Στο Περιφερειακό Συμβούλιο Στερεάς Ελλάδας συμμετείχε ο αντιδήμαρχος περιβάλλοντος και ενέργειας, κ. Νίκος Μαστροκώστας εκπροσωπώντας το δήμο Κύμης Αλιβερίου σχετικά με το θέμα γνωμοδότησης των περιβαλλοντικών όρων για το αιολικό πάρκο που πρόκειται να γίνει στο δήμο Κύμης-Αλιβερίου στην περιοχή των Μανικίων ενώ συζητήθηκε και η γνωμοδότηση περιβαλλοντικών όρων όπως και για τους δήμους Ερέτριας και Διρφύων Μεσσαπίων.
Ομόφωνα ψηφίστηκε αρνητικά η γνωμοδότηση των περιβαλλοντικών όρων για των συγκεκριμένων αιολικών πάρκων. Συγκεκριμένα, κατά της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) του έργου: ‘Τεσσάρων (4) Αιολικών Σταθμών Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΑΣΠΗΕ) στη θέση «ΠΥΡΓΑΚΙΑ», της Δ.Ε. Διρφύων ισχύος 67,2 MW, στη θέση «ΚΑΜΠΛΟΣ»…
Στην τοποθέτησή του ο κ. Μαστροκώστας, κατά την συνεδρίαση του εν λόγω περιφερειακού συμβουλίου αναφέρθηκε στο ότι ο δήμος Κύμης-Αλιβερίου έχει δηλώσει απόλυτα αρνητικός με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου που πραγματοποιήθηκε στις 6 Ιουλίου, με εισήγηση του δημάρχου κου Θανάση Μπουραντά.
Ο δήμος Κύμης-Αλιβερίου έχει δρομολογήσει τον ρόλο αυτής της περιοχής και είναι πολύ διαφορετικός. Οι αναρριχητικές πίστες, που έχουν δημιουργηθεί στα Μανίκια με την βοήθεια Γάλλων αναρριχητών σε λίγο θα φτάσουν τον αριθμό 2000 και ο στόχος είναι να τον ξεπεράσουν .

VelisariouText
Banos
Fafoutis
Dourmas
Georgiou
Gikas
Kiousis
Kotis
Kousoula
Labrou
Lathouras
Levedi
Markou
Megaritis
Mexi
Mirotsos
NKiousis
Rigos
Stamou
Thalassinou
Thomas
Zervas
Sakelaraki
Tsaklari
Tsokani
Vathi
Zervas
Agelou
Aidini
Baka
Betas
Damianos
Dariveri
Giamarelos
Gianakaras
Kabouri
Karvounis
Katsos
Kodou
Makarona
Mastradona
Nikolaou
Rogas
Epimenoume
Falidas
Gerokostantis
Koukouzas
Lamprou
Pnevmatikos
Triadafilou
Afrati
Mekra
Paleologou
Spirou
Tsamaris
Zarganis
Agelopoulou
Amerikanou
Batsa
Charmadas
Gournis
Lagos
Lamprou
Marinaki
Papoutsi
Petraki
Retsas
Sispirosi
Stoupi
Thalassinos
Thalassinou
Thomas
Zacharias
previous arrow
next arrow

Τον περασμένο Μάϊο έγινε το πρώτο Φεστιβάλ αναρρίχησης, με τεράστια προσέλευση, με ξένους πρωταθλητές και αθλητές από όλο τον κόσμο και μάλιστα μία δημοσιογράφος της εφημερίδας le monde ανέφερε χαρακτηριστικά ότι, η περιοχή των Μανικίων είναι μέσα τους πέντε καλύτερους παγκόσμιους προορισμούς αναρρίχησης .
Θέλουμε να δρομολογήσουμε περιπατητικές διαδρομές και γενικά αθλητικές εκδηλώσεις και να αναδείξουμε σαν τουριστικό προορισμό την περιοχή αυτή.
Αυτή είναι περιοχή natura με όμορφα δάση τοπία και κακώς η Πολιτεία δίνει έγκριση εγκατάστασης αιολικών πάρκων.
Όπως καταλαβαίνετε καλώ το περιφερειακό συμβούλιο να έχει αρνητική γνωμοδότηση στους περιβαλλοντικούς όρους και το συγκεκριμένο αιολικό πάρκο.
” ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μαστροκώστας.

MAYEVO-2-2
MAYEVO-1-1
EDFEF156-82E9-4F6F-AE22-F15E6BCDF0BA
EBAC1236-B435-42E3-9CE6-F72725169F16
previous arrow
next arrow

Από eXpressEvia