Θα έχουμε εκλογές μέσα στις επόμενες 100 ημέρες;

Επανέρχονται με ιδιαίτερη ένταση στο εσωτερικό της κυβέρνησης και της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ τα εκλογικά σενάρια και συγκεκριμένα για κάλπες όχι όπως συζητούσαν μέχρι πρόσφατα για τις αρχές του φθινοπώρου, αλλά τον Ιούνιο.

Η βαριά σκιά που ρίχνει πάνω από την οικονομία το ουκρανικό ζήτημα με ό,τι αυτό σημαίνει για τις οικονομικές αβεβαιότητες και με την ανεργία να καλπάζει, ενισχύει τα εκλογικά σενάρια ακόμα περισσότερο.

Ήδη, εδώ και λίγα εικοσιτετράωρα, οι περισσότεροι υπουργοί, στις κατ’ ιδίαν συζητήσεις τους, προεξοφλούν πως η χώρα έχει τεθεί σε εκλογική τροχιά και προς αυτή την κατεύθυνση όλοι ετοιμάζονται. Και όχι μόνο στο κυβερνητικό στρατόπεδο, αλλά και στις τάξεις της αντιπολίτευσης και σε διάφορα κέντρα η εκλογολογία αποτελεί κεντρικό θέμα συζήτησης.

Παρά το γεγονός ότι ο Πρωθυπουργός θέλει να δείχνει πως παραμένει σταθερός στο στρατηγικό σχεδιασμό του για εκλογές στο τέλος της τετραετίας, όπως φάνηκε και από την συνέντευξη που παραχώρησε την περασμένη εβδομάδα (Alpha) εντούτοις στα ενδότερα του Μεγάρου Μαξίμου συζητάνε περί των πρόωρων εκλογών που πλέον δεν θα αιφνιδιάσουν κανένα.

Η περίφημη πρωθυπουργική ρήση, «οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας» μπαίνει στο συρτάρι, καθώς λόγω της μεγάλης πίεσης στην οικονομία, στο κυβερνητικό στρατόπεδο πολλοί είναι αυτοί που θεωρούν τις κάλπες μονόδρομο για τον Ιούνιο.

Επί της ουσίας οι συζητήσεις αφορούν κάλπες σε λιγότερο από 100 μέρες. Αιφνιδιασμός δεν υπάρχει για κανένα. Οι πρόωρες εκλογές αποδεικνύονται μια αυτοεκπληρούμενη προφητεία.


Πηγή: in.gr

MAYEVO-2-2
MAYEVO-1-1
EDFEF156-82E9-4F6F-AE22-F15E6BCDF0BA
EBAC1236-B435-42E3-9CE6-F72725169F16
previous arrow
next arrow

Από admin