Η χθεσινή μας παρουσία στη Δίρφυ συνοδεύτηκε από την έναρξη των εργασιών μιας σημαντικής πρωτοβουλίας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας σε συνεργασία με το Δήμο Διρφύων-Μεσσαπίων, η οποία έρχεται να ερευνήσει σε βάθος και να αναζητήσει λύσεις στο σοβαρό φαινόμενο εδαφικής αστάθειας που αντιμετωπίζει η Τοπική Κοινότητα Στροπώνων.” αναφέρει ο αντιπεριφερειάρχης Π.Ε Εύβοιας κ. Γιώργος Κελαϊδίτης και προσθέτει αναλυτικότερα :

Μέσα από την Προγραμματική Σύμβαση που πρόσφατα υπεγράφη μεταξύ Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, θα υλοποιηθεί ερευνητικό έργο με τίτλο « ΕΦΑΡΜΟΣΜΕΝΗ ΓΕΩΦΥΣΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΗΣ ΕΔΑΦΙΚΗΣ ΑΣΤΑΘΕΙΑΣ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΣΤΡΟΠΩΝΩΝ» με συνολικό προϋπολογισμό τις €50.000(με φπα).

Το έργο αφορά την παρακολούθηση, διερεύνηση και αξιολόγηση του φαινομένου της εδαφικής παραμόρφωσης στην περιοχή των Στροπώνων, ενώ ειδικότερα περιλαμβάνονται σε αυτό τα ακόλουθα:

· Η Αξιολόγηση των υφιστάμενων μελετών, ερευνών, ερευνητικών προγραμμάτων, εκθέσεων κλπ. που έχουν εκπονηθεί για την ευρύτερη περιοχή – Καταγραφή των εδαφικών διαρρήξεων, παραμορφώσεων και μετατοπίσεων – Επιφανειακή χωροθέτηση και αξιολόγηση του φαινομένου.

· Δορυφορική γεωδαισία (διαφορικές μετρήσεις GNSS σε επιλεγμένες θέσεις για την παρακολούθηση του φαινομένου) και διαφορική συμβολομετρία – Εναέρια παρακολούθηση και αποτύπωση παραμορφώσεων του μορφολογικού αναγλύφου του οικισμού και της εγγύς περιοχής.

· Γεωφυσική διασκόπηση, για τον καθορισμό των φυσικών χαρακτηριστικών των λαθολογιών και την έρευνα υπεδάφους για τον εντοπισμό «ασταθών» επιφανειών (οι θέσεις και οι περιοχές θα καθοριστούν από τα συνδυαστικά αποτελέσματα των προηγούμενων ερευνητικών εργασιών).

· Αξιολόγηση των όλων αποτελεσμάτων και προτάσεις.

Αναγνωρίζοντας τη σοβαρότητα του κλιμακούμενου γεωλογικού φαινομένου που απειλεί το χωριό των Στροπώνων, αναζητούμε μέσα από επιστημονική διερεύνηση σε συνεργασία με ανώτατα ιδρύματα της Χώρας, την αποκωδικοποίηση του προβλήματος και τις ρεαλιστικές εκείνες λύσεις που θα επιτρέψουν στους συμπολίτες μας να συνεχίσουν χωρίς φόβο να δίνουν ζωή στον πανέμορφο τούτο τόπο.

VelisariouText
Banos
Fafoutis
Dourmas
Georgiou
Gikas
Kiousis
Kotis
Kousoula
Labrou
Lathouras
Levedi
Markou
Megaritis
Mexi
Mirotsos
NKiousis
Rigos
Stamou
Thalassinou
Thomas
Zervas
Sakelaraki
Tsaklari
Tsokani
Vathi
Zervas
Agelou
Aidini
Baka
Betas
Damianos
Dariveri
Giamarelos
Gianakaras
Kabouri
Karvounis
Katsos
Kodou
Makarona
Mastradona
Nikolaou
Rogas
Epimenoume
Falidas
Gerokostantis
Koukouzas
Lamprou
Pnevmatikos
Triadafilou
Afrati
Mekra
Paleologou
Spirou
Tsamaris
Zarganis
Agelopoulou
Amerikanou
Batsa
Charmadas
Gournis
Lagos
Lamprou
Marinaki
Papoutsi
Petraki
Retsas
Sispirosi
Stoupi
Thalassinos
Thalassinou
Thomas
Zacharias
previous arrow
next arrow
MAYEVO-2-2
MAYEVO-1-1
EDFEF156-82E9-4F6F-AE22-F15E6BCDF0BA
EBAC1236-B435-42E3-9CE6-F72725169F16
previous arrow
next arrow