Μόλις χθες το πρωί, Πέμπτη 4 Αυγούστου συνεδρίασαν, τα μέλη του τοπικού Συμβουλίου μέσω διαδικτύου, προκειμένου να συζητηθούν τα θέματα των εκδηλώσεων “Καλοκαίρι 2022” στην Κύμη και κυριότερα η τριήμερη Έκθεση Τοπικών Προϊόντων, που θα πραγματοποιηθεί στην κεντρική πλατεία της Κύμης, ξεκινώντας από σήμερα Παρασκευή .

Το μοναδικό θέμα του συμβουλίου ήταν :

 “Ενημέρωση περί  υπολοίπων εκδηλώσεων «Καλοκαίρι-2022» και  ειδικά της 3ης Έκθεσης Τοπικών Προϊόντων ” .

    Η  Ανεξάρτητη Σύμβουλος κα. Κουτέλου, διορισμένη από τον πρόεδρο του τοπικού συμβουλίου κ. Άγγελο Μαργέλη, αρμόδια για το αντικείμενο των πολιτιστικών θεμάτων, κλήθηκε να καταθέσει στο σώμα, τις  λεπτομέρειες των εκδηλώσεων και ηλεκτρονικά, έγκαιρα προ της συνεδρίασης, προκειμένου να ενημερωθούν   και οι υπόλοιποι Σύμβουλοι, για τις υπόλοιπες εκδηλώσεις του προγράμματος, αλλά και κατά την έναρξη του Συμβουλίου.

Προς έκπληξη όλων των παρευρισκομένων, η Ανεξάρτητη Σύμβουλος όμως, κα. Κατερίνα Κουτέλου αντί να προχωρήσει στην ενημέρωση των συναδέλφων της, δήλωσε ότι δεν αισθάνεται την υποχρέωση να ενημερώσει το Συμβούλιο και αρνήθηκε κατηγορηματικά να παρέχει οποιαδήποτε ενημέρωση. Η δικαιολογία που η ίδια ισχυρίστηκε, ήταν ότι, οι εκδηλώσεις είναι της Δημοτικής Ενότητας και όχι της Κοινότητας Κύμης και δεν μπορεί να μιλήσει στη θέση του κ. Αντιδημάρχου.

Ο Πρόεδρος κ. Μαργέλης χωρίς να χάσει την ψυχραιμία του, της θύμισε ότι οι εκδηλώσεις είχαν αρχικά παρουσιαστεί σε Συμβούλιο της Κοινότητας, είχαν εγκριθεί και είχαν υποβληθεί στον Δήμο και στην Περιφέρεια Στ. Ελλάδας με απόφαση του τοπικού Συμβουλίου.

Η κα Κουτέλου με κεκτημένη ταχύτητα και χωρίς να αφήσει καν τον Πρόεδρο να ολοκληρώσει την τοποθέτησή του, πήρε μόνη της τον λόγο και σε έντονο ύφος μάλιστα, πυροδοτώντας ένα κλίμα δυσάρεστο και ανώφελο.

Αφού δεν υπήρχε άλλο θέμα στην Ημερησία Διάταξη αναγκάστηκε ο Πρόεδρος κ. Μαργέλης άρον άρον, να  κηρύξει την λήξη της συνεδρίασης χωρίς τελικά η κα Κουτέλου να ενημερώσει το σώμα για την σημερινή έναρξη, της 3ης Έκθεσης Τοπικών Προϊόντων.

Γεγονός είναι πως η Έκθεση Τοπικών Προϊόντων Κύμης ξεκίνησε το 2020 δειλά δειλά, από την κοινότητα της Κύμης και στην πορεία βρήκε αρωγούς τον Δήμο Κύμης Αλιβερίου και την Ε.Ε.Β.Ε Κύμης.

Πολύ σύντομα την εκδήλωση αυτή πλαισίωσε και η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας με την Αγροδιατροφική Σύμπραξη, αρχικά λόγω της μεγάλης ευαισθησίας του προέδρου της κου Βελισσαρίου, λόγω του ότι τρέφει ιδιαίτερη αγάπη για την ιδιαίτερη πατρίδα του, την Κύμη. Παράλληλα η Περιφέρεια του έχει εμπιστευτεί αυτό το δύσκολο, πρωτοπόρο και βαρυσήμαντο για την ανάπτυξη των τοπικών προϊόντων και πολλών συνοδών σπουδαίων τομέων, στην επικράτεια της Στερεάς Ελλάδας της Εύβοιας και της Σκύρου.

Στην επίμαχη συνεδρίαση του τοπικού συμβουλίου της Κύμης  συμμετείχε όπως συνηθίζει άλλωστε η επικεφαλής της ελάσσονος Αντιπολίτευσης του Δήμου κα. Αλεξάνδρα Θαλασσινού, η οποία φροντίζει να κρατά άρτια ενημερωμένη την ατζέντα της για όλα τα θέματα του δήμου Κύμης Αλιβερίου.

Σύμφωνα με δήλωση του Προέδρου κου Μαργέλη “Η προσβλητική συμπεριφορά της Συμβούλου κας Κουτέλου, προς το Συμβούλιο, όντας μέλος του, θα συζητηθεί ως μοναδικό θέμα, σε άλλη συνεδρίαση

Είναι φανερό πως πριν ακόμη, την διαγραφή και ανεξαρτητοποίηση της κας Κατερίνας Κουτέλου από την παράταξη των “Νέων Οριζόντων” για λόγους της άναρχης προσπάθειας της να αναρριχηθεί σε πιο ενεργή θέση στην τοπική αυτοδιοίκηση, οι σχέσεις της με τον πρόεδρο κ. Μαργέλη είχαν κλονιστεί σοβαρά καθώς η ίδια δεν έκρυβε την συμπάθειά της και την προσπάθειά της να συνεργαστεί πρωτίστως με την δημοτική αρχή που μπορούσε να πραγματοποιήσει ευκολότερα τα δημιουργικά σχέδια της.

MAYEVO-2-2
MAYEVO-1-1
EDFEF156-82E9-4F6F-AE22-F15E6BCDF0BA
EBAC1236-B435-42E3-9CE6-F72725169F16
previous arrow
next arrow

Από eXpressEvia