Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός υπέγραψε την σύμβαση κατασκευής του έργου: «ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΓΕΦΥΡΑΣ ΕΠΙ ΤΗΣ Ε.Ο. 12 ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΠΙΣΣΩΝΑ», αρχικού προϋπολογισμού 2.500.000 €.

Πρόκειται για ένα από τα έργα αποκατάστασης των υποδομών, μετά τις καταστροφές που προκάλεσε το καιρικό φαινόμενο “Θάλεια”. Έργα συνολικού προϋπολογισμού 57.900.000€, τα οποία διεκδίκησε, δημοπράτησε και θα εκτελέσει η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.

Αντικείμενο του συγκεκριμένου έργου είναι:

– H αποκατάσταση των φθορών επί της Επαρχιακής Οδού Χαλκίδα – Μίστρος – Μονόδρυ, στο τµήµα της οδού Πισσώνας προς τη θέση “Στενό”, µήκους 5 χλµ. περίπου.

– H ανακατασκευή της γέφυρας στον ποταµό Λήλαντα, πριν τη θέση “Στενό”, που

εξυπηρετεί την κυκλοφορία από και προς τους οικισµούς του Πούρνου, του Θεολόγου και του Μίστρου.

Επισημαίνεται ότι κατά την αρχική δημοπράτηση του έργου, προέκυψε χαμηλό ποσοστό έκπτωσης και κρίθηκε ορθό, με όρους χρηστότητας στη διαχείριση των δημοσίων πόρων, να επαναληφθεί η διαδικασία κατά τα οριζόμενα στον Νόμο. Επιλογή, που δικαιώθηκε, αφού ο ανάδοχος του έργου έδωσε τελικά έκπτωση 33.53%.

Έτσι, το συμβατικό κόστος του έργου ανέρχεται τελικώς στο 1.362.788,88 €, πλέον ΦΠΑ. Η συνολική προθεσμία για την εκτέλεση του έργου ορίζεται σε 18 μήνες, από την υπογραφή της σύμβασης κατασκευής.

Μετά την υπογραφή της σύμβασης κατασκευής του έργου, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός δήλωσε:
«Διεκδικήσαμε και εξασφαλίσαμε μεγάλα και σημαντικά έργα αποκατάστασης μετά το καταστροφικό πέρασμα της κακοκαιρίας “Θάλεια”, από την Εύβοια.

Επιδοθήκαμε έπειτα σε έναν πραγματικό αγώνα δρόμου με τις Τεχνικές μας υπηρεσίες για να ολοκληρώσουμε όλες εκείνες τις αναγκαίες μελέτες και να δημοπρατήσουμε τα έργα συνολικού ύψους 58 εκατομμυρίων ευρώ. Σήμερα, υπογράφουμε σύμβαση και ξεκινούμε τη γέφυρα πλησίον Πισσώνα, ένα πολύ σημαντικό και χρονικά το τελευταίο οδικό έργο αποκατάστασης υποδομών από τη “Θάλεια” με στόχο να παραδοθεί γρήγορα και σωστά στους πολίτες που το χρειάζονται και το περιμένουν».

Ακολούθως, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Γιώργος Κελαϊδίτης δήλωσε: 
«Παρά την ταχεία αποκατάσταση των σημαντικών βλαβών που προκάλεσε σε όλες μας τις γέφυρες η “Θάλεια” κάνουμε το επόμενο κρίσιμο βήμα. Σχεδιάσαμε, διεκδικήσαμε και ερχόμαστε πια να εκτελέσουμε έργα αντικατάστασης γεφυρών όπως αυτή του Πισσώνα στη θέση “Πολυτήρα”, με αναβαθμισμένες σε μέγεθος και ανθεκτικότητα υποδομές, που θα ανταποκριθούν στα νέα κλιματικά δεδομένα που βρίσκονται ήδη μπροστά μας».

MAYEVO-2-2
MAYEVO-1-1
EDFEF156-82E9-4F6F-AE22-F15E6BCDF0BA
EBAC1236-B435-42E3-9CE6-F72725169F16
previous arrow
next arrow

Από eXpressEvia