Στο πανέμορφο Μαρμάρι Ευβοίας την Παρασκευή 29 Ιουλίου 2022  πραγματοποιήθηκε  το 12ο Παιδικό Χορευτικό Φεστιβάλ Μαρμαρίου με χορευτικά συγκροτήματα  από Χαλκίδα, Ερέτρια, Στύρα και Μαρμάρι που μάγεψαν για ακόμη μια φορά με την παρουσίασή τους.

Η διευθύντρια Λαϊκού Πολιτισμού & Χορωδιών για τον Όμιλο της UNESCO Πειραιώς & Νήσων κ. Νία Κομπορόζου , μεταφέροντας τον χαιρετισμό του προέδρου του  ομίλου κ. Γιάννη Μαρωνίτη , συγχάρηκε για την άψογη οργάνωση του 12ου φεστιβάλ Μαρμαρίου , έναν θεσμό που στηρίζει από την έναρξή του.

Με εντυπωσιακές παραδοσιακές φορεσιές  γέμισαν την ιδιαίτερα προσεγμένη εξέδρα, χορευτές και χορεύτριες όλων των ηλικιών,  με την εκτέλεση των Ελληνικών προγραμμάτων των χορών τους.

Η κα Κομπορόζου μιλά αναλυτικότερα για το φεστιβάλ λέγοντας :  

Χαρούμενα γελαστά παιδικά πρόσωπα με το βλέμμα τους  στραμμένο προς τους δασκάλους τους , για την επιβεβαίωση  της καλής εκτέλεσης του χορού τους, γέμισαν με αισιοδοξία όλους εμάς που παρακολουθούσαμε, ότι  όσο υπάρχουν σύλλογοι που μπορούν και βάζουν το δικό τους λιθαράκι στο οικοδόμημα του Ελληνικού Πολιτισμού, ο πολιτισμός της Χώρας μας θα έχει  την παγκόσμια επιβεβαίωση  που της ανήκει.

   Την έναρξη της εκδήλωσης έκανε ο πολύ αγαπητός  και δραστήριος δήμαρχος Καρύστου κ. Λευτέρης  Ραβιόλος, συγχαίροντας  πρώτα από όλους τους μικρούς χορευτές για τη συμμετοχή τους στο φεστιβάλ τους δασκάλους, τους γονείς των παιδιών και όλους τους κατοίκους, που με την παρουσία τους πλημμύρισαν τον χώρο της εκδήλωσης.

Ευχαρίστησε ιδιαίτερα την κα. Αναστασία Μπουρνού , δασκάλα του χορευτικού Μαρμαρίου, που παρά τις δυσκολίες και την ταλαιπωρία των δύο χρόνων  της παγκόσμιας νόσου, είχε το κουράγιο  της προετοιμασίας και οργάνωσης  του 12ου Φεστιβάλ Μαρμαρίου που ίσως να είναι και το μοναδικό σε διάρκεια στην Ελλάδα  παιδικό χορευτικό φεστιβάλ.

    Όσο χρόνο οι μικροί χορευτές  εκτελούσαν το πρόγραμμά τους , δίπλα τους μια άλλη ομάδα από φοιτήτριες και φοιτητές , χόρευαν και αυτοί  με ιδιαίτερο κέφι, φέρνοντας στη θύμηση μας  ότι χρόνια πριν  χόρευαν και αυτοί  πάνω στη σκηνή , επιβιώνοντας ότι η παράδοση καλά κρατεί στο Μαρμάρι.

Η κ. Κομπορόζου κάλεσε επί σκηνής  για την επίδοση των αναμνηστικών, τον εκπρόσωπο  της Εθνικής  Επιτροπής για την UNESCO στην Ελλάδα κ. Γιάννη Μανώλη,  επισημαίνοντας ότι η παρουσία του ήταν τιμή για το Φεστιβάλ. Ο κ. Μανώλης στον σύντομο χαιρετισμό του, δεσμεύτηκε ότι θα στηρίζει αυτό το θεσμό.

          Τον αντιδήμαρχο Καρύστου κ. Γιώργο Οικονόμου τον πολύτιμο συνεργάτη όλων των Φεστιβάλ  η κ. Κομπορόζου τον ευχαρίστησε  ιδιαίτερα  επισημαίνοντας ότι είναι ο πολύτιμος συντελεστής  στην οργάνωση  καθ όλη την πολυετή παρουσία που έχει καταγράψει το παιδικό  φεστιβάλ Μαρμαρίου.

 Για τον κ. Νόκο  Τσαλιαγκό  πρόεδρο της κοινότητας Μαρμαρίου είπε ότι οι πολυετείς  προσπάθειές του στη στήριξη αυτού του θεσμού , τον κάνουν να αισθάνεται υπερήφανος για τον τόπο του  που επί 12 χρόνια το Μαρμάρι  προβάλετε  Πανελλαδικά.

Η  αντιδήμαρχος κ. Μαρία Κανέλλου έκλεισε το Φεστιβάλ, με εξαιρετική επιτυχία και το  12ο Παιδικό Παραδοσιακών Χορών Μαρμαρίου  εκφράζοντας τα συγχαρητήρια του Δήμου προς όλους τους συντελεστές του Φεστιβάλ τους χορευτές των συγκροτημάτων τους δασκάλους κ. Δημήτρη Ελευθερίου, κ. Κώστα Παπασπύρου, κα. Αναστασία Μπουρνού.

Η κα. Κομπορόζου επεσήμανε ότι « οι έπαινοι  της εκδήλωσης φέρουν την επίδοση του διεθνούς οργανισμού International Action Art , ενός Οργανισμού στον οποίον μετέχουν 50 κράτη  μεταξύ αυτών και η Ελλάδα, όπου πρόεδρος της είναι ο κ. Γιάννης Μαρωνίτης.

Η κα. Αναστασία Μπουρνού με αρκετή συγκίνηση  ευχαρίστησε τα συμμετέχοντα χορευτικά συγκροτήματα, τους δασκάλους τους  γονείς των παιδιών  , τους δημοτικούς άρχοντες  που στηρίζουν το θεσμό ευχόμενη το 13ο Φεστιβάλ το 2023 να είναι με παγκόσμια υγεία και ακόμη καλύτερο εδώ στο αγαπημένο μας τόπο το Μαρμάρι.

Παρατεταμένα χειροκροτήματα  κάλυψαν τις ευχές της κας Μπουρνού

Σε όλα τα μέλη των συγκροτημάτων προσφέρθηκαν σάντουιτς πορτοκαλάδες  και νερά.

               

MAYEVO-2-2
MAYEVO-1-1
EDFEF156-82E9-4F6F-AE22-F15E6BCDF0BA
EBAC1236-B435-42E3-9CE6-F72725169F16
previous arrow
next arrow

Από eXpressEvia