Ο «Ψηφιακός Μετασχηματισμός, πράσινη οικονομία και ανάπτυξη ανθρωπίνου δυναμικού» ήταν το θέμα στο 4ο Workshop του Κέντρου Προώθησης Νεοφυών Επιχειρήσεων του Δήμου Πειραιά που συμμετείχε η Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδος (ΚΕΕΕ)
Το υβριδικό αυτό workshop εντάσσεται στις «Δράσεις προώθησης και στήριξης της νεοφυούς επιχειρηματικότητας στον Δήμο Πειραιά», και πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο δικτύωσης του Κέντρου Νεοφυών Επιχειρήσεων του Δήμου.
Στη θεματική ενότητα «Ψηφιακός μετασχηματισμός, πράσινη (γαλάζια) οικονομία και ανάπτυξη ανθρώπινου δυναμικού» την ΚΕΕΕ εκπροσώπησε ο κος. Νίκος Βορδώνης εκ μέρους του Τεχνικού Συμβούλου της Πράξης «Αναβάθμιση Λειτουργιών της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος και των Επιμελητηρίων της Χώρας για την Υποστήριξη του Επιχειρηματικού Περιβάλλοντος», δικαιούχος
της οποίας είναι η ΚΕΕΕ με θέμα «Ο ρόλος των επιμελητηρίων στη μετάβαση στην πράσινη οικονομία και τον ψηφιακό μετασχηματισμό των Επιχειρήσεων».
Ο κος. Νίκος Βορδώνης αναφέρθηκε, με συγκεκριμένα παραδείγματα, στο έργο της αναβάθμισης λειτουργιών της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων της χώρας με σκοπό την υποστήριξη του επιχειρηματικού περιβάλλοντος και των επιχειρήσεων.
Στην υβριδική εκδήλωση, συμμετείχαν, επίσης, με ομιλίες τους ο κ.

Δημήτρης Καρύδης, Αντιδήμαρχος Προγραμματισμού και Βιώσιμης Ανάπτυξης Δήμου Πειραιά, ο κ. Βασίλειος Κουτσιώρης, Γενικός Διευθυντής του Δικτύου Ελληνικών Πόλεων για την Ανάπτυξη (ΔΕΠΑΝ – Δίκτυο Πόλων), η κ. Σοφία Ζαφειροπούλου, Διευθύντρια Ανάπτυξης του τμήματος Πληροφορικής της ΑΠΟΨΗ ΑΕ, ο κ. Γιώργος Βούλκας, της ΑΠΟΨΗ ΑΕ, ο κ. Αθανάσιος Πολίτης, Project.

Manager του ΔΕΠΑΝ – Δίκτυο Πόλων, ο κ. Αλέξανδρος Κώτσογλου, Υπ. Διδάκτωρ από το Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδος και η κ. Νόρα Ραυτοπούλου, Project Manager-Data Analyst του “howlearn: Καινοτόμο Εκπαιδευτικό Σύστημα που κάνει Χρήση Τεχνικών Παιχνιδοποίησης, μέσω της Χρήσης Αλγορίθμων Μηχανικής Μάθησης και Τεχνητής Νοημοσύνης”.
Σκοπός της συμμετοχής του κ. Βορδώνη στο workshop του Κέντρου Προώθησης Νεοφυών Επιχειρήσεων του Δήμου Πειραιά ήταν η ανάδειξη της προσπάθειας της ΚΕΕΕ να χαρτογραφηθεί και να μοντελοποιηθεί το οικοσύστημα αδειοδότησης επιχειρήσεων, ώστε να δημιουργηθεί τόσο βραχυπρόθεσμα όσο και μακροπρόθεσμα, ένα περιβάλλον φιλικό στην επιχειρηματικότητα. Στόχοι του έργου είναι:

  1. Η προτυποποίηση και χαρτογράφηση του θεσμικού και διοικητικού πλαισίου
    για την αδειοδότηση επιχειρήσεων.
  2. Η δημιουργία φιλικού επιχειρηματικού περιβάλλοντος σε θέματα
    αδειοδότησης επιχειρήσεων.
  3. Η αναβάθμιση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών της ΚΕΕΕ προς τις
    επιχειρήσεις
  4. Η λειτουργική και θεσμική αναβάθμιση της ΚΕΕ και τω μελών της στο πεδίο
    της υποστήριξης της επιχειρηματικότητας.
    Στόχος της ΚΕΕΕ είναι η μετάβαση σε ένα σαφώς οριοθετημένο περιβάλλοντος
    αδειοδοτήσεων που χαρακτηρίζεται από μειωμένη διοικητικό φόρτο και ενίσχυση της
    συνολικής υπηρεσίας μιας στάσης για το οικοσύστημα «Αδειοδοτήσεων», από το
    συνεχώς μεταβαλλόμενο περιβάλλον αδειοδοτήσεων, όπου εμπλέκονται πολλοί
    φορείς και χαρακτηρίζεται από μεγάλη πολυπλοκότητα και γραφειοκρατία για τις
    επιχειρήσεις. Μια μετρήσιμη αλλαγή με οφέλη για όλους.
    Η Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδος αποτελεί τον θεσμοθετημένο
    σύμβουλο της Πολιτείας σε θέματα οικονομίας, επιχειρηματικότητας και ανάπτυξης,
    εκπροσωπώντας περίπου 880.000 επιχειρήσεις όλων των κατηγοριών και κλάδων, οι
    οποίες στην πλειονότητά τους διατηρούν μια μόνιμη και αμφίδρομη επικοινωνία.
MAYEVO-2-2
MAYEVO-1-1
EDFEF156-82E9-4F6F-AE22-F15E6BCDF0BA
EBAC1236-B435-42E3-9CE6-F72725169F16
previous arrow
next arrow

Από eXpressEvia