Με λαμπρότητα εόρτασε την μνήμη της Γεννήσεως του Τιμίου Προδρόμου και Βαπτιστού Ιωάννου τον  προστάτη και έφορο της  η φερώνυμος ιερά μονή των Καρυών – Αχλαδερής  όπου και φέτος έλαβαν χώρα οι λατρευτικές ακολουθίες επι τη λαμπρά εορτή με την συμμετοχή πολλών πιστών προσήλθαν  ώστε να τιμήσουν την εορτή και να συμμετάσχουν στις ιερές ακολουθίες επι την εορτή του Τιμίου Προδρόμου.

 Την εσπέρα της Πέμπτης 23 Ιουνίου τελέσθηκε ο Αρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του εκ Στύρων Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ειρηνουπόλεως εκ του Οικομενικού Πατριαρχείου κ. Νικάνδρου και του συνχοροστατούντος  Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καρυστίας και Σκύρου κ. Σεραφείμ πλαισιούμενοι απο τον Πρωτοσύγκελλο Πσνοσ Αρχιμ Νικόδημο Πόγκα τον Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο Πρωτοπρ Ελευθέριο Σταμπέλο τον Ηγούμενο της Ιεράς Μονής Πανοσ Αρχίμ Νικόδημο Γιαννακόπουλο και Γέροντος της Ιεράς Μονής Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Κύμης  χορεία ιερέων αδελφών της ιεράς μονής προερχόμενοι εκ των επαρχιών Κύμης Αλιβερίου Καρύστου  και των Διακόνων.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος κ. Νίκανδρος και εν συνεχεία εψάλει η ιερά παράκληση του Τιμίου Προδρόμου.

Την δεν κυριώνυμο ημέρα της εορτής στο καθολικό της ιεράς μονής τελέσθηκε ο Όρθρος και το Αρχιερατικό Συλλείτουργο προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καρυστίας και Σκύρου κ. Σεραφείμ και του συνιερουργούντος Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ειρηνουπόλεως  κ. Νικάνδρου με την συμμετοχή  και των συλλειτουργών του Πρωτοσυγκέλλου Πανοσ Αρχιμ Νικόδημου Πόγκα  του Γενικού Αρχιερατικού Επιτρόπου Πρωτοπρ Ελευθερίου Σταμπέλου του Ηγουμένου της Ιεράς Μονής Πανοσ Αρχιμ Νικοδήμου Γιαννακοπούλου συν τη  χορεία ιερέων και  αδελφών της ιεράς μονής  και  Διακόνων.

Κατα την διάρκεια της Θείας Ευχαριστίας ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καρυστίας και Σκύρου κ. Σεραφείμ ετέλεσε την εις Πρεσβύτερου χειροτονία του αδελφού της ιεράς μονής του Διακόνου Πρόδρομου Γκέγκε ο οποίος επ’ ευκαρία της λαμπράς  πανηγύρεως της ιεράς μονής  άγει και την ονομαστική εορτή του και την επέτειο της κουράς του  εις μοναχό η οποία τελέσθηκε την εσπέρα  23 Ιουνίου 2019 εις το καθολικό της ιεράς μονής και λαβών το όνομα Πρόδρομος προς τιμή του Τιμίου Προδρόμου.

Μετά το πέρας της Θείας Ευχαριστίας ο Σεβασμιώτατος κ. Σεραφείμ ευλόγησε τους προσφθερθέντες άρτους και την πανηγυρική δοχή εκ της ιεράς μονής  και ευχήθηκε προς όλους τους πιστούς που συμμετειχαν στην εορτή καθώς επίσης συμμετείχαν μοναστικές αδελφότητες εκ των ιερών μονών Μεταμορφόσεως του Σωτήρος Κύμης Αγίου Χαραλάμπους Λευκών – Αυλωναρίου και  Αγίου Αντωνίου Αχλαδερής.

Παρέστησαν ο Βουλευτής Ευβοίας κ. Αθανάσιος Ζεμπίλης ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κύμης – Αλιβερίου Ιατρός κ. Γεώργιος Ζέρβας ο Αντιδήμαρχος Κύμης κ. Αλέξανδρος Θεοδώρου και η Δημοτική Σύμβουλος κ. Μαρία Μπότη – Σαμαρά.

Επίσης τους ύμνους απέδωσαν θαυμάσια   ο Πρωτοπρ Σωτήριος Τσούγκας εφημέριος ενορίας Αετού και Διευθυντής της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως Καρυστίας  με έδρα την Κάρυστο  με τον Πρωτοψάλτη του Μητροπολιτικού Ιερού Ναού Αγίου Αθανασίου Κύμης κ. Ευάγγελο Στάμου και  την συμμετοχή και άλλων ιεροψαλτών.

Της εκκλησιαστικής τάξεως της εορτής  επεμελήθη ο Πρωτοπρ Ευάγγελος Βογιατζής εφημέριος ενορίας Αγίου Ιωάννου Αλιβερίου.


VelisariouText
Banos
Fafoutis
Dourmas
Georgiou
Gikas
Kiousis
Kotis
Kousoula
Labrou
Lathouras
Levedi
Markou
Megaritis
Mexi
Mirotsos
NKiousis
Rigos
Stamou
Thalassinou
Thomas
Zervas
Sakelaraki
Tsaklari
Tsokani
Vathi
Zervas
Agelou
Aidini
Baka
Betas
Damianos
Dariveri
Giamarelos
Gianakaras
Kabouri
Karvounis
Katsos
Kodou
Makarona
Mastradona
Nikolaou
Rogas
Epimenoume
Falidas
Gerokostantis
Koukouzas
Lamprou
Pnevmatikos
Triadafilou
Afrati
Mekra
Paleologou
Spirou
Tsamaris
Zarganis
previous arrow
next arrow
Φωτογραφίες Δημήτριος Καραντζής Σταματούλα Λεβέντη.
Δημήτριος Πετρογιάννης.MAYEVO-2-2
MAYEVO-1-1
EDFEF156-82E9-4F6F-AE22-F15E6BCDF0BA
EBAC1236-B435-42E3-9CE6-F72725169F16
previous arrow
next arrow

Από eXpressEvia