«Λάθος ότι ζήτησε χρήματα»

Ο κ. Λύτρας επιδιώκοντας να εξηγήσει γιατί η μητέρα της 12χρονης δεν έπεισε τις Αρχές για την μη εμπλοκή της στην υπόθεση σεξουαλικής εκμετάλλευσης της κόρης της , αναφέρθηκε στις επίμαχες καταθέσεις χρηματικών ποσών που βρέθηκαν στους λογαριασμούς της

Αποκαλύψεις για τις καταθέσεις στον λογαριασμό της  μητέρας της 12χρονης στα Σεπόλια, έκανε ο δικηγόρος της 37χρονης Απόστολος Λύτρας.

Ο κ. Λύτρας επιδιώκοντας να εξηγήσει γιατί η μητέρα της 12χρονης δεν έπεισε τις Αρχές για την μη εμπλοκή της στην υπόθεση σεξουαλικής εκμετάλλευσης της κόρης της , αναφέρθηκε στις επίμαχες καταθέσεις χρηματικών ποσών που βρέθηκαν στους λογαριασμούς της.

«Έχουν γίνει κάποιες καταθέσεις χρημάτων. Νομίζω ότι θα ταυτοποιηθούν τα άτομα που έχουνε κάνει τις συγκεκριμένες καταθέσεις. Θα δώσουνε και αυτοί τις εξηγήσεις πως είχε γίνει η διαδικασία, με ποιον είχαν έρθει σε επαφή και νομίζω ότι θα προκύψει ότι η μητέρα, όπως έχει πει, ότι δεν γνώριζε τίποτα και ότι ήταν ένας λογαριασμός τον οποίο δεν τον χρησιμοποιούσε και τον πήρε το παιδί και τον έδωσε στον Μίχο» δήλωσε στην ΕΡΤ, ο νομικός εκπρόσωπός της.

Και όπως είπε, το ότι δεν είχε καμία συμμετοχή το έχει αναφέρει στις καταθέσεις της και η 12χρονη. Ερωτηθείς για το πώς μπορεί να ισχυρίζεται η πελάτισσά του ότι δεν γνώριζε τη συμπεριφορά του παιδιού και ότι γίνονταν ύποπτες κινήσεις σε τραπεζικό λογαριασμό που ήταν στο όνομά της απάντησε ότι «αυτό δεν συσχετίζεται με τη μαστροπεία αλλά με το πώς ασκούσε την επιμέλεια του παιδιού».

Ήταν λάθος ότι ζήτησε χρήματα η μητέρα

Επιχειρώντας να αιτιολογήσει την στάση της μητέρας μετά την καταγγελία,  ο δικηγόρος της μητέρας υποστήριξε ότι δεν ήθελε με βάση τις οδηγίες που είχε και από την Αστυνομία, να καταλάβει ο Μίχος ότι τον παρακολουθούν ή οτιδήποτε άλλο.

«Αν θέλετε να το κρίνω, είναι δεδομένο ότι ήταν λάθος το ότι ζήτησε τα χρήματα από τον Μίχο, αλλά ήδη τον είχε καταγγείλει. Ήξερε ότι ο Μίχος παρακολουθείται» συμπλήρωσε ο κ. Λύτρας.

Απαντώντας γιατί η μητέρα ζήτησε από την ανήλικη να σβήσει κάποια μηνύματα ο ίδιος υποστήριξε ότι αυτό έγινε για να μη να δώσει δικαίωμα στην θεία ότι ζητούσε χρήματα από την 12χρονη κόρη της.

«Ήταν χρήματα τα οποία είχε η γιαγιά της 12χρονης και μέσω από αυτή προσπαθούσε να πιέσει την γιαγιά της να δώσει χρήματα στο παιδί και μετά το παιδί να τα δώσει στην ίδια», υποστήριξε σχετικά.

Αναφορικά με το ψεύτικο προφίλ που είχε δημιουργήσει ο Ηλίας Μίχος στην ψηφιακή εφαρμογή μέσα από την οποία «συνομίλησαν» μαζί της 212 άτομα, το προφίλ των οποίων διερευνάται, ο κ. Λύτρας ανέφερε ότι από τα στοιχεία της δικογραφίας που έχει δει δεν προκύπτει κάποια εμπλοκή της μητέρας.

Περιμένουμε την άρση του απορρήτου

«Περιμένουμε από το εγκληματολογικό να γίνει η άρση (του απορρήτου) και να αποδειχθεί ότι δεν έχει σχέση με τις εφαρμογές τέτοιες» προσθέτοντας ότι η μητέρα δεν είχε μπει ποτέ  στο Blindchat, απ’ όπου φέρεται ο Μίχος να «ψάρευε» πελάτες για την ανήλικη.

Ερωτηθείς τι εικόνα σχημάτισε από την επαφή που είχε και με τα υπόλοιπα παιδιά της οικογένειας ο κ. Λύτρας υποστήριξε ότι επαναλαμβάνουν όσα λέει και η μητέρα, δηλαδή ότι «ο Μίχος είχε κερδίσει την εμπιστοσύνη της οικογένειας. Η μητέρα άφηνε το παιδί εκεί. Το ίδιο έχει αναφέρει ο 18χρονος αδερφός της και η 19χρονη αδερφή της», είπε.

«Και εμένα μου κάνει κάνει εντύπωση πως δεν υπήρχε επιστασία της 12χρονης, αλλά δεν συσχετίζεται με το αδίκημα για το οποίο κατηγορείται», επισήμανε στην ΕΡΤ ο δικηγόρος της 37χρονης μητέρας.

Πηγή: ΕΡΤ

MAYEVO-2-2
MAYEVO-1-1
EDFEF156-82E9-4F6F-AE22-F15E6BCDF0BA
EBAC1236-B435-42E3-9CE6-F72725169F16
previous arrow
next arrow

Από admin