Με μια μνημειώδη ανακοίνωση θράσους και αποπροσανατολισμού, ο βουλευτής Ευβοίας της ΝΔ κ. Ζεμπίλης επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, κατηγορώντας μας για προσπάθεια κλίματος διχασμού και για σύμπραξη με τα ιδιωτικά συμφέροντα εις βάρος των τοπικών κοινωνιών σχετικά με το ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων που παράγονται στην Κεντρική και Νότια Εύβοια.

Εάν η κυβέρνηση της ΝΔ με τις εγκληματικές παραλείψεις και την αδιαφορία της δεν είχε οδηγήσει τα πράγματα με τα απορρίμματα της Εύβοιας σε τέτοιο τραγικό αδιέξοδο, εάν το ενδεχόμενο τα σκουπίδια να στοιβάζονται στους δρόμους των πόλεων της Εύβοιας δεν ήταν τόσο άμεσα ορατό, η δήλωση του κ. Ζεμπίλη ίσως να μην ήταν τόσο εξοργιστική.

Σήμερα όμως, πάει πολύ να μας εγκαλεί και να μας κουνάει το δάχτυλο ένας Ευβοιώτης βουλευτής της κυβερνητικής πλειοψηφίας, η οποία εδώ και 3 ολόκληρα χρόνια, είτε από ανικανότητα είτε από σκοπιμότητα, καθυστερεί την χρηματοδότηση για την ολοκλήρωση της Μονάδας Επεξεργασίας Απορριμμάτων Χαλκίδας, έργου που θα έλυνε οριστικά το πρόβλημα και για το οποίο η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ είχε εξασφαλίσει χρηματοδότηση μέσω ΕΣΠΑ.

VelisariouText
Banos
Fafoutis
Dourmas
Georgiou
Gikas
Kiousis
Kotis
Kousoula
Labrou
Lathouras
Levedi
Markou
Megaritis
Mexi
Mirotsos
NKiousis
Rigos
Stamou
Thalassinou
Thomas
Zervas
Sakelaraki
Tsaklari
Tsokani
Vathi
Zervas
Agelou
Aidini
Baka
Betas
Damianos
Dariveri
Giamarelos
Gianakaras
Kabouri
Karvounis
Katsos
Kodou
Makarona
Mastradona
Nikolaou
Rogas
Epimenoume
Falidas
Gerokostantis
Koukouzas
Lamprou
Pnevmatikos
Triadafilou
Afrati
Mekra
Paleologou
Spirou
Tsamaris
Zarganis
previous arrow
next arrow

Το αποτέλεσμα του μπάχαλου που έχει δημιουργήσει η κυβέρνηση της ΝΔ είναι να κλείσει ο ΧΥΤΑ Χαλκίδας και οι δήμοι της Εύβοιας να βρίσκονται παγιδευμένοι. Οι δήμοι Χαλκιδέων και Διρφύων-Μεσσαπίων στέλνουν ήδη τα απορρίμματά τους στα Τρίκαλα με δυσβάσταχτο κόστος για τους δημότες, ενώ η απόφαση του Υπουργού Περιβάλλοντος & Ενέργειας για ολιγόμηνη μεταφορά των σκουπιδιών στη Θήβα αφενός δεν λύνει το πρόβλημα και απλά “κλωτσάει το τενεκεδάκι” λίγο παρακάτω χωρίς την παραμικρή νύξη για το τί πρόκειται να συμβεί μετά από τέσσερις μήνες και αφετέρου είναι μαθηματικά βέβαιο ότι θα προκαλέσει αντίστοιχο αδιέξοδο σε Βοιωτία και Άμφισσα.

Να μας απαντήσουν λοιπόν η Κυβέρνηση και ο κ. Ζεμπίλης: Τι έχουν κάνει μέχρι σήμερα για την χρηματοδότηση και κατασκευή των απαραίτητων έργων και γιατί επί τρία χρόνια λιμνάζουν οι σχετικές μελέτες; Ποιες ακριβώς είναι οι πρόνοιές τους για την διαχείριση των απορριμμάτων των δήμων της Εύβοιας;

Εκτός, εάν πραγματικός στόχος της κυβέρνησης της ΝΔ είναι να χαθούν οι χρονικές προθεσμίες για την ευρωπαϊκή χρηματοδότηση των έργων και να δοθούν τα έργα σε ιδιώτες μέσω ΣΔΙΤ, όπως δημόσια έχει δηλώσει ότι θα συμβεί ο ΓΓ Συντονισμού Διαχείρισης Αποβλήτων του ΥΠΕΝ, εφόσον δεν έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες μέχρι το τέλος του 2023.

MAYEVO-2-2
MAYEVO-1-1
EDFEF156-82E9-4F6F-AE22-F15E6BCDF0BA
EBAC1236-B435-42E3-9CE6-F72725169F16
previous arrow
next arrow

Από admin