Για παταγώδη αποτυχία της δημοτικής αρχής κάνει λόγο ο π. Δήμαρχος και επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του δήμου Κύμης Αλιβερίου κ. Δημήτρης Θωμάς, καθώς η Κύμη και κυρίως οι επιχειρήσεις της, υποφέρουν περισσότερες από τις τελευταίες 15 ημέρες, από την έλλειψη νερού για πάρα πολλές ώρες μία στην μία περιοχή και μία στην άλλη. Ωστόσο πριν σαράντα ημέρες, στην συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, στις 6 Ιουλίου 2022, όταν η δημοτική παράταξη του κου. Κέκη έφερε το ζήτημα της έλλειψης νερού στην Κύμη προ ημερησίας διάταξης για συζήτηση, ο Δήμαρχος Μπουραντάς διέψευσε τις ανησυχίες τους. Το περσυνό καλοκαίρι ήταν μαρτυρικό για την Κύμη και την παραλία της, αφού οι κάτοικοι έμειναν για περίπου δυο εβδομάδες, χωρίς σταγόνα νερό. Ο δήμαρχος Μπουραντάς, απαντώντας επί του θέματος, στην τοποθέτησή του, μεταξύ άλλων ανέφερε: “Η σημερινή ηγεσία και στο δήμο και στην εταιρεία είναι σε άλλο δρόμο. Είσαστε εκτός πραγματικότητας. Τα προβλήματα βεβαίως υπάρχουν και είναι μεγάλα αλλά ο δήμος και η εταιρία , δεν περπατάνε τυφλά. Έχουν κάνει τους σχεδιασμούς τους και σε όλα έχουμε λύσεις . Σε όλα ! Δεν υπάρχει τίποτα που να μην έχει προγραμματιστεί λύση! Αυτό να το καταλάβετε, να το βάλετε στο μυαλό σας και θα το δείτε και μπροστά σας. Δεν χρειάζεται να μας πείτε για ταμείο ανάκαμψης , ΕΣΠΑ κτλ Ξέρουμε πολύ καλά που θα πάμε και τι θα κάνουμε! Τα ξέρουμε πάρα πολύ καλά! …….Όλα είναι για εμάς σε πολύ καλό δρόμο”

ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ 6/8/22

Σήμερα παραμονή της μεγάλης γιορτής της Παναγίας, η περιοχή της Κύμης, έχει τον μέγιστο αριθμό κατοίκων, λόγω του ότι στους μόνιμους έχουν προστεθεί και οι τουρίστες ή παραθεριστές. Το νερό, αποτελεί φλέγον ζήτημα, καθώς είναι τόσο περιορισμένο που αρκετά νοικοκυριά αλλά κυρίως οι μεγάλες τουριστικές επιχειρήσεις στενάζουν, τις δύο εβδομάδες που πέρασαν. Σήμερα ο αντιδήμαρχος κ. Αλέξανδρος Θεοδώρου με αναρτήσεις του στην προσωπική του σελίδα στο fb και στην ομάδα “ΓΛΥΚΟΧΑΡΑΜΑ”, (ομάδα υποστήριξης της δημοτικής παράταξης,), έκανε δηλώσεις που υποδεικνύουν δολιοφθορά στα αντλιοστάσια της περιοχής .

Βέβαια, τέτοιες παρόμοιες κατηγορηματικές δηλώσεις -“δικαιολογίες” (θα μπορούσε να χαρακτηρίσει κανείς καθώς το πρόβλημα έλλειψης νερού δεν είναι σημερινό) έχουμε ακούσει και στο παρελθόν και αποδείχθηκαν παντελώς αβάσιμες. Να θυμηθούμε τους κάδους απορριμμάτων στην Κύμη που έπιαναν φωτιά καθώς και τα καλώδια και τους πίνακες της ΔΕΗ που κλάπηκαν, τα οποία όμως, όπως αποκαλύφθηκαν οι πραγματικοί δράστες και στις δύο περιπτώσεις, δεν είχαν καμία σχέση με τα άτομα τα οποία είχαν υποστεί την μομφή. Επίσης μέχρι στιγμής σύμφωνα με τις πληροφορίες που διαθέτουμε, δεν έχει κατατεθεί μήνυση στην αστυνομία και δεν έχει κληθεί να καταγράψει συμβάν δολιοφθοράς.

Ο π. Δήμαρχος κ. Θωμάς, μόνιμος κάτοικος Κύμης ζώντας το πρόβλημα της λειψυδρίας μαζί με τους συντοπίτες του, σε σχετικό σχόλιο του σήμερα, απασφαλίζει καθώς η ανοχή τους ξεπέρασε κάθε όριο και σημειώνει σχολιάζοντας σχετικά :

ΝΕΡΟ: Τα έκαναν γι άλλη μια φορά ροΐδο, ο κόσμος δεινοπαθεί και αντί να μπούνε σε περισυλλογή αναλογιζόμενοι την τεράστια καταστροφή που έχουν επιφέρει στον τόπο, τώρα που το πράγμα έφτασε στο απροχώρητο προσπαθούν να ρίξουν τις ευθύνες εμμέσως πλην σαφώς, για τα όσα συμβαίνουν σε… σαμποτέρ!!!

Την δική τους ανικανότητα και αδιαφορία, το ότι αφήνουν τα δίκτυα και τα αντλιοστάσια εντελώς ασυντήρητα, το ότι δεν υπάρχει κατάλληλο και εξειδικευμένο προσωπικό στην υπηρεσία ύδρευσης με δική τους ευθύνη, την ανοργανωσιά που επικρατεί, το ότι οι αντλίες καίγονται κατακαλόκαιρο η μία πίσω από την άλλη λόγω της μη σωστής συντήρησης τους με αποτέλεσμα να τις αλλάζουν άρον άρον και να τις ξανακαταστρέφουν, προσπαθούν να το αποκρύψουν στρουθοκαμηλίζοντας…

Το μόνο που μπορείτε να κάνετε πλέον κύριοι της Διοίκησης Μπουραντά, ένα χρόνο πριν την αποχώρησή σας από την εξουσία, είναι να προσπαθήσετε έστω και την τελευταία στιγμή να σώσετε ότι σώζεται, δίχως να κοροϊδεύτε με τις δηλώσεις σας ακόμη και τον εαυτό σας.

Δυστυχώς για τον τόπο, αποτύχατε παταγωδώς..

MAYEVO-2-2
MAYEVO-1-1
EDFEF156-82E9-4F6F-AE22-F15E6BCDF0BA
EBAC1236-B435-42E3-9CE6-F72725169F16
previous arrow
next arrow

Από eXpressEvia