Οι εικόνες δεν μπορούν να αποδώσουν το μέγεθος της απαράδεκτης και εγκληματικής κατάστασης, που επικρατεί σε ένα αρκετά κεντρικό σημείο, στον οικισμό ΟΣΜΑΝ, από τα λύματα.

Δίπλα σε μια οργανωμένη και πολυσύχναστη παραλία, γεμάτη καθημερινά από λουόμενους, όπου λειτουργεί και επιχείρηση εστίασης, λιμνάζουν τα λύματα που βγαίνουν ασταμάτητα στην επιφάνεια, προκαλώντας μια τραγική κατάσταση για τους πολίτες και για το περιβάλλον.

Η άκρως αποκρουστική και δυσβάσταχτη οσμή από τις ακαθαρσίες, στην κυριολεξία δεν σου επιτρέπει να αναπνεύσεις ενώ οι μύγες και τα κουνούπια είναι ένα ατελείωτο σμήνος.

Βρώμα και δυσωδία εν μέσω θερινής περιόδου, που η περιοχή διπλασιάζει σχεδόν τον πληθυσμό της λόγω των παραθεριστών. Το σημείο ακριβώς που θα έπρεπε να λειτουργούσε το αντλιοστάσιο που οδηγεί τα λύματα, από τον οικισμό στον βιολογικό καθαρισμό, έχει μετατραπεί σε πηγή που αναβλύζει συνεχώς λύματα και μολύνσεις, με ανυπολόγιστες καταστροφικές συνέπειες για την δημόσια υγεία και το περιβάλλον.

Γυρνώντας το βλέμμα, μόλις λίγα μέτρα πιο πέρα βρίσκεται ο κεντρικός δρόμος όπου οι διερχόμενοι με τα οχήματά τους υποφέρουν περνώντας από το σημείο με ανοιχτά τα παράθυρα. Στην άλλη μεριά του κεντρικού δρόμου βρίσκεται το κατάστημα εστίασης και η οργανωμένη παραλία, όπου καθημερινά γίνεται πόλος έλξης για μεγάλο αριθμό λουόμενων.

Απίστευτο κι όμως συμβαίνει στο Αλιβέρι … ενώ οι πολίτες αναρωτιούνται που είναι ο δήμος και η πολιτεία που εισπράττουν τέλη και φόρους χωρίς να φροντίζουν για τα στοιχειώδη και πρωταρχικά για την διασφάλιση της δημόσιας υγείας.

MAYEVO-2-2
MAYEVO-1-1
EDFEF156-82E9-4F6F-AE22-F15E6BCDF0BA
EBAC1236-B435-42E3-9CE6-F72725169F16
previous arrow
next arrow

Από eXpressEvia