Τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ κ. Ανδρέα Λυκουρέντζο επισκέφτηκε σήμερα ο Βουλευτής Ευβοίας κ. Θανάσης Ζεμπίλης. Αντικείμενο της συζήτησης αποτέλεσαν οι αποζημιώσεις για τους μη κατ’ επάγγελμα αγρότες, που επλήγησαν από την φυσική καταστροφή του Αυγούστου 2021 στη Βόρεια Εύβοια, η εξεύρεση τρόπου για να αποζημιωθούν όσοι δεν έχουν υποβάλλει δήλωση ΟΣΔΕ, καθώς και η αποζημίωση των συκοπαραγωγών που υπέστησαν ζημία από τις βροχοπτώσεις του φθινοπώρου στον Ταξιάρχη και την Κύμη.

Αρχικώς, ο Θανάσης Ζεμπίλης αναφέρθηκε στην καταβολή των αποζημιώσεων στους μη κατά κύριο επάγγελμα αγρότες. Ειδικότερα, έχει ήδη ξεκινήσει η καταβολή των αποζημιώσεων προς την κατηγορία αυτή, από τους ασφαλισμένους, που εντωμεταξύ εντάχθηκαν στους κατά κύριο επάγγελμα αγρότες, και ανέρχονται σε περίπου 280 παραγωγούς. Έχουν αποζημιωθεί με το ποσό των 25 ΕΥΡΩ ανά ελαιόδεντρο, ενώ όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία καταγραφής και ελέγχου θα λάβουν επιπλέον 25 ΕΥΡΩ ανά ελαιόδεντρο (συνολικά 50 ευρώ). Ο Βουλευτής Ευβοίας ζήτησε να επισπευστεί η διαδικασία καταβολής  της πρώτης δόσης στους εναπομείναντες, καθώς και η ολοκλήρωση του ελέγχου, προκειμένου να ολοκληρωθεί η απόδοση του συνόλου των αποζημιώσεων σε όλους τους δικαιούχους.  

VelisariouText
Banos
Fafoutis
Dourmas
Georgiou
Gikas
Kiousis
Kotis
Kousoula
Labrou
Lathouras
Levedi
Markou
Megaritis
Mexi
Mirotsos
NKiousis
Rigos
Stamou
Thalassinou
Thomas
Zervas
Sakelaraki
Tsaklari
Tsokani
Vathi
Zervas
Agelou
Aidini
Baka
Betas
Damianos
Dariveri
Giamarelos
Gianakaras
Kabouri
Karvounis
Katsos
Kodou
Makarona
Mastradona
Nikolaou
Rogas
Epimenoume
Falidas
Gerokostantis
Koukouzas
Lamprou
Pnevmatikos
Triadafilou
Afrati
Mekra
Paleologou
Spirou
Tsamaris
Zarganis
previous arrow
next arrow

Στη συνέχεια, ο Βουλευτής Ευβοίας ζήτησε από τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ να γίνει νομοθετική παρέμβαση, ώστε να συμπεριληφθούν στους δικαιούχους αποζημιώσεων και όσοι καλλιεργητές δεν έχουν υποβάλει δηλώσεις ΟΣΔΕ. 

 Έπειτα, ο Θανάσης Ζεμπίλης ζήτησε την επίσπευση των αποζημιώσεων των συκοπαραγωγών στον Ταξιάρχη και την Κύμη, που υπέστησαν ζημίες από τις βροχοπτώσεις του Σεπτεμβρίου. Όπως έχει αποφασιστεί, οι συκοπαραγωγοί του Ταξιάρχη θα αποζημιωθούν με ένα ποσό προϋπολογισμού 3.360.000 ευρώ. Μεσοσταθμικά το ποσό της αποζημίωσης φτάνει στο 60% της παραγωγής και αφορά τους συκοπαραργωγούς της Βόρειας Εύβοιας. Για τους συκοπαραγωγούς της Κύμης, το ποσό της αποζημίωσης φτάνει τα 320.000 ευρώ, ενώ για άλλα προϊόντα, όπως τα κεράσια Μετοχίου κλπ, 500.000 ευρώ. Το συνολικό ποσό για αποζημιώσεις αγροτών όλης της Εύβοιας είναι περίπου 4,2 εκατ.ευρω. 

Κλείνοντας, ο Θανάσης Ζεμπίλης υπογράμμισε ότι ολες οι αποζημιώσεις πρέπει να καταβληθούν μέχρι τις γιορτές. Ο Πρόεδρος του ΕΛΓΑ κ. Ανδρέας Λυκουρέντζος δεσμεύτηκε να εξετάσει τα αιτήματα του Βουλευτή και να τον ενημερώσει σύντομα για την πορεία υλοποίησής τους.  

MAYEVO-2-2
MAYEVO-1-1
EDFEF156-82E9-4F6F-AE22-F15E6BCDF0BA
EBAC1236-B435-42E3-9CE6-F72725169F16
previous arrow
next arrow

Από admin