Το απόγευμα της Παρασκευής 30 Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκε στην Χαλκίδα, στην αίθουσα περιφερειακού συμβουλίου, η εκδήλωση της Γραμματείας των Παραγωγικών Τομέων της ΝΔ, με θέμα «Εκπαίδευση και Νέες Ευκαιρίες στο Επιχειρείν». Την εκδήλωση προλόγισε ο Γραμματέας, κ. Άκης Μπάφας ο οποίος επισήμανε πως η κυβέρνηση της ΝΔ και ο πρωθυπουργός έχουν σημειώσει μεγάλη επιτυχία κοιτώντας σταθερά προς την σωστή κατεύθυνση καθώς καταφέρνουν να αντιμετωπίζουν την πρωτόγνωρη πραγματικότητα όπως αυτή διαμορφώνεται εν μέσω της παγκόσμιας κρίσης που στιγματίζει όλους τους τομείς. Ο κ. Μπάφας υπογράμμισε μεταξύ άλλων την εμπιστοσύνη που συνεχίζει να διαθέτει η κυβέρνηση της ΝΔ, όπως αποτυπώνεται από το ισχυρό προβάδισμα στις δημοσκοπήσεις καθώς και την αύξηση στο 41% του ΑΕΠ των εξαγωγών.

Η Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κα. Ζέτα Μακρή κεντρική ομιλήτρια της εκδήλωσης ανέφερε αναλυτικά τα εκπαιδευτικά προγράμματα που εφαρμόζονται και δημιουργούν τις προϋποθέσεις για την αύξηση της επιχειρηματικής ανάπτυξης αλλά και την κατάκτηση των δεξιοτήτων που αποτελούν τα απαραίτητα εργαλεία για την επίτευξή της.

Ο δεύτερος κεντρικός ομιλητής κ. Σπύρος Πρωτοψάλτης, Διοικητής της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης, ανέλυσε την σημασία της εκπαίδευσης και τον τρόπο που δημιουργεί νέες ευκαιρίες στην επιχειρηματικότητα. Στάθηκε επίσης, στην αναγκαιότητα να καλυφθεί το τεράστιο κενό που δημιουργεί η έλλειψη εξειδικευμένου προσωπικού. Ιδιαίτερη επισήμανση έκανε στο 12% της ανεργίας και παράλληλα στην δυσανάλογη αύξηση των κενών θέσεων εργασίας στην Ελληνική αγορά.

Ο πρόεδρος της ΔΕΕΠ κ. Παναγιώτης Μάλλιος στον σύντομο χαιρετισμό του δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην κυβέρνηση της Ν.Δ, ως η μόνη που μπόρεσε να ανταπεξέλθει στις μεγάλες δυσκολίες που σημειώνονται ενώ τόνισε πως στόχος είναι να δρομολογηθεί η διασύνδεση της εκπαίδευσης με την αγορά εργασίας.

Ο Αντιπεριφερειάρχης επιχειρηματικότητας κ. Βαγγέλης Κούκουζας αναφέρθηκε στην τεράστια βαρύτητα, που έχει δώσει η Περιφέρεια Στεράς Ελλάδας, με πολλαπλές συμμετοχές σε εκθέσεις του εξωτερικού και της Ελλάδας με ιδιαίτερη στήριξη στην Αγροδιατροφή και στα τοπικά προϊόντα. “Θετικοί είναι οι ρυθμοί ανάπτυξης σε αντίθεση με την αύξηση της ανεργίας” είπε χαρακτηριστικά, ενώ όπως τόνισε, η τεχνολογική κατεύθυνση θα δώσει την πραγματική ώθηση στην οικονομία.

Σημαντικά ήταν τα όσα ειπώθηκαν σχετικά με την εκπαίδευση και την επιχειρηματικότητα από όλους τους ομιλητές, κ. Παπαγεωργόπουλο Αντιδήμαρχο Τουρισμού του Δήμου Χαλκιδέων, κ. Κολιτσιδάκη Νίκο εκπρόσωπο του Μητρώου Στελεχών, κ. Γαλάνη Κωνσταντίνο Αντιπεριφερειάρχη Παιδείας και Αθλητισμού, κ. Αντώνη Νταβαρία μέλος του Δ.Σ. Επιμελητηρίου Εύβοιας, κ. Δημήτριο Βαγιάννη πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Χαλκίδας. Ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα ήταν η τοποθέτηση της κας. Αργυρής Κατωπόδη οργανωτική συντονίστρια θεματικού τομέα τουρισμού και μέλος του μητρώου πολιτικών στελεχών της Ν.Δ., η οποία τόνισε την σπουδαιότητα του χρηματοοικονομικού προσανατολισμού στον τομέα του επιχειρείν, τις συνέπιες της έλλειψης αυτού καθώς και την αναγκαιότητα γνώσεων στις δεξιότητες του μέλλοντος.

Παρόν στην εκδήλωση έδωσαν ο βουλευτής Εύβοιας κ. Θανάσης Ζεμπίλης, η δήμαρχος Χαλκιδέων κα. Έλενα Βάκα, η αντιδήμαρχος του Δήμου Ερέτριας κα Μαρία Παπαγγελή, ο αντιπρόεδρος της ΕΣΕΕ και πρόεδρος ΟΛΝΕ κ. Σπύρος Γεροντίτης, ο πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ευβοίας κ. Γιάννης Κουτσογιάννης, η πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Ευβοίας κα Παρασκευή Αγιοστρατίτη, ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης κ. Κώστας Φράγκος, η ιατροδικαστικός ανθρωπολόγος κα Αθηνά Εσκιόγλου Γραμματέας, ταμίας, Υπεύθυνη τοπικής αυτοδιοίκησης και των social media ΔΕΕΠ Εύβοιας καθώς και μέλος του μητρώου πολιτικών στελεχών της Ν.Δ., καθώς επίσης μέλη και εκπρόσωποι φορέων.

MAYEVO-2-2
MAYEVO-1-1
EDFEF156-82E9-4F6F-AE22-F15E6BCDF0BA
EBAC1236-B435-42E3-9CE6-F72725169F16
previous arrow
next arrow

Από admin