Για ακόμη μια φορά στο Δημοτικό Συμβούλιο στις 2/8/2022, από το οποίο απουσίαζε μεγάλος αριθμός συμβούλων, η κα Αλεξάνδρα Θαλασσινού, επικεφαλής της παράταξης “Δήμος για Όλους”, σταθερά και πάντα ουσιαστικά παρούσα, είχε στην ατζέντα της αρκετά σημαντικά θέματα που αφορούν τον δήμο, τα οποία ήταν εκτός των 6 θεμάτων ημερήσιας διάταξης (τροποποίηση προϋπολογισμού, παραχωρήσεις χώρων για διενέργεια πολιτιστικών εκδηλώσεων, κατανομή της ΣΑΤΑ για επισκευή και συντήρηση των σχολικών μονάδων κτλ).

Η κα Θαλασσινού καλά ενημερωμένη σε όλους τους τομείς και στα θέματα που απασχολούν τους δημότες, συνηθίζει στα δημοτικά συμβούλια να γίνεται η φωνή των δημοτών. Γνωστοποιεί στο σώμα, αδιακρίτως, τα όλα τα ζητήματα του δήμου αναζητώντας απαντήσεις και λύσεις που θα ικανοποιήσουν πρωτίστως τους δημότες.

Στη συνεδρίαση του εν λόγω δημοτικού συμβουλίου η κα Θαλασσινού έθεσε προς ενημέρωση και συζήτηση προ ημερησίας διάταξης :

✓Σχετικά με τις τρίωρες συμβάσεις εργασίας των σχολικών καθαριστριών καθώς δημοσιεύθηκε στις 29-07-2022 η ανακοίνωση ΣΟΧ1/2022 του Δήμου με την οποία προσκαλούνται οι ενδιαφερόμενοι/-ες για τις 43 θέσεις, 3ωρων σχολικών καθαριστών/-στριών, να υποβάλουν αιτήσεις για το σχολικό έτος 2022-2023 σε διάστημα 10 ημερών.

Τόνισε η κα Θαλασσινού ότι ιδιαίτερα εν καιρώ πανδημίας με την τήρηση αυστηρών υγειονομικών πρωτοκόλλων και για την υγειονομική ασφάλεια μαθητών και εκπαιδευτικών αλλά και για την αξιοπρεπή εργασιακή αντιμετώπιση των σχολικών καθαριστριών, που επιτελούν πολύ σοβαρό έργο στα σχολεία, επιβάλλεται να επεκτείνει η δημοτική αρχή τις ώρες εργασίας των σχολικών καθαριστριών και να διασφαλίσει την έγκαιρη καταβολή των ούτως ή άλλως χαμηλών μηνιαίων μισθών τους, των μέσων ατομικής προστασίας και παροχή τους σε γάλα. Με την κα Θαλασσινού συνηγόρησε απόλυτα ο δημοτικός σύμβουλος και εκπαιδευτικός κ. Αναστάσιος Βλάχος. Ενώ ο κύριος Σαμαράς πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής, ο οποίος παρά του ήταν παρών, δεν είχε ακούσει την ξεκάθαρη πρόταση της κας Θαλασσινού για επέκταση του ωραρίου εργασίας των σχολικών καθαριστριών, εν συνεχεία υποστήριξε πως βρήκε ένα θετικό στην υπουργική απόφαση περί πρόσληψης περισσότερων καθαριστριών με 3ωρη απασχόληση και χωρίς δέσμευση στον αριθμό τους, επειδή έχουν πλέον ανάγκη πολλοί περισσότεροι να εργαστούν. Βέβαια αμέσως μετά παραδέχθηκε πως δεν τον καλύπτει ως υπεύθυνο δημοτικής εκπαίδευσης αυτό το σύστημα και του δημιουργεί προβλήματα.
Τελικά η κα Θαλασσινού κατάφερε να αποσπάσει δέσμευση από τον Αντιδήμαρχο Οικονομικών και αναπληρωτή Δήμαρχο κ. Πιλάτη αλλά και από τον Δήμαρχο κ. Μπουραντά, ότι θα υλοποιήσουν το δίκαιο αυτό αίτημα της παράταξής της .

