Η χθεσινή γενική απεργία, η οποία συνοδεύτηκε από συγκεντρώσεις σε όλη την χώρα, θορύβησε όπως ήταν αναμενόμενο την κυβέρνηση, καθώς για πρώτη φορά από την ημέρα που ανέλαβε την εξουσία βρέθηκε απέναντι στην λαϊκή οργή.

Το γεγονός μάλιστα ότι οι συγκεντρώσεις ήταν ιδιαιτέρως μαζικές  και με παλμό δεν πέρασε απαρατήρητο τα από τα στελέχη του Μεγάρου Μαξίμου, τα οποία το τελευταίο πράγμα που θέλουν την συγκεκριμένη στιγμή είναι να βρεθούν απέναντι σε ένα λαϊκό κίνημα, το οποίο όσο θα περνάει ο χρόνος θα φουντώνει.

Όπως επισημαίνουν γαλάζιοι βουλευτές, στην πραγματικότητα τα προβλήματα που έχουν να κάνουν με την ακρίβεια, την ενέργεια και τα καύσιμα τώρα ξεκινούν, και κανείς δεν ξέρει τι θα γίνει όταν έρθουν τα κρύα και οι υπέρογκοι λογαριασμοί.

Οι ίδιοι άνθρωποι έλεγαν μάλιστα ότι οι κινητοποιήσεις των πολιτών από μόνες τους δεν σημαίνει ότι δημιουργούν πρόβλημα στην κυβέρνηση. Σωρευτικά ωστόσο μετα την υπόθεση Πάτση και τα όσα έχουν προκύψει το τελευταίο διάστημα με το θέμα των υποκλοπών μπορούν  να λειτουργήσουν ως το φιτίλι για να υπάρξει κοινωνική έκρηξη.

Παράλληλα, οι ίδιοι άνθρωποι τόνιζαν ότι οι απεργίες και οι κινητοποιήσεις ανήκουν στο προνομιακό πεδίο του ΣΥΡΙΖΑ, οποίος μπορεί να μην έχει κάποια εντυπωσιακή διείσδυση στους συνδικαλιστικούς φορείς έχει ωστόσο άποψη και λόγο στους χώρους εργασίας.

Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι σε όλες τις συγκεντρώσεις χθες πρωτοστατούσαν τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης ενώ ο Αλέξης Τσίπρας έκανε λόγο για « δυνατό μήνυμα ότι ο λαός μπορεί να δώσει διέξοδο. Με την ενεργή παρουσία του όμως, και φυσικά με την προοπτική μιας μεγάλης πολιτικής αλλαγής στις κάλπες που σύντομα θα στηθούν.»

Η αντίδραση του κυβερνητικού εκπροσώπου δείχνει ότι η κυβέρνηση επιθυμεί να μην αφήσει τίποτα ασχολίαστο, καθώς έτσι μπορεί να χτιστεί ένα αντικυβερνητικό αφήγημα.

«Ο κ. Τσίπρας τα μόνα που «προσέφερε» στους πολίτες ήταν ψέματα, φόροι και περικοπές λόγω των ασυνάρτητων επιλογών του.

Και σήμερα δεν έχει και τίποτα ουσιαστικό να προσφέρει, πέρα από εύκολα λόγια, χαμόγελα και χειραψίες.

Βρίσκεται σε πλήρη τρικυμία και προσπαθεί να βυθίσει την χώρα στην αστάθεια και την ανέχεια για άλλη μια φορά, αναζητώντας απεγνωσμένα πολιτικό διέξοδο από το πολιτικό του τέλμα. Οι Έλληνες έχουν δει τι πραγματικά κρύβεται πίσω από το προσωπείο του κ. Τσίπρα και δεν ξεχνούν» είπε ο Γιάννης Οικονόμου.

ΠΗΓΗ: ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ

MAYEVO-2-2
MAYEVO-1-1
EDFEF156-82E9-4F6F-AE22-F15E6BCDF0BA
EBAC1236-B435-42E3-9CE6-F72725169F16
previous arrow
next arrow

Από admin