Ολόκληρο το νησί της Εύβοιας σήμερα ενωμένο στη Χαλκίδα Κυριακή 13, Νοεμβρίου 2022 φώναξε με ψυχή και αγανάκτηση ενάντια σε νέες εγκαταστάσεις ανεμογεννητριών.

«Υπό το πρόσχημα της ανάγκης των ΑΠΕ, των ψευδών ισχυρισμών περί φθηνής ενέργειας, άλλων επιστημονικοφανών προτάσεων και μιας λάγνα πράσινης αναπτυξιακής προπαγάνδας, μας έχουν καταδικάσει σε περιβαλλοντικό θάνατο. Μπροστά στην τελική και ολοκληρωτική καταστροφή του τελευταίου τμήματος του νησιού μας, αισθανόμαστε κατάθλιψη και σαν να πάσχουμε από βαριά αρρώστια. Μπροστά μας ανοίγετε το δίλημμα της ολικής καταστροφής της Εύβοιας ή το θαύμα μιας επαναστατικής εξανάστασης πολιτών, που θα μας δώσει πίσω τον τόπο μας και την ζωή μας.» Σημειώνει στο φυλλάδιο Ενημέρωσης της επιτροπής αγώνα ο πρωτοστάτης του κινήματος κ. Δημήτρης Σουφλέρης δικηγόρος.

Μετά τη μεγαλειώδη συγκέντρωση και τις ομιλίες Δημάρχων, Αντιδημάρχων και φορέων του νόμου ακολούθησε πορεία μέχρι τη γέφυρα του Ευρίπου και προειδοποιητικά κλείσιμο αυτής αφού ο πρόεδρος του Ορειβατικού συλλόγου Δίρφυς κ. Αναστάσιος Μπαλτάς, τόνισε πως εάν δεν εισακουστεί το μήνυμα της σημερινής συγκέντρωσης η γέφυρα θα κλείσει μόνιμα.

MAYEVO-2-2
MAYEVO-1-1
EDFEF156-82E9-4F6F-AE22-F15E6BCDF0BA
EBAC1236-B435-42E3-9CE6-F72725169F16
previous arrow
next arrow

Από admin