Ομάδα δημοσιογράφων επισκέφθηκε την Εύβοια και την Σκύρο από 30 Μαΐου έως  5 Ιουνίου με τη συμμετοχή του μεγαλύτερου Πρακτορείου Ειδήσεων της Ρουμανίας “AGERPRES” καθώς και του διαδικτυακού ενημερωτικού περιοδικού “Capital” (ένα από τα σημαντικότερα σε θέματα οικονομίας-επιχειρηματικότητας) με την διοργάνωση του ΕΟΤ Ρουμανίας και του Διευθυντή κ. Γιώργου Σταφυλάκη. 

Μεγάλοι χορηγοί ήταν η Ένωση Ξενοδόχων Εύβοιας και Σκύρου και ο Πρόεδρος κ. Χέλμης,  το τουριστικό γραφείο EVIA VIEW TRAVEL και το γραφείο ενοικιάσεων αυτοκινήτων JOY Rent car ενώ την ομάδα συνόδευσε σε όλους τους προορισμούς ο Ευάγγελος Αγγελής, αντιπρόεδρος των του Συλλόγου Ενοικιαζόμενων Καταλυμάτων Εύβοιας. 

Ήταν ένα ταξίδι εξοικείωσης σε Εύβοια και Σκύρο,  με στόχο να επισκεφτούν να γνωρίσουν, να φωτογραφίσουν όσο το δυνατόν περισσότερα σημεία ενδιαφέροντος στα δύο νησιά και να επιτευχθεί η μέγιστη δυνατή προβολή τους, στον λαό της γειτονικής Ρουμανίας.

Οι δημοσιογράφοι Sorina-Ștefania Bucur – Capital ,   Mareş Ionuţ – Agerpres  και ο φωτογράφος Tudor Alexandru – Agerpres είχαν την πρώτη άφιξη τους στην Εύβοια, με φέρυ μποτ στα Ν.Στύρα.  Τους υποδέχθηκαν με  γεύμα στο Hotel Venus Beach και αργότερα ξεναγήθηκαν στα Δρακόσπιτα, σε τοπική παραδοσιακή βιοτεχνία ζυμαρικών (γκόγλιες) και στην παγκοσμίου φήμης παραλία της Χρυσής Άμμου στο Μαρμάρι όπου και διανυκτέρευσαν, στο Marmari Bay. 

