Η 3η έκθεση τοπικών προϊόντων στην Κύμη είναι γεγονός. Η έναρξή της πραγματοποιήθηκε με επιτυχία την Παρασκευή 5/8 στην πλατεία της Κύμης, όπου πλήθος παραγωγών τοπικών προϊόντων έδωσαν το παρόν αλλά και πλήθος κόσμου που τους τίμησε με την παρουσία του.

Η σημαντική αυτή εκδήλωση ξεκίνησε με την πρωτοβουλία της κοινότητας της Κύμης από το 2020 και συνδιοργανώνεται από τον Δήμο Κύμης Αλιβερίου και με την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας υπό την σκέπη της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης, του Προέδρου Αναστάσιου Βελισσαρίου και του Διευθυντή κου Μπάμπη Καραβά.

“Η Έκθεση Τοπικών Προϊόντων φιλοδοξεί να προσφέρει λύσεις στην χειμάζουσα πλέον από οικονομικής πλευράς εποχής μας . Μέλημα μου, μαζί με την Περιφερειακή Αρχή, είναι η περιφέρειά μας από το ένα μέχρι το άλλο της άκρο να φιλοξενεί τέτοιες εκθέσεις για πολλούς λόγους με βασικότερους την εξωστρέφεια που χρειάζεται να αποκτήσουν όλοι οι παλιοί και οι νέοι επιχειρηματίες. Δεύτερον να δοθεί η δυνατότητα να ενημερωθούν όλοι για τις δυνατότητες που παρέχονται από πλευράς χρηματοδοτήσεων ώστε να καταστούν ευημερούσες επιχειρήσεις που θα διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο στην οικονομία και στην κοινωνία. ” είπε μεταξύ άλλων στον σύντομο χαιρετισμό που απηύθυνε ο κ. Αναστάσιος Βελισσαρίου ως πρόεδρος της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης αλλά και ως γέννημα θρέμμα της Κύμης, όπως ο ίδιος ανέφερε μια εμφανή συγκίνηση, ενώ επισήμανε την πρωταρχική ανάγκη άμεσης και ουσιαστικής επέμβασης στις υποδομές όπως είναι το οδικό δίκτυο .

Με την παρουσία τους τίμησαν την διοργάνωση, η ειδική σύμβουλος του Περιφερειάρχη κα Ρούλα Κεχρή, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Δήμου Κύμης Αλιβερίου κ. Ζέρβας Γεώργιος, ο αντιδήμαρχος Κύμης κ. Αλέξανδρος Θεοδώρου, ο αντιδήμαρχος περιβάλλοντος και ενέργειας κ. Νίκος Μαστροκώστας , ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Δημήτρης Θωμάς, η επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης κα Αλεξάνδρα Θαλασσινού, η δημοτική σύμβουλος κα Αρετή Μπάτσα, ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Κύμης κ. Μαργέλης Άγγελος, ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Πύργου κ. Σταύρος Στοφόρος, ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Βιτάλου κ. Γιάννης Γέραλης και ο επικεφαλής της νέας δημοτικής παράταξης κ. Γεώργιος Θεοδώρου. Απαστράπτουσες ήταν οι οικοδέσποινες τοπικές σύμβουλοι κ. Νίνα Γαλάνη και κ. Κουτέλου Κατερίνα, οι οποίες είχαν αναλάβει την βασική ευθύνη και επιμέλεια της διοργάνωσης εκ μέρους της κοινότητας Κύμης .

Την 3η έκθεση Τοπικών προϊόντων Κύμης επισκέφτηκε και η πολιτευτής Χαλκιδέα δικηγόρος κα Μαρία Νικολοπούλου-Παλαιολόγου, ο π. αντιδήμαρχος Χαλκιδέων κ. Κώστας Τσάμαρης και αμέτρητο πλήθος κόσμου που γνώρισε, δοκίμασε και προμηθεύτηκε τα τοπικά προϊόντα.

Την διαφορά στην 3η Έκθεση της Κύμης έκανε με την συμμετοχή του, το ΙΕΚ PRAXIS το οποίο με τις έμπειρες sef του, μαγείρεψε εκπληκτικά και πρωτότυπα τοπικά παραδοσιακά προϊόντα, αποδίδοντας πρωτόγνωρες γευστικές δημιουργίες, που ξετρέλαναν μικρούς και μεγάλους.

Το ΙΕΚ PRAXIS από την Χαλκίδα, λειτουργεί τον τελευταίο χρόνο, παράρτημά του και στο Αλιβέρι, με ενδιαφέρουσες ειδικότητες. Μία από αυτές αποτελεί και το τμήμα μαγειρικής όπως και ζαχαροπλαστικής .

MAYEVO-2-2
MAYEVO-1-1
EDFEF156-82E9-4F6F-AE22-F15E6BCDF0BA
EBAC1236-B435-42E3-9CE6-F72725169F16
previous arrow
next arrow

Από eXpressEvia