Μια σπουδαία συνάντηση που ταξίδεψε, όσους παρευρέθηκαν, στην χώρα του παραμυθιού πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 2 Οκτωβρίου στην αίθουσα της Δημοτικής Πινακοθήκης Χαλκίδας «Δ. Μυταρά». Με αφετηρία τα έργα της συγγραφέος Σωτηρίας ΑφράτηΔηληγιάννη, «Σκαντζόχοιρος με θέα», «Ο μικρός μπάμπα και η κυρία νιάου νιάου στα κεραμίδια» και «Το βιολί που ταξίδεψε δύο θάλασσες» είναι τα βιβλία της κας Αφράτη-Δεληγιάννη που παρουσίασε ο Πανευβοϊκός Σύλλογος κακοποιημένης γυναίκας και παιδιού καθώς και «Ο καλός Σαμαρείτης» με μια εξαιρετική εκδήλωση γεμάτη ευχάριστες εκπλήξεις που κατάφεραν να δημιουργήσουν δυνατά συναισθήματα.
Η εκδήλωση ξεκίνησε με την ανάγνωση της επιστολής του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη Χαλκίδας κ.κ Χρυσοστόμου με ευχές και ζεστά λόγια εκτίμησης προς την συγγραφέα.


Προλόγισε η κα Αργυρούλα Αφράτη υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων του συλλόγου « Ο καλός Σαμαρείτης» και έπειτα ο λόγος δόθηκε στις εξαιρετικές ομιλήτριες που εξέπληξαν η κάθε μία ξεχωριστά και στο σύνολό τους.

Η κα Αλέκα Σίδερη μαγνήτισε το ενδιαφέρον και καθήλωσε το κοινό, με την γλαφυρή περιγραφή της εικόνας που έχει σχηματίσει για τον άνθρωπο που συγγραφεί με μοναδικό ύφος την, κα Σωτηρία Αφράτη Δεληγιάννη, αλλά και για τα δημιουργήματα της με την ανάγνωση αποσπασμάτων γεμίζοντας με τον τρόπο της, την αίθουσα με εικόνες.

Ακολούθησε με μια διαδραστική παρέμβαση, η Διπλωματούχος Κοινωνική Λειτουργός κα Στέλλα Μουτσάτσου Διευθύντρια παιδικών σταθμών, η οποία πραγματικά έκανε τους παρευρισκόμενους να δημιουργήσουν μια άλλη στάση σκέψης και οπτικής, για τον «διπλανό τους». Έπειτα μίλησε για την αξία και τον ρόλο του παραμυθιού σε όλη την πορεία της ζωής του ανθρώπου .

Με ζοφερό λόγο καθήλωσε πραγματικά τους παρευρισκόμενους η φιλόλογος, αρχαιολόγος κα Ρένα Χριστοδούλου, η οποία εμβάθυνε στην ουσία των παραμυθιών, την χαρισματική γραφή της συγγραφέως και τον διττό της ρόλο .


Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με τον επίλογο της συγγραφέος κυρίας Αφράτη Δεληγιάννη και τις ευχαριστίες που εξέφρασε ο πατερ Τιμόθεος.
Την εκδήλωση πλαισίωσε μουσικά και έκλεψε τις εντυπώσεις, το παιδικό τμήμα από το «εργαστήριο καλλιτεχνικής παιδείας», με την επιμέλεια της πιανίστας κας Βάνας Παπαϊωάννου και την συμμετοχή του τενόρου Γιώργου Δρακούλη, ο οποίος ερμήνευσε τραγούδια αγαπημένα που άγγιξαν τις ψυχές των παιδιών αλλά και των μεγαλύτερων.


Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Π. Βουλευτής Ευβοίας αντιστράτηγος Α.Ε.Κ. Πνευματικός Άγγελος, ο Βουλευτής κ. Θανάσης Ζεμπίλης, η Δήμαρχος Χαλκιδέων κα Έλενα Βάκα και η πολιτευτής της Ν.Δ κα Νικολάου.
Την εκδήλωση συντόνισε η δημοσιογράφος κα Σταματούλα Λεβέντη.

Ακολουθεί απόσπασμα φωτογραφιών από την εκδήλωση:

MAYEVO-2-2
MAYEVO-1-1
EDFEF156-82E9-4F6F-AE22-F15E6BCDF0BA
EBAC1236-B435-42E3-9CE6-F72725169F16
previous arrow
next arrow

Από admin