokani
Vathi
Zervas
Agelou
Aidini
Baka
Betas
Damianos
Dariveri
Giamarelos
Gianakaras
Kabouri
Karvounis
Katsos
Kodou
Makarona
Mastradona
Nikolaou
Rogas
Epimenoume
Falidas
Gerokostantis
Koukouzas
Lamprou
Pnevmatikos
Triadafilou
Afrati
Mekra
Paleologou
Spirou
Tsamaris
Zarganis
Agelopoulou
Amerikanou
Batsa
Charmadas
Gournis
Lagos
Lamprou
Marinaki
Papoutsi
Petraki
Retsas
Sispirosi
Stoupi
Thalassinos
Thalassinou
Thomas
Zacharias
previous arrow
next arrow

Η παραδοχή των στελεχών της Ν.Δ για γύρισμα του παιχνιδιού ξεσκεπάζει από μέσα το πραγματικό παλαιοκομματικό πρόσωπο της ΝΔ, και αναδεικνύει περίτρανα τον τρόπο που έχουν συνηθίσει να διαχειρίζονται τις κοινωνικές ανάγκες, τον σεβασμό στο δημόσιο χρήμα, αλλά κυρίως για το  πως αντιλαμβάνεται τον ρόλο του πολίτη, ως πιόνι στο παιχνίδι για την κατάκτηση της εξουσίας μέσω των πελατειακών σχέσεων.

Είναι μάλιστα σημαδιακές οι αναφορές αυτές γιατί έγιναν την ημέρα που στο Γενικό Δικαστήριο η Ελλάδα προσπαθούσε να αποδείξει ότι όλες αυτές οι μη κοινοποιηθείσες κρατικές ενισχύσεις δεν ήταν παράνομες και δεν εξυπηρετούσαν άλλους σκοπούς.

Δυστυχώς όμως αυτή η συγκεκριμένη πρακτική που ομολόγησαν τα στελέχη της ΝΔ, δεν είναι η μοναδική, ανάλογα τέτοια παιχνίδια έχει κάνει πολλές φορές η συντηρητική παράταξη στον αγροτικό χώρο, συνεπής πάντα στις αρχές του πελατειακού κράτους.

Επειδή μεταξύ άλλων και η υπόθεση των πυρκαγιών έχει συμπεριληφθεί στο Ν.4920/2022 άρθρο 218 για συμψηφισμό με τυχόν ενισχύσεις Covid, περιμένουμε την αντίδραση της κυβέρνησης, θα μείνει απαθής και θα οδηγήσει την χώρα σε νέους καταλογισμούς ή θα αντιμετωπίσει με την πρέπουσα σοβαρότητα το θέμα διορθώνοντας προηγούμενες λανθασμένες επιλογές της.»

MAYEVO-2-2
MAYEVO-1-1
EDFEF156-82E9-4F6F-AE22-F15E6BCDF0BA
EBAC1236-B435-42E3-9CE6-F72725169F16
previous arrow
next arrow

Από eXpressEvia