Επόμενοι προορισμοί και  ξεναγήσεις, την επόμενη ημέρα ήταν στην Κάρυστο στο Μπούρτζι και το κτήμα  ΜΟΝΤΟΦΩΛΙ. Στην διαδρομή για την Κύμη, έκαναν στάση  στο Μοναστήρι του Αγίου Χαραλάμπους  Λευκών στην Οχθωνιά και στην επιχείρηση παραδοσιακών προϊόντων “Αβαλώνες”  όπου είδαν πως παρασκευάζεται ο παραδοσιακός κουμιώτικος μπακλαβάς.  
Με το πλοίο “ΑΧΙΛΛΕΑΣ” από το Λιμάνι της Κύμης πέρασαν στην Σκύρο.  Το Ξενοδοχείο Περιγιάλι ανέλαβε την διαμονή τους ενώ πήραν μια πρώτη αίσθηση του νησιού, από την περιπλάνηση τους στα πλακόστρωτα σοκάκια.  
 Το Δημαρχείο Σκύρου, το  Μνημείο Brook , η Ξυλογλυπτική, τα αλογάκια της Σκύρου, το Κάστρο , η Εκκλησία του Αγ Γεωργίου, η Παραλία Γυρίσματα και το αρχαίο λατομείο ήταν οι σταθμοί τους πριν απολαύσουν ένα αξέχαστο μπάνιο σε μια από τις  αμμώδης παραλίες του νησιού, στα δροσερά καταγάλανα νερά του Αιγαίου.
Στις 2 Ιουνίου αναχώρησαν από το  λιμάνι της Λιναριάς με προορισμό την Αμάρυνθο, για να γνωρίσουν από κοντά  το ναό της Αμαρυσίας Αρτέμιδας, το  παραδοσιακό εργαστήρι κεραμεικών, τη Μονή Αγίου Νικολάου και στο τέλος της ημέρας να ξεκουραστούν στην μοναδική φιλοξενία και θέα  του Ξενοδοχείου PORTO EVIA BOUTIQUE. 
Η επόμενη ημέρα ξεκίνησε από το Aρχαιολογικό Mουσείο, το  Aρχαίο θέατρο και το σπίτι με τα παραδοσιακά μωσαϊκά αλλά και το επισκέψιμο οινοποιίο “ΛΥΚΟΣ” στην Ερέτρια και συνέχισε με προορισμό  τη Βόρεια  Εύβοια. 
Προκόπι και Άγιος Ιωάννης  Ρώσος, Αιδηψός και Iαματικές Πηγές, με λουκούλλειο γεύμα στην παραδοσιακή ταβέρνα “Κανελόπουλος” ,  διαμονή στο ξενοδοχείο Γαλήνη,  επίσκεψη σε οικογενειακή επιχείρηση παρασκευής παραδοσιακών γλυκών, επίσκεψη στους  Ωρεούς, το Πευκί και στην πισίνα του Ξενοδοχείου Altamar.
Τελευταίος σταθμός πριν την αναχώρηση τους από την Ελλάδα ήταν η Χαλκίδα.  Γνώρισαν από κοντά το  παλιρροιακό φαινόμενο του Ευρίπου όπως μοναδικά το παρουσιάζει ο κ. Χαράλαμπος Σφέτσας,  το Εμπορικό Κέντρο, τον Ιερό Ναό της Αγίας  Παρασκευής, το Τζαμί, το Κόκκινο Σπίτι, το παραδοσιακό  σπίτι Βασιλείου, το Κάστρο του Καράμπαμπα, υπό την ξενάγηση  του  καθηγητή Αρχαιολογίας κ. Κωνσταντίνο Πολίτη. Την διαμονή του φρόντισε ο Πρόεδρος Ξενοδόχων Εύβοιας κ. Χέλμης,  σε ένα από  τα πολλά και εξαιρετικά  ξενοδοχεία της παραλίας της Χαλκίδας,  με θέα την γέφυρα του Ευρίπου και τον βόρειο Ευβοϊκό κόλπο, το LUSY HOTEL.

Οι δήμαρχοι Καρύστου κ. Ραβιόλος, Σκύρου κ. Μαυρίκος, Ερετρίας κ. Δημητρόπουλος είχαν την ευκαιρία να μιλήσουν με τους Ρουμάνους δημοσιογράφους και να επισημάνουν τους λόγους που η Εύβοια αποτελεί έναν μοναδικό τουριστικό προορισμό. 

Σίγουρα η προβολή μέσω του κρατικού και μεγαλύτερου πρακτορείου ειδήσεων της Ρουμανίας θα προσφέρει μεγάλο αριθμό δημοσιευμάτων  με διάχυση σε πολλά άλλα έντυπα και διαδικτυακά ΜΜΕ της Ρουμανίας, ενώ η προβολή μέσω του Capital  στοχεύει ένα πολύ αξιόλογο αγοραστικό-εμπορικό κοινό όπως επιχειρηματίες και  στελέχη επιχειρήσεων.

VelisariouText
Banos
Fafoutis
Dourmas
Georgiou
Gikas
Kiousis
Kotis
Kousoula
Labrou
Lathouras
Levedi
Markou
Megaritis
Mexi
Mirotsos
NKiousis
Rigos
Stamou
Thalassinou
Thomas
Zervas
Sakelaraki
Tsaklari
Tsokani
Vathi
Zervas
Agelou
Aidini
Baka
Betas
Damianos
Dariveri
Giamarelos
Gianakaras
Kabouri
Karvounis
Katsos
Kodou
Makarona
Mastradona
Nikolaou
Rogas
Epimenoume
Falidas
Gerokostantis
Koukouzas
Lamprou
Pnevmatikos
Triadafilou
Afrati
Mekra
Paleologou
Spirou
Tsamaris
Zarganis
previous arrow
next arrow

MAYEVO-2-2
MAYEVO-1-1
EDFEF156-82E9-4F6F-AE22-F15E6BCDF0BA
EBAC1236-B435-42E3-9CE6-F72725169F16
previous arrow
next arrow

Από eXpressEvia