Ο κ. Βελισσαρίου Πρόεδρος της Αγροδιατροφής Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, σήμερα το πρωί Σαββάτο 25 Ιουνίου, τίμησε με την παρουσία του το Ιερό Μνημόσυνο των Κτιτόρων της Ιεράς Μονής Τιμίου Προδρόμου Καρυών Αχλαδερής, όπου εκτέλεσαν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καρυστίας και Σκύρου κ.κ. Σεραφείμ, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ειρηνουπόλεως κ.κ. Νίκανδρος και πλήθος Ιερέων – αδελφών της Ιεράς Μονής.

Στην συνέχεια κατά την διάρκεια του καφέ που προσφέρθηκε στο πλήρωμα της εκκλησίας και στους πιστούς, ο κ. Βελισσαρίου επικοινώνησε με τον Σεβασμιώτατο για την εξέλιξη των εργασιών του Πνευματικού Κέντρου Περιβολίων που χρηματοδοτεί η Περιφέρεια. Η επόμενη προγραμματισμένη του στάση ήταν η επίσκεψή του στο Πνευματικό Κέντρο Περιβολίων, για επιτόπια αυτοψία όπου ο Υπεύθυνος κ. Αναστάσιος Ρέτσας πολύ εμπεριστατωμένα ανέλυσε  την μελλοντική πορεία των εργασιών μέχρι την διεκπεραίωση του έργου καθώς και τους στόχους της δημιουργίας της έδρας του Πνευματικού Κέντρου. 

Ο κ. Βελισσαρίου εν συνεχεία επισκέφτηκε τον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου Αλιβερίου όντας καλεσμένος από τον π. Νικόδημο Τσιμόγιαννη, ο οποίος ξενάγησε τον κ. Βελισσαρίου επιδεικνύοντας του μέσα στο Ναό τις εκπληκτικές Αγιογραφίες, τα ξύλινα και μαρμαρένια σκαλιστά καλλιτεχνήματα που κοσμούν εσωτερικά κι εξωτερικά το Ναό, καθώς και  την υπέροχη και φιλόξενη αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου του Ιερού Ναού,  τα οποία αποτελούν ένα πολύτιμο κόσμημα για την ευρύτερη περιοχή του Αλιβερίου. 

Ο κ. Βελισσαρίου τόνισε την ανυπέρβλητη αξία των θρησκευτικών μας μνημείων, που ενισχύουν την δύναμη και την ελπίδα των πιστών ενώ παράλληλα ανοίγουν νέους ορίζοντες για τον θρησκευτικό τουρισμό που ποικιλοτρόπως φροντίζει να αξιοποιήσει η Περιφέρεια, προσφέροντας στον τόπο οικονομική ανάταση και ανάκτηση νέων προοπτικών. Ο π. Νικόδημος είχε πολλά να πει με τον κ. Βελισσαρίου καθώς και οι δύο έχουν  άοκνο δημιουργικό πνεύμα και μοναδικό στόχο να προσφέρουν στον τόπο εφόδια για ένα καλύτερο μέλλον.  MAYEVO-2-2
MAYEVO-1-1
EDFEF156-82E9-4F6F-AE22-F15E6BCDF0BA
EBAC1236-B435-42E3-9CE6-F72725169F16
previous arrow
next arrow

Από eXpressEvia