Συγκίνηση και ευχαριστίες στην Μαρία Πιερράκου για τη δωρεά πίνακα του ζωγράφου και συζύγου της Άλκη Πιερράκου από την πρόεδρο της Κοινότητας Οξυλίθου Κλαίρη Κατσαρή και τα μέλη του κοινοτικού συμβουλίου Ειρήνη Δημητρού – Κουλουρίδου και Δημήτριο Νικόδημο.

Μια πραγματική κατάθεση ψυχής αποτελεί η πρόσφατη δωρεά στο Κοινοτικό Γραφείο, της κ. Μαρίας Πιερράκου – σύζυγου του αείμνηστου ζωγράφου Άλκη Πιερράκου.

Ένα έργο κολάζ του γλύπτη συγχωριανού μας κ. Χαράλαμπου Θεοδώρου , με τίτλο “Άλκης Πιερράκος (1920-2017).”

Το Κοινοτικό Συμβούλιο κατόπιν ομόφωνης απόφασης όχι μόνο αποδεχτηκε τη συγκεκριμενη δωρεά αμέσως, αλλά εκδηλώνει και εκφράζει τις πιο θερμές ευχαριστίες του για την ευγενική εκ μέρους δωρεάς της κ. Πιερράκου.

Ο πίνακας – κολάζ περιέχει τους σημαντικότερους σταθμούς της ζωής του μεγάλου μας ζωγράφου Άλκη Πιερράκου με τη διεθνή καταξίωση.

Από τη παιδική του ηλικία και το φόβο του όταν πρωτοείδε την πανσέληνο, τη συνάντηση του με έναν από τους κορυφαίους ζωγράφους της εποχής του, τον Αυστριακό Όσκαρ Κοκοσκα, τους γονείς του, το γάμο του με τη Μαρία, τις κόρες του, τις ακουαρέλες της αγαπημένης του Βενετίας, το τοπίο του κάβου της Κύμης, οι φοβίες του με τους σκορπιούς, τα περιφημα μελάνια του με τη ναυμαχία της Ναυπάκτου.

Η δωρεά αυτή από σήμερα περικοσμει το Κοινοτικό Γραφείο, και συμπληρώνει προηγούμενη δωρεά – πίνακα του ζωγράφου.

Η δωρεά αυτή αποδεικνύει περίτρανα την μεγάλη αγάπη της κ. Μαρίας Πιερράκου προς τον Οξυλίθο και τη Κοινότητα Οξυλίθου.

Ο Άλκης Πιερράκος περνούσε μεγάλα διαστήματα της ζωής του στον Οξυλίθο όπου ειχε κτίσει την εξοχική του κατοικία και “αναπαύεται” τώρα στα χώματα μας και ” παραδομένος στην αιωνιότητα του ελληνικού ουρανού.”

Ένας κοσμοπολίτης ζωγράφος που τίμησε και τιμά το τόπο μας με το εκλεπτυσμένο βλέμμα του.

Σας ευχαριστούμε που μας εμπιστεύτηκατε!!!

MAYEVO-2-2
MAYEVO-1-1
EDFEF156-82E9-4F6F-AE22-F15E6BCDF0BA
EBAC1236-B435-42E3-9CE6-F72725169F16
previous arrow
next arrow

Από admin