Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός συναντήθηκε την Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2022 με τον Υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Υγείας, παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Υγείας Κώστα Μπακομήτρου και του Εντεταλμένου Συμβούλου για την διαχείριση της πανδημίας Covid-19 Ανδρέα Τοουλιά.

Είχαν προηγηθεί συναντήσεις του Περιφερειάρχη Φάνη Σπανού με τον Διοικητή της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας Φώτη Σερέτη και του Αντιπεριφερειάρχη Κώστα Μπακομήτρου με τον Διοικητή του Νοσοκομείου Λαμίας Ανδρέα Κολοκυθά.

Στη συνάντηση με τον Υπουργό Θάνο Πλεύρη, η συζήτηση επικεντρώθηκε:

  1. Στα ζητήματα υποστελέχωσης που εντοπίζονται σε δομές Υγειάς της Στερεάς Ελλάδας με πλέον οξεία την περίπτωση του Νοσοκομείου Λαμίας.
  2. Στην ανάγκη ενίσχυσης του ΕΚΑΒ με προσωπικό και οχήματα.
  3. Στη διαχείριση του Covid-19, από την αρχή της πανδημίας έως και σήμερα.
  4. Στο ολοκληρωμένο σχέδιο στήριξης των 8 Νοσοκομείων και των Κέντρων Υγείας με υλικοτεχνικό εξοπλισμό, παρεμβάσεις στις κτιριακές υποδομές, αλλά και επικουρικό προσωπικό, το οποίο χρηματοδότησε με κονδύλια άνω των 10.000.000 ευρώ και υλοποιεί η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.

Έμφαση δόθηκε στην ανάγκη άμεσης στελέχωσης του Νοσοκομείου Λαμίας και όχι μόνον, με τον Υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη να  δηλώνει  ότι:

VelisariouText
Banos
Fafoutis
Dourmas
Georgiou
Gikas
Kiousis
Kotis
Kousoula
Labrou
Lathouras
Levedi
Markou
Megaritis
Mexi
Mirotsos
NKiousis
Rigos
Stamou
Thalassinou
Thomas
Zervas
Sakelaraki
Tsaklari
Tsokani
Vathi
Zervas
Agelou
Aidini
Baka
Betas
Damianos
Dariveri
Giamarelos
Gianakaras
Kabouri
Karvounis
Katsos
Kodou
Makarona
Mastradona
Nikolaou
Rogas
Epimenoume
Falidas
Gerokostantis
Koukouzas
Lamprou
Pnevmatikos
Triadafilou
Afrati
Mekra
Paleologou
Spirou
Tsamaris
Zarganis
Agelopoulou
Amerikanou
Batsa
Charmadas
Gournis
Lagos
Lamprou
Marinaki
Papoutsi
Petraki
Retsas
Sispirosi
Stoupi
Thalassinos
Thalassinou
Thomas
Zacharias
previous arrow
next arrow
  • Θα επαναπροκηρυχθούν οι κενές θέσεις ιατρών άμεσα.
  • Διαμορφώνεται σύγχρονο εργασιακό πλαίσιο με ισχυρά κίνητρα για την ένταξη, αλλά και την παραμονή ιατρών στο ΕΣΥ.

Ενημέρωσε επίσης ότι προκηρύσσονται άμεσα θέσεις επικουρικού προσωπικού για την ενίσχυση του ΕΚΑΒ.

Με την ολοκλήρωση της συνάντησης, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός δήλωσε: «Στο σημαντικότερο αγαθό του ανθρώπου, την Υγεία, δε χωρούν εκπτώσεις. Παρουσιάσαμε στον Υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη τα υπαρκτά ζητήματα δομών Υγείας της Στερεάς Ελλάδας, τα οποία χρήζουν άμεσης λύσης, όπως η περίπτωση του Νοσοκομείου Λαμίας, που απασχόλησε πρόσφατα και το Περιφερειακό μας Συμβούλιο. Δώσαμε μια νηφάλια, αλλά πλήρη απεικόνιση της κατάστασης, όπως και των δράσεων της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας για την υποστήριξη των Νοσοκομείων μας και των Κέντρων Υγείας.

Διαπιστώσαμε την ειλικρινή πρόθεση του Υπουργού να δώσει λύσεις και λάβαμε την ξεκάθαρη δέσμευσή του για την άμεση επαναπροκήρυξη όσων θέσεων ιατρικού προσωπικού δεν καλύφθηκαν, με όρους που θα καταστήσουν πιο ελκυστικές αυτές τις θέσεις. Την ίδια δέσμευση λάβαμε και για το προσωπικό του ΕΚΑΒ. Ευελπιστούμε στην επίλυση των σοβαρών αυτών ζητημάτων, που απασχολούν έντονα -και δικαιολογημένα- τις τοπικές μας κοινωνίες».

MAYEVO-2-2
MAYEVO-1-1
EDFEF156-82E9-4F6F-AE22-F15E6BCDF0BA
EBAC1236-B435-42E3-9CE6-F72725169F16
previous arrow
next arrow

Από admin