Μια σπουδαία βραδιά με πολλές όμορφες εκπλήξεις, που περίμεναν όσους επισκέφθηκαν το 1ο Φεστιβάλ Γαστρονομίας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας. Στην όμορφη πλατεία του Αγίου Νικολάου στην Χαλκίδα, η έκθεση τοπικών προϊόντων άνοιξε για το κοινό, κάτω από το φως του υπέροχου ηλιοβασιλέματος, την Παρασκευή 29 Ιουλίου.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο Περιφερειάρχης κ. Φάνης Σπανός, την εκδήλωση αυτή καθιστούν ξεχωριστή τα προϊόντα της Στερεοελλαδίτικης και ευβοϊκής γης και θάλασσας. Με 24 ξεχωριστά περίπτερα και 26 παραγωγούς γεμάτους όρεξη, δυνάμεις και ιδέες που η περιφέρεια με την συνέργεια της Επιχειρηματικής και Αγροδιατροφικής Σύμπραξης και των προέδρων τους, κου. Ε. Κούκουζα και κου. Α. Βελισσαρίου, αντίστοιχα, φροντίζουν για την ανάδειξη των τοπικών προϊόντων, εκτός από ξεχωριστά να είναι και εμπορεύσιμα προϊόντα, σε όλες τις καλές αγορές της Ελλάδας και του εξωτερικού.

Ο Περιφερειάρχης τόνισε πως σε όλη αυτή την προσπάθεια αρωγός στέκεται σταθερά το Επιμελητήριο της Εύβοιας το οποίο εκπροσώπησε στην αφετηρία του γαστρονομικού Φεστιβάλ, ο κ. Β. Βαρελάς, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου και Υπεύθυνος ΓΕΜΗ.

Τέλος ο κ. Σπανός ευχαρίστησε για την πραγματοποίηση του Φεστιβάλ Γαστρονομίας, τον Δήμο Χαλκιδέων, ο οποίος συνέβαλε αναλαμβάνοντας την συνδιοργάνωση της εκδήλωσης, τον πρόεδρο του Συλλόγου Εστίασης Εύβοιας, κ. Βασίλη Ευθυμίου για την παρουσία του αλλά και την Τριτοβάθμια εκπαίδευση του τόπου, το Τμήμα Αγροτικής Ανάπτυξης, Αγροδιατροφής και Διαχείρισης Φυσικών πόρων του Καποδιστριακού Πανεπιστήμιου, την οποία εκπροσώπησαν η κα. Μ. Κούκου και οι κύριοι Β. Σταθόπουλος, Θ. Ζαχαριάδης, Ν. Αφράτης .

“Ο στόχος της Περιφέρειας είναι μια σειρά δράσεων όπως το 1ο Φεστιβάλ Στερεοελλαδίτικων και Ευβοϊκών Προϊόντων και άλλα που θα ακολουθήσουν σε όλες τις μεγάλες πόλεις της Εύβοιας και της Στερεάς, ώστε να αναδειχθεί η αγροδιατροφή και να υπάρχει ωφέλιμο αποτέλεσμα και για τους παραγωγούς και για τους πολίτες.” επισήμανε ο κ. Κούκουζας Πρόεδρος Επιχειρηματικότητας και Εξωστρέφειας της Περιφέρειας.

“Συμμετέχουμε, συνδιοργανώνουμε, συμπράττουμε με την Περιφέρεια της Στερεάς Ελλάδας, για τα προϊόντα αγροδιατροφής, του κάμπου, της θάλασσας , του βουνού, με γνώμονα πάντα την ποιότητα και την υψηλή διατροφική αξία. Το Επιμελητήριο Εύβοιας στηρίζει τα μέλη του, τις επιχειρήσεις και την επιχειρηματικότητα.” ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Βαρελάς, εκ μέρους της διοίκησης του Επιμελητηρίου.

Ο Πρόεδρος της Αγροδιατροφής κ. Αναστάσιος Βελισσαρίου, τόνισε την ανάγκη προβολής των αρετών και της επιχειρηματικότητας της περιφέρειας, η οποία θα δημιουργήσει άλλο αέρα ανάπτυξης και θα προσδώσει νέα αγροτουριστικά χαρακτηριστικά.

Ο κ. Βελισσαρίου δεν παρέλειψε να αποδώσει θερμές ευχαριστίες σε όλους εκείνους που καθημερινά μοχθούν, έτσι ώστε να προωθήσουν την αγροδιατροφική κουλτούρα σε ολόκληρη την περιφέρεια .

Δίπλα στον Περιφερειάρχη κ. Φάνη Σπανό, για την κοπή της κορδέλας των εγκαινίων ήταν επίσης, εκτός από τους προαναφερόμενους, οι αντιπεριφερειάρχες κ. Γ. Κελαϊδίτης, Κ. Γαλάνης, Κ. Βαρδακώστας, επίσης ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματοβιοτεχνών Ευβοίας κ. Η. Θαλάσσης και η αν. Διοικήτρια του Νοσοκομείου Κύμης κα Ιωάννα Δαριβέρη.

MAYEVO-2-2
MAYEVO-1-1
EDFEF156-82E9-4F6F-AE22-F15E6BCDF0BA
EBAC1236-B435-42E3-9CE6-F72725169F16
previous arrow
next arrow

Από eXpressEvia

ΣΑΣ ΞΕΦΥΓΕ