Ως υπερασπιστής της νομιμότητας εμφανίστηκε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κύμης – Αλιβερίου, ο πρόεδρος της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής κ. Χρήστος Σαμαράς.
Εισηγούμενος την αποδοχή ποσού περίπου 74.000 ευρώ, από τη ΣΑΤΑ για επισκευές – συντηρήσεις σχολείων, υποστήριξε ότι ο ίδιος κάνει χρήση της δυνατότητας που του δίνει ο νόμος για απ ευθείας αναθέσεις ύψους έως 5.896 ευρώ, η κάθε μία.
Προκειμένου να αναθέσει έκαστο έργο, παίρνει προσφορές από επαγγελματίες, χωρίς όμως να το δημοσιοποιεί, γεγονός που σημαίνει ότι ο ίδιος ενημερώνει τους επαγγελματίες που κατά την δική του βούληση επιλέγει, για να δώσουν τις προσφορές τους.
Νόμιμο μεν, παράδοξο δε… από τη στιγμή που έχει στη διάθεσή του το συνολικό χρηματικό ποσό και καθώς γνωρίζει το σύνολο των έργων που έχουν επιλεγεί για να εκτελεστούν, αναρωτιέται η κοινή γνώμη : “Γιατί δεν τα δημοπρατεί όλα μαζί με ενιαίο τίτλο (επισκευές – συντηρήσεις σχολικών κτιρίων), ώστε να κερδίσει την έκπτωση που πάντα υπάρχει σε αυτές τις περιπτώσεις;”
Μία έκπτωση της τάξεως του 30% θα εξοικονομούσε στην επιτροπή 21.000 ευρώ, χρήματα με τα οποία θα μπορούσε να εκτελέσει 4-5 ακόμη αναγκαία έργα σε άλλα σχολεία.
Η πρακτική του προέδρου, κου Σαμαρά, κινείται στα όρια της νομιμότητας, όπως κι ο ίδιος τόνισε επανειλημμένως, στο σημείο της συζήτησης του θέματος “τα έργα γίνονται, είναι υπαρκτά κι αυτό έχει μόνο σημασία”, ενώ ταυτόχρονα, αποτελεί γεγονός, το ότι η τακτική του αυτή είναι επιζήμια για το δήμο, αφού σπαταλώνται χρήματα, τα οποία σε καμία περίπτωση δεν περισσεύουν. 

VelisariouText
Banos
Fafoutis
Dourmas
Georgiou
Gikas
Kiousis
Kotis
Kousoula
Labrou
Lathouras
Levedi
Markou
Megaritis
Mexi
Mirotsos
NKiousis
Rigos
Stamou
Thalassinou
Thomas
Zervas
Sakelaraki
Tsaklari
Tsokani
Vathi
Zervas
Agelou
Aidini
Baka
Betas
Damianos
Dariveri
Giamarelos
Gianakaras
Kabouri
Karvounis
Katsos
Kodou
Makarona
Mastradona
Nikolaou
Rogas
Epimenoume
Falidas
Gerokostantis
Koukouzas
Lamprou
Pnevmatikos
Triadafilou
Afrati
Mekra
Paleologou
Spirou
Tsamaris
Zarganis
previous arrow
next arrow

ΒΙΝΤΕΟ – ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ 2-8-2022

MAYEVO-2-2
MAYEVO-1-1
EDFEF156-82E9-4F6F-AE22-F15E6BCDF0BA
EBAC1236-B435-42E3-9CE6-F72725169F16
previous arrow
next arrow

Από eXpressEvia