Ολοκληρώθηκε η εκτέλεση του έργου «ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΑ ΧΩΡΟΥ ΤΑΥΡΟΥ ΩΡΕΩΝ ΚΑΙ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΕΓΑΣΤΡΟΥ» συνολικού προϋπολογισμού 150.000€ (με ΦΠΑ), το οποίο χρηματοδοτήθηκε και υλοποιήθηκε από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, με κύριο του έργου τον Δήμο Ιστιαίας – Αιδηψού.

  Τόσο η απόλυτη πίστη στη σπουδαιότητα της ανάδειξης του μνημείου από τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Φάνη Σπανό, όσο και η καθολική και πολύτιμη υποστήριξη σε κάθε βήμα του έργου του Δημάρχου Ιστιαίας – Αιδηψού Γιάννη Κοντζιά, αλλά και η σταθερή επιμέλεια στην όλη προσπάθεια της Προϊσταμένης της Εφορείας Αρχαιοτήτων Εύβοιας Αγγελικής Γ. Σίμωσι, έφεραν το πολυπόθητο αποτέλεσμα.

  Σκοπός του έργου ήταν η διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου «Ταύρου Ωρεών» και η αντικατάσταση του στεγάστρου για την προστασία και ανάδειξη του μνημείου που χρονολογείται τον 4 ο αιώνα Π.Χ.

Συγκεκριμένα, πραγματοποιήθηκαν οι ακόλουθες εργασίες:

– Χωματουργικές εργασίες και καθαιρέσεις για τη γενική διαμόρφωση και διάστρωση του χώρου

– Καθαίρεση υφιστάμενων κατασκευών (σιντριβάνι, Βρύση, καθιστικά κλπ) καθώς και αποξήλωση των υπαρχόντων τσιμεντοστρώσεων για να γίνει η διαμόρφωση του περιβάλλοντα χώρου

– Χρωματισμοί σιδηρών επιφανειών, στοιχείων του υπόστεγου και των κιγκλιδωμάτων

– Νέες επιστρώσεις και διαμορφώσεις δαπέδων των κοινοχρήστων χώρων (δάπεδο τύπου κουρασανιτ, πλάκες πεζοδρομίου, ξύλινο δάπεδο από σανίδες)

– Κατασκευή νέο υπόστεγου διαφώτιστου ανοίγματος οροφής (skylight), από διατομές αλουμινίου τύπου SUCCO, περσίδες σταθερές από διατομές αλουμινίου, σύνθετα πάνελ και υαλοπετάσματα ασφαλείας

– Εγκατάσταση συστήματος ηλεκτροφωτισμού για την προβολή του μνημείου

Ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Εύβοιας Γιώργος Κελαϊδίτης δήλωσε σχετικά: «Απελευθερώνουμε όλοι μαζί τον Ταύρο των Ωρεών, τον Ταύρο του «Κοινού των Ευβοέων» από τα δεσμά της φυλακής στην οποία περιορίζονταν τόσο καιρό και τον αφήνουμε και πάλι να λάμψει και να χαρίσει απλόχερα στον τόπο και σε όλο τον κόσμο λίγο από το μεγαλείο του, τη δύναμη και το κάλλος του. 

Τιμή μας και χαρά ιδιαίτερη που από την προηγούμενη μέχρι τη σημερινή μας θητεία ως Περιφερειακή Αρχή, εργαστήκαμε με μεράκι και επιμονή, με πρωτεργάτες τον Περιφερειάρχη μας Φάνη Σπανό και τον Δήμαρχο Γιάννη Κοντζιά να κάνουμε πραγματικότητα ένα όνειρο πολλών ετών των κατοίκων των Ωρεών και του Δήμου Ιστιαίας Αιδηψού»


MAYEVO-2-2
MAYEVO-1-1
EDFEF156-82E9-4F6F-AE22-F15E6BCDF0BA
EBAC1236-B435-42E3-9CE6-F72725169F16
previous arrow
next arrow

Από eXpressEvia

ΣΑΣ ΞΕΦΥΓΕ