Κλιμάκιο της περιφερειακής παράταξης “Στερεά Υπεροχής”, με τον επικεφαλής της Δημήτρη Αναγνωστάκη, παραβρέθηκε, χθες 30-09-2022, στην ανοιχτή σύσκεψη – διαμαρτυρία, που συνδιοργάνωσαν ο Σύλλογος Εργαζομένων Γενικού Νοσοκομείου Χαλκίδας και η Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών Εύβοιας, στο θέατρο Ορέστη Μακρή, σχετικά  με τη διαρκή υποβάθμιση του νέου νοσοκομείου Χαλκίδας, στα δυο χρόνια λειτουργίας του.

Ο Δ. Αναγνωστάκης στη σύντομη παρέμβασή του, αναφέρθηκε στα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν συνολικά τα Νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας της Στερεάς, εστίασε στη δραματική κατάσταση του Νοσοκομείου Λαμίας καθώς και στις τεράστιες ελλείψεις σε προσωπικό του Νοσοκομείου Χαλκίδας. 

Ανάλογα προβλήματα υποστελέχωσης και υπολειτουργίας αντιμετωπίζουν δυστυχώς και στο Καρπενήσι, στην Άμφισσα, στη Θήβα και στη Λιβαδιά. 

Ο επικεφαλής της παράταξης, αναφέρθηκε στο ψήφισμα του περιφερειακού συμβουλίου, σχετικά με την επιστροφή όλων των υγειονομικών που βρίσκονται σε αναστολή, στηλιτεύοντας την τιμωρητική λογική της κυβέρνησης και τις τραγικές παλινωδίες του υπουργείου υγείας, που οδήγησαν στο θλιβερό απολογισμό των δεκάδων χιλιάδων νεκρών, από την πανδημία.  

VelisariouText
Banos
Fafoutis
Dourmas
Georgiou
Gikas
Kiousis
Kotis
Kousoula
Labrou
Lathouras
Levedi
Markou
Megaritis
Mexi
Mirotsos
NKiousis
Rigos
Stamou
Thalassinou
Thomas
Zervas
Sakelaraki
Tsaklari
Tsokani
Vathi
Zervas
Agelou
Aidini
Baka
Betas
Damianos
Dariveri
Giamarelos
Gianakaras
Kabouri
Karvounis
Katsos
Kodou
Makarona
Mastradona
Nikolaou
Rogas
Epimenoume
Falidas
Gerokostantis
Koukouzas
Lamprou
Pnevmatikos
Triadafilou
Afrati
Mekra
Paleologou
Spirou
Tsamaris
Zarganis
Agelopoulou
Amerikanou
Batsa
Charmadas
Gournis
Lagos
Lamprou
Marinaki
Papoutsi
Petraki
Retsas
Sispirosi
Stoupi
Thalassinos
Thalassinou
Thomas
Zacharias
previous arrow
next arrow

Ζήτησε, εκ μέρους της παράταξης,  να αναληφθούν πρωτοβουλίες και να διεκδικηθεί η αποκατάσταση της ομαλής λειτουργίας, με την πρόσληψη του αναγκαίου ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, έτσι ώστε οι ανεκπλήρωτες κυβερνητικές εξαγγελίες, επιτέλους να μετουσιωθούν σε απτό και συγκεκριμένο αποτέλεσμα, τόσο για τους πολίτες όσο και για τους εργαζόμενους στο χώρο της υγείας.

Τέλος, κάλεσε τους πολίτες σε διαρκή επαγρύπνηση ενάντια στη σχεδιαζόμενη ιδιωτικοποίηση και της δημόσιας υγείας, θυμίζοντας τα λόγια του Νίκου Καζαντζάκη: “Ν’ αγαπάς την ευθύνη. Να λες: Εγώ, εγώ μονάχος μου έχω χρέος να σώσω τη γης. Αν δε σωθεί, εγώ φταίω”.

Εμείς, οι πολίτες, έχουμε χρέος να υπερασπιστούμε το κοινωνικό αγαθό της δημόσιας υγείας, να αποκρούσουμε κάθε λογική υποβάθμισης και απαξίωσης, που θα οδηγήσουν τελικά στην ιδιωτικοποίηση της, και φυσικά να συστρατευτούμε στον κοινό αγώνα με τους εργαζόμενους, για δημόσια και δωρεάν υγεία, για ένα σύγχρονο και αποτελεσματικό Ε.Σ.Υ.

MAYEVO-2-2
MAYEVO-1-1
EDFEF156-82E9-4F6F-AE22-F15E6BCDF0BA
EBAC1236-B435-42E3-9CE6-F72725169F16
previous arrow
next arrow

Από admin