Οι εικόνες δεν μπορούν να αποδώσουν το μέγεθος της απαράδεκτης και εγκληματικής κατάστασης, που επικρατεί σε ένα αρκετά κεντρικό σημείο, στον οικισμό ΟΣΜΑΝ, από τα λύματα.

Δίπλα σε μια οργανωμένη και πολυσύχναστη παραλία, γεμάτη καθημερινά από λουόμενους, όπου λειτουργεί και επιχείρηση εστίασης, λιμνάζουν τα λύματα που βγαίνουν ασταμάτητα στην επιφάνεια, προκαλώντας μια τραγική κατάσταση για τους πολίτες και για το περιβάλλον.

Η άκρως αποκρουστική και δυσβάσταχτη οσμή από τις ακαθαρσίες, στην κυριολεξία δεν σου επιτρέπει να αναπνεύσεις ενώ οι μύγες και τα κουνούπια είναι ένα ατελείωτο σμήνος.

Βρώμα και δυσωδία εν μέσω θερινής περιόδου, που η περιοχή διπλασιάζει σχεδόν τον πληθυσμό της λόγω των παραθεριστών. Το σημείο ακριβώς που θα έπρεπε να λειτουργούσε το αντλιοστάσιο που οδηγεί τα λύματα, από τον οικισμό στον βιολογικό καθαρισμό, έχει μετατραπεί σε πηγή που αναβλύζει συνεχώς λύματα και μολύνσεις, με ανυπολόγιστες καταστροφικές συνέπειες για την δημόσια υγεία και το περιβάλλον.

VelisariouText
Banos
Fafoutis
Dourmas
Georgiou
Gikas
Kiousis
Kotis
Kousoula
Labrou
Lathouras
Levedi
Markou
Megaritis
Mexi
Mirotsos
NKiousis
Rigos
Stamou
Thalassinou
Thomas
Zervas
Sakelaraki
Tsaklari
Tsokani
Vathi
Zervas
Agelou
Aidini
Baka
Betas
Damianos
Dariveri
Giamarelos
Gianakaras
Kabouri
Karvounis
Katsos
Kodou
Makarona
Mastradona
Nikolaou
Rogas
Epimenoume
Falidas
Gerokostantis
Koukouzas
Lamprou
Pnevmatikos
Triadafilou
Afrati
Mekra
Paleologou
Spirou
Tsamaris
Zarganis
previous arrow
next arrow

Γυρνώντας το βλέμμα, μόλις λίγα μέτρα πιο πέρα βρίσκεται ο κεντρικός δρόμος όπου οι διερχόμενοι με τα οχήματά τους υποφέρουν περνώντας από το σημείο με ανοιχτά τα παράθυρα. Στην άλλη μεριά του κεντρικού δρόμου βρίσκεται το κατάστημα εστίασης και η οργανωμένη παραλία, όπου καθημερινά γίνεται πόλος έλξης για μεγάλο αριθμό λουόμενων.

Απίστευτο κι όμως συμβαίνει στο Αλιβέρι … ενώ οι πολίτες αναρωτιούνται που είναι ο δήμος και η πολιτεία που εισπράττουν τέλη και φόρους χωρίς να φροντίζουν για τα στοιχειώδη και πρωταρχικά για την διασφάλιση της δημόσιας υγείας.

MAYEVO-2-2
MAYEVO-1-1
EDFEF156-82E9-4F6F-AE22-F15E6BCDF0BA
EBAC1236-B435-42E3-9CE6-F72725169F16
previous arrow
next arrow

Από eXpressEvia