Σε συνέχεια του άρθρου του expressevia.com περί παράνομων καταφυγίων στην Ακτή Νηρέως, ο πρόεδρος του φιλοζωικού σωματείου Κύμης-Αλιβερίου ΚΥΜΑ κ. Δημήτριος Κόττης, δηλώνει ότι όσα αναγράφονται είναι ανακριβή και ψευδή και έχει να σας επισημάνει τα ακόλουθα:

  1. τα ζώα τα οποία βρίσκονται στην οδό Πέλοπα, ζουν σε ΙΔΙΩΤΙΚΟ κτήμα περίπου δυο στρεμμάτων το οποίο ανήκει στον πρόεδρο του φιλοζωικού, είναι 26 στον αριθμό και ΟΧΙ 40, όπως αναγράφετε, είναι ΟΛΑ εμβολιασμενα, στειρωμένα και τσιπαρισμένα όπως ορίζει ο νόμος, ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ του προέδρου του σωματείου, με δαπάνες που κάλυψε και καλύπτει αποκλειστικά ο ίδιος και η οικογένεια του. Και γι αυτούς που στο άρθρο σας κόπτονται για την ευζωία αυτών των ψυχών, να ενημερώσουμε ότι τα ζώα αυτά διαβιούν κάτω από συνθήκες απόλυτης ευζωίας, και δυο άτομα καθημερινά φροντίζουν για την σίτιση, την καθαριότητα τους και για τις θεραπείες τους, μια και πολλά από αυτά είναι υπερήλικα με διαφορά προβλήματα υγείας. Βρίσκονται λοιπόν σε απόλυτα έννομες συνθήκες και ο χώρος δεν αποτελεί παράνομο καταφύγιο αδέσποτων ζώων αλλά δεσποζόμενα ζώα με όσα προβλέπει ο νόμος. Επιπλέον να τονιστεί ότι όλα αυτά τα ζώα περιφέρονταν στην Ακτή Νηρέα χρόνια ολόκληρα, προφανώς από εγκαταλείψεις ενώ οι κάτοικοι τα έδιωχναν και τα πετροβολούσαν για να μην βρίσκονται στον δρόμο τους. Ελάχιστοι ήταν αυτοί οι οποίοι από συμπόνια έβαζαν ένα μπολάκι με νερό ή λίγη τροφή στα δύστυχα αυτά πλάσματα που κατέληξαν εκεί από την ανευθυνότητα των ανθρώπων …. Επομένως αν δεν τα φρόντιζε ο πρόεδρος του φιλοζωικού, είτε θα συνέχιζαν να κυκλοφορούν στον Νηρέα και να κακοποιούνταν ή κατ άλλους να φοβίζουν τους κατοίκους ή τα περισσότερα από αυτά θα είχαν πεθάνει με φρικτό τρόπο ( να μην ξεχνούν οι κάτοικοι της Ακτής Νηρέα ότι κατά καιρούς κάποιοι καλοί συμπολίτες μας σκόρπιζαν φόλες με αποτέλεσμα εκτός από τα σκυλιά να πεθαίνουν και γάτες, αλεπούδες ακόμη και πουλιά…).  
  2. Σε ότι αφορά τα ζώα στη οδό Μεταμόρφωση Σωτήρος, από αυτά τα 7 είναι επίσης εμβολιασμένα, στειρωμένα και τσιπαρισμένα στο όνομα της ιδιοκτήτριας του σπιτιού, και διαβιούν επίσης κάτω από συνθήκες απόλυτης ευζωίας και καθαριότητας. Στη ίδια οικία κατοικεί και εξειδικευμένος εθελοντής του φιλοζωικού σωματείου ο οποίος περιθάλπει και φροντίζει τα αδέσποτα ζώα τα οποία είτε έχουν αναπηρία είτε είναι άρρωστα και δεν μπορούν να ζήσουν στο καταφύγιο του δήμου διότι ούτε οι υποδομές υπάρχουν ούτε ειδικευμένο προσωπικό γι αυτή τη φροντίδα και περίθαλψη. Παρακάτω επισυνάπτονται φωτογραφίες από κάποια από αυτά τα  ζωάκια (του Ζάκ και του Χάρη) τα οποία είμαστε σίγουροι ότι καθημερινά οι περισσότεροι κάτοικοι της Ακτής  Νηρέα τα έχουν συναντήσει να βγαίνουν βόλτα με  τον εθελοντή μας με τα ειδικά αμαξάκια τους.

Επιπλέον να θυμηθούμε όλοι ότι όταν ο Θεός έφτιαξε την πλάση δεν έκανε μόνο τον άνθρωπο αλλά έκανε και τα ζώα τα πουλιά κλπ και βέβαια τα σκυλάκια θα γαβγίζουν, οι γατούλες θα νιαουρίζουν τα πουλάκια θα τιτιβίζουν …. Η πλάση είναι λοιπόν για όλους…

Τέλος μια και μας δόθηκε η ευκαιρία και επειδή είμαστε σίγουροι ότι εκτός από τους κακεντρεχείς που ενοχλούνται υπάρχουν και καλοί και ευαίσθητοι άνθρωποι στην Ακτή Νηρέα αλλά και σε όλο τον δήμο μας Κύμης-Αλιβερίου, τους παρακαλούμε και τους παρακινούμε να βοηθήσουν με λίγη τροφή, με αμπούλες και χάπια αποπαρασίτωσης αυτά τα ανήμπορα πλάσματα επί της οδού Μεταμόρφωσης Σωτήρος μια και για αυτά όλες τις δαπάνες τους τις καλύπτουμε εμείς σαν ιδιώτες και όχι ο Δήμος.

Βοηθήστε λοιπόν και δώστε ένα καλό παράδειγμα στα παιδιά σας, στον γείτονα σας ώστε να υπάρχει ένα καλύτερο αύριο γι όλες αυτές τις ψυχές… και αν δεν το κάνετε γι αυτά, κάντε το για την δική σας ψυχή..

MAYEVO-2-2
MAYEVO-1-1
EDFEF156-82E9-4F6F-AE22-F15E6BCDF0BA
EBAC1236-B435-42E3-9CE6-F72725169F16
previous arrow
next arrow

Από eXpressEvia