Μέσα στα πλαίσια των πολλών ποιμαντικών επισκέψεων του που πραγματοποιεί  σε πολλές ενορίες και ιερές μονες της μητροπολιτικής επαρχίας Καρυστίας και Σκύρου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Σεραφείμ το εσπέρας της Κυριακής 20 Νοεμβρίου μετέβη εις την ενορία των Κήπων επαρχίας Κονιστρών και συγκεκριμένα στον φερώνυμο θεομητορικό ιερό ναό των Εισοδίων της Θεοτόκου όπου χοροστάτησε στον πανηγυρικό εσπερινό της θεομητορική εορτής  των Εισοδίων της Θεοτόκου πλαισιούμενος απο τον Πρωτοσύγκελλο Πανοσ Αρχιμ Νικόδημο Πόγκα εφημέριο του ιερού ναού τον Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο Πρωτοπρ Ελευθέριο Σταμπέλο τους Πανοσ Αρχιμ Νεκτάριο Καπενή Πρόδρομο Γκέγκε τους  Πρωτοπρ Γεώργιο  Γιαννούλη εφημέριο Αγίου Λουκά Αλιβερίου Ευάγγελο Βογιατζή εφημέριο Αγίου Ιωάννου Αλιβερίου τον Πρεσβύτερο Δημήτριο  Σκούλικα εφημέριο Μητροπολιτικού ιερού ναού Αγίου Αθανασίου Κύμης και τον Διάκονο Στυλιανό Πεταχτή.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Σεραφείμ εστιάζοντας τον θεόπνευστο  λόγο του  προς το ιερό πρόσωπο της Παναγίας επίσης αναφέρθηκε    προς τις  εορτές οι οποίες ονομάζονται θεομητορικές και θεσπίστηκαν απο την αγία μας εκκλησία προς τιμή της Παναγίας.

Εν συνεχεία ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Σεραφείμ  στο τέλος του κηρύγματος  ευχήθηκε με τις πατρικές και εόρτιες ευχές του προς τους συμμετέχοντες πιστούς της ενορίας  που τίμησαν την εορτή.

Τους ύμνους απέδωσε ο Πρωτοψάλτης του Μητροπολιτικού Ιερού Ναού Αγίου Αθανασίου Κύμης κ. Ευάγγελος Στάμου με τον Αναγνώστη – Ιεροψάλτη ιερού ναού Ευαγγελισμου της  Θεοτόκου Περιβολίων κ. Αναστάσιο Ρέτσα και την συμμετοχή άλλων ιεροψαλτών. 

VelisariouText
Banos
Fafoutis
Dourmas
Georgiou
Gikas
Kiousis
Kotis
Kousoula
Labrou
Lathouras
Levedi
Markou
Megaritis
Mexi
Mirotsos
NKiousis
Rigos
Stamou
Thalassinou
Thomas
Zervas
Sakelaraki
Tsaklari
Tsokani
Vathi
Zervas
Agelou
Aidini
Baka
Betas
Damianos
Dariveri
Giamarelos
Gianakaras
Kabouri
Karvounis
Katsos
Kodou
Makarona
Mastradona
Nikolaou
Rogas
Epimenoume
Falidas
Gerokostantis
Koukouzas
Lamprou
Pnevmatikos
Triadafilou
Afrati
Mekra
Paleologou
Spirou
Tsamaris
Zarganis
Agelopoulou
Amerikanou
Batsa
Charmadas
Gournis
Lagos
Lamprou
Marinaki
Papoutsi
Petraki
Retsas
Sispirosi
Stoupi
Thalassinos
Thalassinou
Thomas
Zacharias
previous arrow
next arrow

Την επομένη ημέρα της κυριωνύμου θεομητορικής εορτής των Εισοδίων της Θεοτόκου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Σεραφείμ μετέβη  στον φερώνυμο θεομητορικό ιερό ναό των Εισοδίων της Θεοτόκου στους Ανδρονιάνους επαρχίας Κύμης χοροστατών της απόδοσης  των ύμνων των Καταβασιών της Δεσποτικής Εορτής των Χριστουγέννων και προεξάρχων της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας με συλλειτουργούς τον Πρωτοπρ Κωνσταντίνο Σαρρή τον  Οικονόμο Χρήστο Φραγκίσκο εφημέριο του ιερού ναού και τους Διακόνους Στυλιανό Πεταχτή και Απόστολο Μπάκουλη. 

Τον θείο λόγο κήρυξε διδακτικά  ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Σεραφείμ και ευχήθηκε με τις πατρικές και εόρτιες ευχές τους προς τους συμμετέχοντες πιστούς της ενορίας που τίμησαν την εορτή.

  Φωτογραφίες Δημήτριος Πετρογιάννης-Δήμητρα Νικολιά

MAYEVO-2-2
MAYEVO-1-1
EDFEF156-82E9-4F6F-AE22-F15E6BCDF0BA
EBAC1236-B435-42E3-9CE6-F72725169F16
previous arrow
next arrow

Από admin