Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Ευβοίας διοργάνωσε με μεγάλη επιτυχία το 1ο Φεστιβάλ Γαστρονομίας της Π.Ε. Ευβοίας, που πραγματοποιήθηκε μεταξύ 29 και 31 Ιουλίου 2022, στην Πλατεία του Αγίου Νικολάου στο κέντρο της Χαλκίδας.
Με τη συμμετοχή 24 επιχειρήσεων, του Τμήματος Αγροτικής Ανάπτυξης, Αγροδιατροφής και Διαχείρισης Φυσικών Πόρων του ΕΚΠΑ και του ΙΕΚ Praxis, το Φεστιβάλ γαστρονομίας συγκέντρωσε το ενδιαφέρον του καταναλωτικού κοινού που ήρθε σε άμεση επαφή με τους παραγωγούς και τα προϊόντα τους.
Το πλήθος των επισκεπτών συνομίλησε με τους επιχειρηματίες που προέρχονταν από διάφορες περιοχές της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, μετατρέποντας το Φεστιβάλ γαστρονομίας σε μια πραγματική γιορτή για την τοπική επιχειρηματικότητα και την τοπική οικονομία.
Με τη συνδρομή του Κέντρου Υποστήριξης Επιχειρήσεων (ΚΥΕ), η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και το Επιμελητήριο Ευβοίας, συνδιοργάνωσαν με άρτιο τρόπο το Φεστιβάλ γαστρονομίας, γεγονός που επιβεβαιώθηκε από την υψηλή απήχηση στην τοπική κοινωνία, την ικανοποίηση των επισκεπτών, αλλά και από τις πωλήσεις των τοπικών προϊόντων που σημειώθηκαν.
Καθ’ όλη την διάρκεια του Φεστιβάλ γαστρονομίας οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να ταξιδέψουν στον κόσμο της γεύσης και να απολαύσουν τις δημιουργίες των νεαρών φοιτητών του ΙΕΚ Praxis που μαγείρεψαν υπό την καθοδήγηση της Chef Γεωργίας Κουτσούκου, καθώς και να απολαύσουν γλυκά
εδέσματα δια χειρός της Pastry Chef Χριστίνας Παρασκευά.

VelisariouText
Banos
Fafoutis
Dourmas
Georgiou
Gikas
Kiousis
Kotis
Kousoula
Labrou
Lathouras
Levedi
Markou
Megaritis
Mexi
Mirotsos
NKiousis
Rigos
Stamou
Thalassinou
Thomas
Zervas
Sakelaraki
Tsaklari
Tsokani
Vathi
Zervas
Agelou
Aidini
Baka
Betas
Damianos
Dariveri
Giamarelos
Gianakaras
Kabouri
Karvounis
Katsos
Kodou
Makarona
Mastradona
Nikolaou
Rogas
Epimenoume
Falidas
Gerokostantis
Koukouzas
Lamprou
Pnevmatikos
Triadafilou
Afrati
Mekra
Paleologou
Spirou
Tsamaris
Zarganis
previous arrow
next arrow

Κατά την λήξη της διοργάνωσης οι επισκέπτες είχαν την δυνατότητα να παρακολουθήσουν την μουσική παράσταση: «Μια Χώρα Δρόμος- Απ’ τον Όμηρο στον Ελύτη και από κει στον Τσιτσάνη και τον Θεοδωράκη», μια παραγωγή της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας ΜΥΗΣΙΣ.
Ο Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας και Εξωστρέφειας Ευάγγελος Κούκουζας δήλωσε

« Συνεχίζουμε με πρόγραμμα, σχεδιασμό και οργάνωση να υλοποιούμε τις δεσμεύσεις του Περιφερειάρχη κου Φάνη Σπανού για την ενδυνάμωση της τοπικής επιχειρηματικότητας με κάθε πρόσφορο τρόπο. Η μεγάλη συμμετοχή του κόσμου στο 1 ο Φεστιβάλ Γαστρονομίας της Π.Ε.
Εύβοιας στη Χαλκίδα μας χαροποίησε ιδιαίτερα. Θα συνεχίσουμε να προσφέρουμε στον τόπο μας, ενισχύοντας οικονομικά τη συμμετοχή των επιχειρήσεων της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας σε εκθεσιακά γεγονότα και τοπικά φεστιβάλ. Έχοντας την εμπειρία και την γνώση, σχεδιάζουμε ήδη την
επόμενη γιορτή επιχειρηματικότητας, ώστε να προσφέρουμε στους καταναλωτές την δυνατότητα να έρθουν εκ νέου σε επαφή με τον γαστρονομικό πλούτο της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας. »

MAYEVO-2-2
MAYEVO-1-1
EDFEF156-82E9-4F6F-AE22-F15E6BCDF0BA
EBAC1236-B435-42E3-9CE6-F72725169F16
previous arrow
next arrow

Από eXpressEvia