✓Στη συνέχεια, η κα Θαλασσινού, έθεσε το θέμα για το επικίνδυνο-ετοιμόρροπο κτήριο στη Βρύση Κονιστρών στο οποίο πλησίον παίζουν παιδιά και περνούν πολίτες ενώ υπογράμμισε πως ο Δήμος είναι συνιδιοκτήτης. Κατόπιν των πιέσεων και της επιμονής που άσκησε η κα Θαλασσινού, η δημοτική αρχή δεσμεύτηκε να πιέσει την Επιτροπή Κατεδάφισης της Περιφέρειας να επισκεφθεί εκ νέου το κτήριο ώστε αφού διαπιστώσει τη μεγάλη επικινδυνότητα, να προβεί στην κατεδάφιση.
✓Επόμενο θέμα αποτέλεσε το καταφύγιο αδέσποτων ζώων Αλιβερίου. Να σημειώσουμε μάλιστα πως το θέμα αυτό επανάφερε η κα Θαλασσινού για πολλοστή φορά ως θέμα προ ημερήσιας διάταξης, επισημαίνοντας και πάλι τις άθλιες συνθήκες διαβίωσης των αδέσποτων ζώων, στις αφρόντιστες εγκαταστάσεις του καταφυγίου. Η κα Θαλασσινού έθεσε το εύλογο ερώτημα “γιατί η δημοτική αρχή δεν αξιοποιεί την χρηματοδότηση του προγράμματος Φιλόδημος ;” ώστε να κατασκευάσουν το νέο καταφύγιο αδέσποτων ζώων. Η απάντηση που δόθηκε από την δημοτική αρχή ήταν ότι αδυνατούν να βρουν οικόπεδο. Επίσης η δημοτική αρχή δεσμεύτηκε ότι θα προσλάβουν με δίμηνη σύμβαση δεύτερο υπάλληλο.

Ωστόσο να υπογραμμίσουμε ότι κανένας υπάλληλος του δήμου δεν εργάζεται για την καθημερινή φροντίδα των ζώων του καταφυγίου την οποία έχει αναλάβει αποκλειστικά το φιλοζωϊκό σωματείο Αλιβερίου και συγκεκριμένα συμβάλει, προσφέροντας δικά του χρήματα για την κάλυψη των εξόδων. Επίσης να θυμίσουμε ότι και στο προηγούμενο Δημοτικό Συμβούλιο στις 6/7, η κα Θαλασσινού, είχε αποσπάσει την ίδια δέσμευση αλλά χωρίς να παρατηρηθεί έκτοτε να γίνεται, η παραμικρή ενέργεια προς αυτή την κατεύθυνση.
✓Επόμενη ερώτηση που δέχθηκε η δημοτική αρχή από την κα Θαλασσινού ήταν εάν έκαναν ως δημοτική αρχή όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την κύρια δημοτική οδό στον Άγιο Ιωάννη.

Για το θέμα αυτό δόθηκε η διαβεβαίωση, πως η υπόθεση βρίσκεται στην τελική ευθεία και πως στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο το θέμα θα έχει τεθεί στην ημερήσια διάταξη και να επιλυθεί οριστικά.


✓ Επόμενα θέματα που έκθεσε στο δημοτικό συμβούλιο η κα Θαλασσινού, ήταν τα προβλήματα των κατοίκων του Γαβαλά, σχετικά με την έλλειψη αγροτικής οδοποιίας, ακαθάριστα οικόπεδα, κατεστραμμένη περίφραξη γηπέδου ποδοσφαίρου, κτλ και της Αχλαδερής όσο αφορά την ανάγκη για τσιμεντόστρωση ή ασφαλτόστρωση του χωματόδρομου στον οικισμό Κάνταλου τουλάχιστον μπροστά στα σπίτια. Επίσης ανάγκη για τακτική αποκομιδή απορριμμάτων, για πρόσβαση στο διαδίκτυο αφού η οπτική ίνα έχει φτάσει στο χωριό. Στην συνεδρίαση αυτή του δημοτικού συμβουλίου, παρευρέθηκε και εξέθεσε τα προβλήματα της κοινότητάς του, δημότης από τον Γαβαλά, ο κ. Βασίλης Κοκκίνης.

Το expressevia.com επικοινώνησε με την κυρία Θαλασσινού και της τέθηκε το ερώτημα, για την γενικότερη εικόνα που διαπιστώνει σχετικά με την πορεία και το πως εξελίσσονται τα θέματα που θέτει στα δημοτικά συμβούλια όλο αυτό το διάστημα των 3 ετών της διοίκησης Μπουραντά.

Η κα Αλεξάνδρα Θαλασσινού, χωρίς περιστροφές, απάντησε :

“Γενικά νιώθουμε ως σύμβουλοι ότι μας εμπαίζει η δημοτική αρχή, η οποία όλο δεσμεύεται ότι θα σκύψει πάνω από τα προβλήματα των δημοτών αλλά τελικά δεν τα λύνει. Αυτοθαυμάζεται και θεωρεί ότι όλα τα κάνει σωστά και με το παραπάνω. Δε δέχεται καμία κριτική. Δε δίνει σαφείς και καθαρές απαντήσεις γύρω από κάποια πολύ σοβαρά θέματα με αποτέλεσμα να μας καλλιεργεί πολλά ερωτηματικά και να μας εγείρει πολλές υποψίες όπως για παράδειγμα, για το ζύγισμα των απορριμμάτων. Χρειάζεται η τοπική κοινωνία να κατανοήσει ότι είναι μια τουλάχιστον ανοργάνωτη και αναποτελεσματική δημοτική αρχή και να της γυρίσει την πλάτη!

MAYEVO-2-2
MAYEVO-1-1
EDFEF156-82E9-4F6F-AE22-F15E6BCDF0BA
EBAC1236-B435-42E3-9CE6-F72725169F16
previous arrow
next arrow

Από eXpressEvia