Με λαμπρότητα εορτάσαν την μνήμη του Αγίου Δημητρίου του Μυροβλύτου πολλοί φερώνυμοι ιεροί ναοί σε ενορίες  της Ιεράς Μητροπόλεως Καρυστίας και Σκύρου ιδιαιτέρως δε τίμησε τον Άγιο Δημήτριο  η Ενορία του Καδδίου – Κονιστρών στον φερώνυμο ιερό ναό όπου και τελέσθηκε το εσπέρας της Τρίτης 25 Οκτωβρίου  ο Αρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου Μητροπολίτου Καρυστίας και Σκύρου κ. Σεραφείμ πλαισιούμενος από τον Πρωτοσύγκελλο Πανοσ Αρχιμ Νικόδημο Πόγκα τους ιερείς από όμορες ενορίες και τους Διακόνους Ιωάννη Τσακλάνο και Στυλιανό Πεταχτή ο οποίος και επιμελήθηκε για την ευπρέπεια της  του ιερού ναού για την τοπική  πανήγυρη της γενέτειρας του.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Σεραφείμ και εν συνεχεία ευλόγησε το κόλυβο του αγίου και  ευχήθηκε με τις πατρικές και εόρτιες ευχές του στους συμμετέχοντες πιστούς εκ των οποίων παρέστη και  ο εορτάζων Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητος Καδδίου κ. Δημήτριος Χρούτας.

Επίσης απέδωσαν τους ύμνους ο Ιεροψάλτης κ. Χρήστος Γαλάνης με την συμμετοχή και άλλων ιεροψαλτών.

Αρχιερατικός Εσπερινός τελέσθηκε και στον Άγιο Ιωάννη Αλιβερίου.

Την παραμονή της εορτής του Αγίου Δημητρίου  στον φερώνυμο ιερό ναό του Αγίου Δημητρίου στο χωρίο Άγιος Ιωάννης Αλιβερίου τελέσθηκε ο Αρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος με την άδεια και ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καρυστίας και Σκύρου κ. Σεραφείμ ο εκ Στύρων Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ειρηνουπόλεως Οικομενικού Πατριαρχείου κ. Νίκανδρος πλαισιούμενος απο ιερείς όμορων ενοριών τον Πρωτοπρ Ευάγγελο Βογιατζή εφημέριο του ιερού ναού και τον Διάκονο Απόστολο Μπάκουλη. 

Τον θείο λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος κ. Νίκανδρος και προέστη της λιτανευτικής πομπής  της ιεράς εικόνας του Αγίου με την συμμετοχή του χορευτικού τμήματος του Πολιτιστικού Συλλόγου Αγίου Ιωάννου και  των πιστών της ενορίας καθώς επίσης μεταξύ εξ αυτών  παρέστη ο αντιδήμαρχος του δήμου Κύμης Αλιβερίου κ. Ιωάννης Πιλάτης και ο εορτάζων Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητος Αγίου Ιωάννου κ. Δημήτριος Λάμπρου.

Τους ύμνους απέδωσαν ο Διευθυντής της Σχολής Βυζντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως Καρυστίας  Πρωτοπρ Σωτήριος Τσούγκας εφημέριος ενορίας Αετού επαρχίας Καρύστου με την συμμετοχή άλλων ιεροψαλτών..

MAYEVO-2-2
MAYEVO-1-1
EDFEF156-82E9-4F6F-AE22-F15E6BCDF0BA
EBAC1236-B435-42E3-9CE6-F72725169F16
previous arrow
next arrow

Φωτογραφίες : Μαρία Βυζανιάρη/Γεώργιος Γκίκας/Γεώργιος Οντάμπασης

Από eXpressEvia